Επαγγελματική Στελέχωση Σωματείου


27 May 2014, 5:24 p.m. kifinescom

Οποιαδήποτε ομάδα όσο μεγάλη και αν είναι αν δεν είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ στελεχωμένη δεν μπορεί να πάει μπροστά.

Τεχνικός Διευθυντής

Ο άνθρωπος κλειδί για μια ομάδα. Ουσιαστικά από αυτόν ξεκινούν τα ΠΑΝΤΑ. Μεταγραφές-Ανανεώσεις-Αποδεσμέυσεις-Πωλήσεις-Scouting ΠΡΕΠΕΙ να περνούν όλα πρώτα από αυτόν και με τον εκάστοτε προπονητή της ομάδας να αποφασίζουν. Σημαντικό να υπάρχει πλήρης στήριξη-εμπιστοσύνη μεταξύ Διοίκησης-Τεχνικού Διευθυντή-Προπονητή.

Ακαδημία

Πρέπει να μπουν άτομα με γνώσεις σε αυτό το νευραλγικό πόστο αν θέλει μια ομάδα να αξιοποιήσει τις ακαδημίες της.

Πρέπει να προσληφθεί ένας Επικεφαλής Ακαδημίας ώστε να μπορεί να οργανώσει-κτίσει τις ακαδημίες από την αρχή. Πρέπει να προσληφθούν προπονητές-γυμναστές κλπ που να έχουν γνώση και όχι να μπαίνει όποιος και όποιος επειδή απλά έχει μέσο.

Πρέπει οι ακαδημίες να είναι ο πρώτος τόπος που θα κοιτάζει για παίχτες ο προπονητής. Πρέπει να είναι ο προθάλαμος της ανδρικής ομάδας.

Scouters

Για να μην γινόμαστε θύματα του κάθε μάνατζερ που θέλει να ‘φάει΄’ από την ομάδα πρέπει επιτέλους να αποκτήσουμε scouters.Άτομα με γνώση,καλό μάτι και αν είναι δυνατό να αγαπούν την ομάδα.

Όσο δεν έχουμε scouters θα παίρνουμε ότι μας πουλήσουν οι μάνατζερ,ότι βρούμε ελεύθερο στην κυπριακή αγορά. Αγορές όπως η Ελλάδα, Πορτογαλία, Πολωνία, μικρές κατηγορίες Βραζιλίας έχουν πολύ καλούς παίχτες. Λάθος μας που δεν αξιοποιήσαμε παλιούς μας παίχτες για scouting όπως ο Ζουράσκι στην Πολωνία,ο Νούνο φέτος για Πορτογαλία, Βέντζελ-Ράουφμαν για Β-Γ Γερμανίας κλπ.

Δεν είναι δικαιολογία ότι έχεις χαμηλό μπάτζετ και πρέπει να περιορίζεσαι σε παίχτες. Παίχτες υπάρχουν πάρα πολλοί και με πολύ λογικές απαιτήσεις. Απλά ψάξιμο χρειάζεται από κατάλληλους ανθρώπους. Και για να προσληφθούν όλοι αυτοί δεν χρειάζονται τρελά λεφτά.

Όσο η ομάδα μας δεν στελεχώνεται κατάλληλα τόσο περισσότερο αργούμε να πάμε μπροστά.

Γ.Α

Η άποψη σας μετράει

Στην κατηγορία Editorial δημοσιεύουμε τις δικές σας απόψεις. Στείλτε το μήνυμα σας μέσω email στο info@kifines.com

Follow Kifines