Ιστορία 15η: Δεν υπάρχει περίπτωση ήττας!


5 May 2016, 10:35 p.m. galatis

Χαιρετίζω τα αδέλφια.

Η σημερινή ιστορία είναι πολύ σύντομη και αφορά δυο αθλήτριες που έλαβαν μέρος στους ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004: τη Σοφία Μπεκατώρου και την Αιμιλία Τσουλφά.

Οι δυο αθλήτριες ήταν ήδη διεθνώς αναγνωρισμένες και πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην κατηγορία 470 καθότι είχαν ήδη κατακτήσει το χρυσό στην ίδια κατηγορία στα παγκόσμια πρωταθλήματα του 2000, 2001, 2002 και 2003.  Όπως ήταν φυσικό  η πίεση για επιτυχία – και δη μπροστά από το Ελληνικό κοινό – για το δίδυμο ήταν πολύ μεγάλη.

Την απάντηση την έδωσαν όταν κατέβηκαν για να διαγωνιστούν. Στο πανί του σκάφους τους είχανε γράψει το σύνθημα: «Δεν υπάρχει περίπτωση» εννοώντας ότι οτιδήποτε και να συνέβαινε, το μετάλλιο ήταν δικό τους. Και όντως κατέκτησαν το χρυσό.

Μετά τους αγώνες της Αθήνας, η Αιμιλία αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και η Σοφία έμεινε να συνεχίζει. Αφού ξεπέρασε μερικούς τραυματισμούς κατέληξε σε μια νέα κατηγορία σκάφους και με ολότελα νέο πλήρωμα στους ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008. Εκεί, για να εμψυχώσει της συναθλήτριες της (είναι απόφοιτος της σχολής ψυχολογίας του Παντείου πανεπιστημίου) έγραφε και ένα νέο σύνθημα για κάθε κούρσα στον καθρέφτη του ξενοδοχείου. Και τηρώντας την παράδοση κατέβηκε στον αγώνα με το «Sail with your heart, win with your mind» - «Κάνε ιστιοπλοΐα με την καρδία και νίκα με το μυαλό σου». Για την ιστορία η ομάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Αφιερωμένο στην ΟΜΟΝΟΙΑ με φόντο τον τελικό του κυπέλλου.

Διαβάστε όλα τα άρθρα από το Blog Μιά σταγόνα ιστορία