Όχι στην κάρτα οπαδού


25 Jun 2014, 8:33 p.m. kifinescom

Η κάρτα οπαδού (από εδώ και μπρος θα την λέμε κάρτα Ιωνά). Η κάρτα Ιωνά καθορίζει την ιδιότητα του φιλάθλου. Η κάρτα Ιωνά είναι τύπου smart card και είναι απαραίτητη για την αγορά οποιαδήποτε μορφής εισιτηρίου.

Η κάρτα Ιωνά θα περιέχει όλες τις πληροφορίες για τον φίλαθλο και ταυτόχρονα θα ενημερώνεται η τράπεζα πληροφοριών με οτιδήποτε αφορά τον φίλαθλο και την ομάδα: συμμετοχή σε εισιτήρια διαρκείας, προϊστορία αγορών και συμμετοχών σε εκδηλώσεις της ομάδας, αγορά εισιτήριων εκτός έδρας, ακόμα και προβλήματα που τυχόν να παρουσιάστηκαν στην είσοδο του στο γήπεδο.

Ταυτόχρονα, οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες αυτές για τυχόν καταδίκες, συμπερίληψη του φιλάθλου σε λίστες απαγορεύσης εισόδου στα γήπεδα και άλλες σχετικές με την ασφάλεια πληροφορίες.

Η αγορά εισιτηρίου ή εισιτηρίου διαρκείας αντιστοιχίζεται άμεσα με την κάρτα Ιωνά, και έτσι υπάρχει συσχετισμός θέσεων στο γήπεδο με τα στοιχεία τον κατόχων των θέσεων.

Η κάρτα Ιωνά εκδίδεται με φωτογραφία, με αποτέλεσμα να μπορεί να λειτουργήσει και το σύστημα αναγνώρισης προσώπων, που αποτελεί σημαντικό εργαλείο στην εφαρμογή της απαγορεύσης εισόδου που αποτελεί πάντοτε ένα μεγάλο πονοκέφαλο.

Είτε είσαι οργανωμένος, είτε όχι, έπρεπε να αντιμετωπίζεις το φακέλωμα και την κοινωνική αδικία, την κρατική τρομοκρατία, σαν εχθρό σου. Έχει χρέος ο κόσμος σήμερα να ακολουθήσει την ΘΥΡΑ 9 απλά και μόνο επειδή ένας πολίτης μιας δημοκρατίας έχει χρέος να ζητά το δίκιο του, την ελευθερία του, την ίση μεταχείριση του. Αντί αυτού, ο κόσμος σήμερα δείχνει πως η κοινωνική του ευαισθησία περιορίζεται στα τρέντυ συνολάκια που θέλει να αγοράσει τα Χριστούγεννα, τα υλικά, το χρήμα και τίποτε άλλο. Ακούσαμε δε και τις πεζές απόψεις ότι η κάρτα οπαδού δεν γίνεται αποδεχτή από τους οργανωμένους επειδή εν τούτοι που προκαλούν τα ''μπάχαλα'' και δεν θα ξαναδούν γήπεδο αν τελικά θεσπιστεί.

Αλήθεια, σκεφθήκατε τις συνέπειες μιας τέτοιας κάρτας;

Από πότε η οποιαδήποτε οπαδική οντότητα έγινε υπεύθυνη για να σας λέει τα δικαιώματα σας; Αθάνατη κυπριακή κοινωνία. Καμία μαχητικότητα, καμία αντίσταση, τίποτε απολύτως. Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων γίνεται με την ευλογία των ιδίων των ανθρώπων που απαρτίζουν τούτη την διπλοπρόσωπη κοινωνία.

