Ιστορία 9η: Διοικητικά Συμβούλια 1948 – 1978


23 Feb 2014, 12:08 p.m. galatis

Χαιρετίζω τα αδέλφια.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η ΟΜΟΝΟΙΑ μας, αποφάσισα να κάνω μια αναδρομή για να δω το πώς αντιμετωπιζόταν το θέμα διοίκηση από καιρό ιδρύσεως της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ανέτρεξα στο λεύκωμα «ΟΜΟΝΟΙΑ 1948-78 30 Χρόνια Πορείας» και μεταφέρω αυτούσιο ένα σχετικό κομμάτι (δημοσιεύθηκε στη σελίδα 250 με τον ομώνυμο τίτλο) για να μάθουμε πως οριζόταν τότε η έννοια Διοικητικό Συμβούλιο ΑΣΟΛ.

 

Όπως τονίστηκε και σε άλλα μέρη του παρόντος βιβλίου, η ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκίνησε την αθλητική της πορεία πριν από 30 ακριβώς χρόνια, με χίλιες δυο αντιξοότητες και δυσκολίες. Τα εμπόδια που βρήκε ή τοποθετήθηκαν στον δρόμο της ήταν πολλά και ποικίλα. Τα πέρασε όλα όμως. Δεν παραπάτησε. Στάθηκε όρθια και στο τέλος επεβλήθηκε.

Το μόνο όπλο που διέθετε στην αρχή ήταν η αγάπη των πρωτοπόρων ιδρυτών της για τον αθλητισμό, ο ακατάβλητος ενθουσιασμός τους, το θάρρος και η αυτοθυσία τους. Τα στοιχεία αυτά στάθηκαν ικανά και αρκετά για να στηρίξουν την ΟΜΟΝΟΙΑ και να την ανεβάσουν σιγά – σιγά στα ψηλότερα σκαλοπάτια του Κυπριακού Αθλητισμού.

Για να γίνει αυτό πραγματικότης, δούλεψαν σκληρά με υπομονή, επιμονή, αρμονία και μεθοδικότητα, πάρα πολλοί άνθρωποι. Ο καθένας με τον δικό του τρόπο συνέβαλε στην εξύψωση και μεγέθυνση του σωματείου.

Τον πρωταγωνιστικό όμως ρόλο έπαιξαν χωρίς αμφιβολία τα κατά καιρούς Διοικητικά Συμβούλια και ίσως να είναι εδώ το μυστικό της επιτυχίας. Αυτοί όλοι οι αφανείς ήρωες που υπηρέτησαν το σωματείο μέσα από τα Διοικητικά Συμβούλια, συνεργάσθηκαν κατά το πλείστο με αγάπη και ομόνοια και πέτυχαν τα εντυπωσιακά αποτελέσματα για τα οποία σήμερα κάθε αγνός Κύπριος φίλαθλος νοιώθει υπερηφάνεια και χαρά.

Το γεγονός ότι στα 30 χρόνια της ζωής της η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν πέρασε ΠΟΤΕ διοικητική κρίση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και ούτε μπορεί ένα τέτοιο γεγονός να είναι τυχαίο. Υπάρχει η εξήγηση, και μάλιστα είναι πολύ απλή. Όπως όλοι γνωρίζουμε, η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι από τη βάση μέχρι την κορυφή ΛΑΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ και δεν μπορεί να αποτελέσει άντρο συμφεροντολόγων ή φιλόδοξων ανθρώπων. Κάθε ένας που αναλαμβάνει υπεύθυνο πόστο νοιώθει ότι θα ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ το σωματείο και όχι να ΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ. Νοιώθει ότι χωρίς κανένα όφελος θα σπαταλήσει όλες σχεδόν τις ελεύθερες ώρες του, θα ξενυκτήσει και θα κουρασθεί για το σωματείο του.

Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι που εργάσθηκαν με ενθουσιασμό για την πρόοδο του σωματείου αξίζουν οπωσδήποτε μιας θέσης στην λαμπρή αυτή ιστορία, γιατί αυτό θα είναι το μοναδικό όφελος για την προσφορά τους.

Διαβάστε όλα τα άρθρα από το Blog Μιά σταγόνα ιστορία

Follow Kifines