Του Λόγου το Αληθές 15/7/12


14 Jul 2012, 10:42 p.m. kifinescom

Ομηρία του χρέους

Έχει ο Μιλτιάδης όμηρο την ΟΜΟΝΟΙΑ λόγω χρέους; Ή ο Μιλτιάδης είναι όμηρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ λόγω του χρέους; Δύσκολη ερώτηση με πολλές παραμέτρους να εξεταστούν για να βγει η απάντηση. Δεν θα επιχειρήσω να την απαντήσω σήμερα. Κρατείστε τον προβληματισμό μου αυτό και θα τα ξαναπούμε για το συγκεκριμένο θέμα. 

Ο αρουραίος 

Διάβασα σήμερα ότι «Λείπει ο γάτος και χορεύει ο...αρουραίος». Δεν ξέρω που πήγε ο δικός σας νους, εμένα πάντως πήγε ξεκάθαρα σ' αυτόν που πήρε το μικρόφωνο σήμερα στην ΓΣ και χωρίς ίχνος ντροπής είπε ψέματα ενώπιον 300 σύνεδρων και με την ανοχή των Διοικούντων, που ακόμη και σήμερα αρνούνται να τον βάλουν στη θέση του. 

Ένας ρε παιδί μου δεν βρέθηκε να του κάνει κάποια ερώτηση; Να δώσει μια δικαιολογία, μια εξήγηση, ένα κάτι τέλος πάντων παραπάνω από το ποίημα που ετοίμασε από σπίτι του σαν «σκέφτομαι και γράφω»;

Θα μπορούσε πχ κάποιος να τον ρωτήσει: 

- «Κύριε αρουραίο μου, μα το συμβόλαιο του Σερφά εσύ το έκαμες. Γιατί εν είπες του Λάρκου τελευταίαν αγωνιστική "Ρε Φύτο μεν τον βάλεις ρε τζιαι εννα μας μείνει αγγονίν" » 

- «Κύριε αρουραίο μου, μα ο Νεόφυτος ερωτούσε που τον Μάρτη να μάθει για τα συμβόλαια τζιαι κάποιοι επαίζαν πελλό. Τζιαι τωρά εννα του τα φορτώσετε;»

- «Κύριε αρουραίο μου, μα τζιείνα τα παιθκιά τα σπανιόλικα...ίντα χαμπάρκα;» 

- «Κύριε αρουραίο μου, ο Κάμπορα ίντα καπνό φουμάρει;»

- «Κύριε αρουραίο μου, ο Μπεν Σιμόν έκλεισε στην Άεκ τζι ακόμα κάμνει δηλώσεις για την ΟΜΟΝΟΙΑ» 

- «Κύριε αρουραίο μου, τζιείντο λογισμικό στατιστικών που εγόρασεν η ΟΜΟΝΟΙΑ του Λεμονή, που κρατεί;» 

- «Κύριε αρουραίο μου, εν αντρέπεσαι να εμφανίζεσαι δημόσια μετά που τόσα τζιαι τόσα που έκαμες;»

Οψόμεθα... 

Η διαδικασία βλέπετε στην ΓΣ είναι τέτοια που δεν επιτρέπει την «αντεξέταση μαρτύρων». Όλα πάντα πρέπει να ακολουθούν το πρωτόκολλο. Το ίδιο κι απαράλλακτο απαρχαιωμένο μοντέλο που χρόνο με το χρόνο μας ρίχνει πιο κάτω και έχουμε καταντήσει τόσο γραφικοί που γελούμε με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Καλή επιτυχία 

Αρνούμαι να κλείσω με απαισιόδοξο τόνο το άρθρο.  Βλέποντας τη λίστα των νέων μελών του ΔΣ μετρώ 7 νέα πρόσωπα. Ξέρετε την κουβέντα με τα ρούχα του Μανωλιού. Εύχομαι να μην ισχύσει στη περίπτωσή μας. Ιδιαίτερα στους δύο ανεξάρτητους που γνωρίσαμε μέσω των δημόσιων τοποθετήσεων τους, τους εύχομαι να κρατήσουν την δυναμική που έβγαζαν προεκλογικά και να προσφέρουν όσα παραπάνω μπορούν για το μεγαλείο αυτής της ομάδας.

Εύχομαι όμως και υπόλοιποι, έχοντας πλέον αναγνωρίσει την κρισιμότητα της κατάστασης, να είναι ανοιχτοί και δεκτικοί σε κάθε βοήθεια. Είτε αυτή προέρχεται εντός συμβουλίου είτε (και προπαντός) εκτός αυτού. 

ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΜΟΝΟΙΑ

 

Διαβάστε όλα τα άρθρα από το Blog Του λόγου το αληθές

Follow Kifines