Κάρτα οπαδού λοιπόν. Ένα νέο φρούτο της εποχής που έρχεται για να πατάξει τους χούλιγκαν όπως ακούγεται τελευταία. Ωραία! Ποιες είναι οι ιδιότητες τούτης της κάρτας; Το φακέλωμα μας σαν άτομα! Η ελευθερία μας και η προσωπικότητα μας θα συνοψίζονται στα υφιστάμενα βιβλία του κράτους σαν ο Γιώργος Κουρτουμπέλλου (τυχόν ομοιότητες είναι τυχαίες) που το πεκκιουγιου, γιος του Κωστάκη τζε της Κικας, οπαδός ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Για να πιάσω δουλειά θα πρέπει να περνώ που κόσκινο, για να με δεχτούν κάπου θα πρέπει να πληρώ τζε τες απαραίτητες προϋποθέσεις τζε πάει λέγοντας. Ο στρατιώτης που θα καταταχτεί τζε δίπλα που το όνομα του θα λέει ΟΜΟΝΟΙΑ τι μετάθεση θα πιάσει; Το καψώνι που θα φάει ποιος θα του το γλυτώσει; Αλλά εντάξει, είμαστε δημοκρατία στην Κύπρο, ούτε χουντο-φασίστες έχουμε, ούτε εθνικιστικά κατάλοιπα, είμαστε μια ρόδινη κοινωνία.

Συνεχίζω με την κάρτα οπαδού να δούμε τι γίνεται και είναι έτσι σπουδαία. Οι ταραξίες ακούμε συχνά πυκνά ότι είναι καμίαν εκατοστή άτομα. Εκατό άτομα δηλαδή εν τόσο δυνάμενα και θα τραβήσει φακέλωμα 100 χιλιάδες κόσμου για να εντοπιστούν οι εκατό μπαχαλλάκηδες; Κάπου εν μου κάθεται εμένα τούτο πάντως, εσάς; Εν σας φαίνεται λίγο περίεργο τούτο το πράμα; Μπας και βλέπω φαντάσματα που θεωρώ την κάρτα οπαδού σαν ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο αποκαθήλωσης της κοινωνίας μας;

Γήπεδο εκκλησιά λεν πολλές φορές οι οργανωμένοι.

Σκεφθήκατε ποτέ γιατί το λεν τούτο; Σκεφθήκατε το στην ολότητα του να δείτε πως μοιάζει ένα γήπεδο εκκλησιά; Τα επεισόδια εν μια πτυχή που πάλι δεν έχει να κάνει με οργανωμένους και ανοργάνωτους, αλλά έχουν ρίζα πολλά πιο βαθιά, μέσα στο ίδιο το σύστημα που υποταγμένοι υπηρετούμε. Τα επεισόδια και οι βίαιοι άνθρωποι δεν γεννιούνται, δημιουργούνται μέσα που μια βίαιη κοινωνία, μια κοινωνία που αντί να βασίζετε σε ιδέες και αρχές βασίζετε σε σάπια ιδανικά, στην επιβίωση έναντι οποιοδήποτε κόστους. Άρα μεν ψάχνετε εξυγίανση της κοινωνίας μέσα από την κάρτα της αδικίας.

Το γήπεδο εκκλησία είναι ένα γήπεδο χωρίς τραγούδι, χωρίς φωνή, χωρίς σημαίες, χωρίς κουλτούρα. Ένα θέατρο με μαριονέτες στις κερκίδες, κάτι Αμερικανάκια άβουλα χωρίς προσωπικότητα που χειροκροτούν είτε αδικούνται, είτε η ομάδα τους σέρνεται. Ένα φιάσκο που αφαιρεί την λαϊκή σημασία από το άθλημα που αγαπούμε και μεταφέρει την προσοχή στα σαλόνια, τους κουστουμαρισμένους εκατομμυριούχους παράγοντες, τις εταιρίες, και τα ακριβοπληρωμένα αστέρια της εκάστοτε ομάδας που αλλάζουν φανέλα και έμβλημα στο στήθος ανάλογα του πόσου που πέφτει στα χέρια τους. Τούτο εν το γήπεδο εκκλησία, τούτο προσπαθεί να κάμει η κάρτα οπαδού μαζί με άλλα πολλά. 

Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ είπε: " Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός. Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου ... " 

Πάνος Yobov

 

Υ.Γ. 12 χρόνια φυλακή στον παιδεραστή σε κελί σαν δωμάτιο πεντάστερου ξενοδοχείου.

Υ.Γ.2: Κανένα νόμο για τους τραπεζίτες που κατέστρεψαν την οικονομία της Κύπρου;

Υ.Γ.3: κανένα αριστερό κόμμα να αντιταχθεί στον τρομονόμο;

Η άποψη σας μετράει

Στην κατηγορία Editorial δημοσιεύουμε τις δικές σας απόψεις. Στείλτε το μήνυμα σας μέσω email στο info@kifines.com