Όχι επιστροφή στο παρελθόν


21 Feb 2014, 2:05 p.m. kifinescom

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι η επερχόμενη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας είναι η κρισιμότερη στην ιστορία του για λόγους πολύ γνωστούς σε όλους.

Δυστυχώς αυτοί που καθορίζουν τις τύχες του Σωματείου παρά την παταγώδη αποτυχία τους αρνούνται να παραδεχτούν, έστω ένας από αυτούς, ότι με τα λάθη ή τις παραλείψεις τους συνέτειναν στην διαμόρφωση της σημερινής τραγικής κατάστασης. Αυτό που προκαλεί περισσότερο είναι το γεγονός ότι, πιστοί στην πολιτική του ελέγχου του Σωματείου ωσάν να είναι ‘κτήμα’ τους το οποίο κληρονόμησαν από τους γονείς τους, εξακολουθούν να επιλέγουν για τον ‘συνδυασμό των προέδρων’, μετά την εξουδετέρωση του όποιου άλλου ενδιαφέροντος υπήρχε, άτομα τα οποία συνέδεσαν το όνομα τους με την οικονομική εξαθλίωση του Σωματείου το οποίο αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της διάλυσης.

Επιπρόσθετα, είχαμε τις τελευταίες μέρες διαβάσει για το ενδιαφέρον του Χριστάκη Τζιοβάννη για την ανάληψη πρωτοβουλίας για τη διάσωση του Σωματείου στη βάση πρότασης που είχε αντικείμενο την εκμετάλλευση του τεμαχίου γης που επί προεδρίας Δώρου Σεραφείμ είχε ανακοινωθεί ότι θα προοριζόταν για την ανέγερση γηπέδου. Ο τέως δικηγόρος και μέλος του πρώην Διοικητικού Σωματείου, μας πληροφόρησε, πάντοτε στα πλαίσια της διαφάνειας (!) που τόσο προβλήθηκε από το προηγούμενο Δ.Σ. ότι αυτό δεν είναι εφικτό. Το γιατί δεν χρειάζεται να λεχθεί στα μέλη και στους οπαδούς της ομάδας. Τελεία και παύλα. Μόνον να ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του Δ.Σ. για οικονομική βοήθεια για να σώσουμε το Σωματείο από την καταστροφή στην οποία σύρθηκε λόγω των αποφάσεων άλλων, παραγνωρίζοντας πλήρως τη δεινή οικονομική κατάσταση του κόσμου, προχωρώντας σε διακηρύξεις περί εισφορών €5.000 από 100 άτομα και άλλα €1 εκατ. από μεγαλοπαράγοντες... Μα δεν είναι οι ίδιοι που στα προηγούμενα κριτήρια αναγκάστηκαν λόγω αδυναμίας στην εξεύρεση και άλλων χρημάτων από αυτόν τον λαό να εισπράξουν €1.5 εκατ. από την Primetel που αφορά στα τηλεοπτικά δικαιώματα των επόμενων χρόνων; Κάτι που ασφαλώς απέκρυψαν από τον Ομονοιάτη για άλλη μια φορά. Δεν αντιλαμβάνονται ότι οι διακηρύξεις αυτές είναι ανέφικτες ή το κάνουν σκόπιμα;

Τα πιο πάνω οδηγούν δυστυχώς στο συμπέρασμα ότι παρόλα τα εγκληματικά λάθη που συντελέστηκαν εις βάρος του Σωματείου ο τρόπος σκέψης και προσέγγισης κάποιων παραμένει το ίδιο ερασιτεχνικός και επικίνδυνος και δεν προκαλεί παρά περισσότερη θλίψη και προβληματισμό. Γιατί κ. Τζιοβάννη δεν ενημερώνετε τον κόσμο της Ομόνοιας για τους λόγους για τους οποίους η πρόταση σας απορρίφθηκε και από ποιούς; Γιατί αφού η έγνοια σας, κάτι το οποίο δεν αμφισβητώ, είναι το καλώς νοούμενο συμφέρον του Σωματείου δεν συμμετέχετε στην προσπάθεια των πρώην προέδρων; Μήπως γιατί αντιλαμβάνεστε ότι η προσπάθεια τους είναι εκ των προτέρων καταδικασμένη σε αποτυχία και αν ναι γιατί τους συγκαλύπτετε; Σίγουρα η λάσπη που έχει εκτοξευθεί εναντίον σας ότι πρόθεση σας ήταν η εκμετάλλευση των ‘Χαλεπιανών’ για ίδιο όφελος δεν σας αγγίζει. Οφείλετε όμως να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα για να γνωρίζει τουλάχιστον ο Ομονοιάτης τα πράγματα με το όνομα του. Σε διαφορετική περίπτωση, λυπούμαι να παρατηρήσω ότι θα συμπεριληφθείτε και εσείς στη λίστα αυτών που με τις ενέργειες τους ή με καλύτερα τις μη ενέργειες τους οδήγησαν την Ομόνοια εδώ που είναι σήμερα. Εκτός και αν θα ισχυρίζεστε και εσείς όπως κάποια μέλη του πρώην συμβουλίου του Μιλτιάδη Νεοφύτου ότι ‘εμείς τα λέγαμε εκεί που έπρεπε...’

Φίλοι Ομονοιάτες,

Η πρόταση για υποβάθμιση του ποδοσφαιρικού τμήματος με μείωση του προυπολογισμού είναι μια όψη του νομίσματος. Η άλλη όψη του νομίσματος είναι ότι με την υποβάθμιση του ποδοσφαιρικού τμήματος θα υπάρξει ταυτόχρονα και τεράστια μείωση των εσόδων. Τόσο από τα εισιτήρια διαρκείας, τα τηλεοπτικά δικαιώματα όσο και από χορηγούς / διαφημίσεις. Το ότι η Ομόνοια γεννήθηκε για να πρωτοστατεί σε όλα τα επίπεδα δεν είναι σχήμα λόγου. Είναι ταυτόσημο με την ιστορία της και ας το αντιληφθούν αυτοί που πρέπει.

Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι οι συνθήκες έχουν διαφοροποιηθεί. Συνταγές του παρελθόντος που χαρακτηρίζονται από αυταρχισμό και παντογνωσία έχουν δοκιμαστεί και αποτύχει παταγωδώς και δεν μπορούν να αποτελέσουν την ελπίδα για το αύριο. Από την άλλη όμως δεν υπάρχουν μεσσίες και αν υπήρχαν δεν γίνονται αποδεκτοί από τους αποφασίζοντες για τις τύχες μας χωρίς εμάς.

Υπό τις περιστάσεις δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να στηρίξουμε νέους ανθρώπους ευελπιστώντας τουλάχιστον ότι το νέο αίμα, απεγκλωβισμένο από τον έλεγχο του κατεστημένου, θα πορευτεί με αποφασιστικότητα και νέες ιδέες με στόχο να προσπαθήσει τουλάχιστον να περισώσει ότι περισώζεται.

Ομάδα Ομονοιατών

Σημ: Δεν είμαστε ούτε ‘πρώην πρόεδροι’ ούτε ‘εναλλακτικοί’. Είμαστε Ομονοιάτες.

Η άποψη σας μετράει

Στην κατηγορία Editorial δημοσιεύουμε τις δικές σας απόψεις. Στείλτε το μήνυμα σας μέσω email στο info@kifines.com

Follow Kifines