Του Λόγου το Αληθές 23/10/12


22 Oct 2012, 11 p.m. TouLogouToAlithes

Η ομηρεία του χρέους 3

Η βαθμολογική θέση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, μου επιτρέπει να επανέλθω στο πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα το σωματείο μας. Το γεγονός ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ πέρασε τα κριτήρια Σεπτεμβρίου δεν αφαιρεί ούτε ένα τόνο από τη πρόταση «οικονομικό κράχ». Είναι ένα προσωρινό μπαντάρισμα μιας κατάστασης που προνοεί βαθιές τομές και ολική αποκατάσταση. 

Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα συνεχίσει να είναι όμηρος του μεγάλου χρέους που σήμερα αγγίζει 21 εκατομμύρια.  

Εφόσον το χρέος αυτό υφίσταται και δεν γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες για να αλλάξει επιτέλους κάτι το ουσιαστικό στον τρόπο διοίκησης, διαχείρισης οικονομικών πόρων, προσέλκυση επενδυτών, καταστατικές αλλαγές με εγγραφή νέων μελών και γιατί όχι και τη δημιουργία κάποιας μορφής εταιρίας, ο σκόπελος του ελλειμματικού προϋπολογισμού και των παλιών οφειλών θα κρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από το σωματείο.

Καλύτερη η εικόνα αλλά... 

Η πορεία του ΔΣ στην μετά - Μιλτιάδη εποχή είναι ταυτόσημη με αυτή της ομάδας αγωνιστικά στην μετά - Λάρκου εποχή. Η εικόνα είναι πολύ πιο κοντά στα δικά μου θέλω, όμως από ουσία; Τα ίδια, αν όχι και χειρότερα.

Διοικητικά, έχουν γίνει συναντήσεις και άνοιγμα προς τον κόσμο..όμως ακόμη δεν πάρθηκε καμιά απόφαση. Η επικοινωνιακή εικόνα με πρώτο βιολί τον Αντρέα Δημητρίου καλύτερη, όμως από ουσία...μηδέν. Η ίδια απαξίωση από το «βαθύ κράτος» στην ΚΟΠ και τη διαιτησία. Οικονομικά έχουμε ανασάνει, απ τα κριτήρια Σεπτεμβρίου, υπάρχουν όμως άλλα 3 «μαξιλαράκια» που κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα περάσουμε.

Αγωνιστικά; Άλλαξε το στυλ παιγνιδιού, η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο αλλά από ουσία...πάλι μηδέν. Ή μάλλον, για να το πούμε πιο σωστά, 2 βαθμοί και 1 γκολ σε 3 αγώνες. 

Μεγάλος ο εκνευρισμός

Για πόσο καιρό ακόμα οι παίχτες μας θα είναι οι μαλάκες του κάθε Λοϊζίδη και θα παίζουν στα ματς της Εθνικής, για να σέρνονται στο επόμενο ματς δικό μας; Έχω απογοητευτεί τόσο με τον Χριστοφή όσο και με τον Εφραίμ. Ιδιαίτερα με τον δεύτερο που από τον καιρό του τραυματισμού του, ακόμη ψάχνεται. 

Το ίδιο θα πω και για τον Φρέντι Ντο Σάντος. Ο Αγκολέζος με τα 17 περσινά του γκολ και την δυναμικότητα του έχει κάθε λόγο να παίρνει φανέλα βασικού. Αλλά ο ατομισμός του μας έχει στοιχίσει αρκετά φέτος. Παράδειγμα η φάση στο 5' στο προχθεσινό ντέρμπι. 

Μεγάλος ο εκνευρισμός 2

Ο Αντρέας Σάντης αποτελεί και επίσημα πλέον κόκκινο πανί για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Το μένος κατά του Κουτσοκούμνη, επέτρεψε σε ένα άλλο τέρας να «γιγαντωθεί», έχοντας πλέον στήριγμα στον έτερο βράχο του παρασκηνίου, Γιώργου Κούμα. Πέρασε κάπως στο ντούκου η περίεργη απόφαση για να γίνει το σούπερ καπ στο Παπαδόπουλλος και αφέθηκε ασχολίαστο το γεγονός ότι υπάρχει οικονομικό συμφέρον του αντιπροέδρου της ΚΟΠ στο γήπεδο της Ανόρθωσης.

Δεν μπορεί όμως να περάσει απαρατήρητο το αντι-ΟΜΟΝΟΙΑτικο του μένος μπροστά στα έκπληκτα μάτια των αυτόπτων μαρτύρων  στο κουτί των επισήμων. Ο Σάντης τα έβαλε με όλους και με όλα καθυβρίζοντας τόσο την ομάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ όσο και τους Διοικούντες του σωματείου μας! Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή και πλέον κατανοούμε πως ο εκπρόσωπος της Ανόρθωσης δεν συναινεσε στο να γίνει τότε η ανατροπή στην ΚΟΠ με σύμπραξη Ανόρθωσης και ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

H OMONOIA όπως μαθαίνω θα θέσει θέμα απομάκρυνσης του Σάντη από το χώρο του ποδοσφαίρου. Θεωρώ όμως οτι δεν υπάρχει ούτε μια στις εκατό πιθανότητα να μπορέσει να το πετύχει. Ακόμη κι αν έχει κι αυτόν τον Κουτσοκούμνη στο πλευρό της, ο οποίος βλέπει στο πρόσωπο του Σάντη τον πρώτο πραγματικό αντίπαλο του για την καρέκλα και την ηγεσία της ομοσπονδίας

Μεγάλος ο εκνευρισμός 3

Το 2004 ο Λεόντιος Τράττος ετσθελικά σταματάει την πορεία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για back to back βάζοντας πλώρη για διεθνή καριέρα στο χώρο της διαιτησίας.

Από τη θέση του Προέδρου των διαιτητών, το 2012 ο Τράττος βάζει το όνομα του στη λίστα με τους ενόχους για το πλασματικό -10 και αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι εξακολουθεί να είναι ο ίδιος και απαράλλακτος αδίστακτος συνωμότης. 

 ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΜΟΝΟΙΑ

Διαβάστε όλα τα άρθρα από το Blog Του λόγου το αληθές

Follow Kifines