Μια βόλτα για σένα, μια ζωή για μένα


29 May 2014, 3 p.m. kifinescom

Eνώ πολλές μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ έχουν ήδη απαγορεύσει τις βόλτες με άμαξες αλόγων, στην Λάρνακα έχει μόλις υιοθετηθεί αυτή η ετεροχρονισμένη και λανθασμένη πράξη.

Τα άλογα δεν γεννιούνται για να συγκρούονται σε πιθανά ατυχήματα με αυτοκίνητα στους δρόμους, ούτε για να εισπνέουν καυσαέρια περιμένωντας στα φώτα τροχαίας, ούτε για να κουβαλούν ανθρώπους πάνω σε άμαξες για βόλτες αναψυχής.

Μια βόλτα για σένα, μια ζωή για μένα…. Τι κοστίζει σε ένα άλογο η δική σου βόλτα;

  • Τα άλογα αναγκάζονται να αναπνέουν καυσαέρια καθημερινά και συνεχόμενα, αφού τις πλείστες φορές περιτρυγυρίζονται από αυτοκίνητα.
  • Παρουσιάζουν επώδυνα προβλήματα στα πόδια τους, λόγω του ότι περπατούν συνεχώς σε σκληρό έδαφος, κάτι που δεν είναι στη φύση τους.
  • Σε διάφορες περιπτώσεις πολλά άλογα έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, ως αποτέλεσμα θερμοπληξίας από τις αυξημένες θερμοκρασίες, τον καύσωνα καθώς και την υγρασία.
  • Τα άλογα είναι επιρρεπή σε ατυχήματα λόγω του ότι είναι εξαιρετικά ευαίσθητα σε δυνατούς θορύβους και απρόσμενους ήχους. Πολλά ατυχήματα με άμαξες αλόγων, ακόμα και θανατηφόρα, έχουν προκληθεί λόγω ταραχής αλόγων που αφηνιάζουν από ξαφνικούς δυνατούς θορύβους.

Σκέψου το.. Η βόλτα σου αξίζει μια ζωή;

Ο τίτλος καθώς και το κείμενο είναι εμπνευσμένα από την εκστρατεία της PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) κατά των αμαξών με άλογα. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.peta.org.

Της Γεωργίας Λιοπετρίτη

Πηγή: skalatimes.com

Διαβάστε όλα τα άρθρα από το Blog Πολιτική και Ακτιβισμός

Follow Kifines