«Άνγκελα, πάρε τα αρχίδια μας»


16 Dec 2015, 5:59 p.m. kifinescom

Πρεμιέρα στο διαδίκτυο για το πρώτο από τα τέσσερα ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Πολ Μέισον για την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και ο τίτλος είναι «Angela, suck our balls» («Άνγκελα, πάρε τα αρχίδια μας»).

Πρόκειται ουσιαστικά για μια σειρά ντοκιμαντέρ με γενικό τίτλο #ThisIsACoup (εμπνευσμένο από το hashtag που έγινε δεύτερο παγκοσμίως το βράδυ της 12ης Ιουλίου) που ξεκινούν χρονικά πριν από την ανάληψη της εξουσίας από το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα στις 25 Ιανουαρίου 2014. Στο επίκεντρο φυσικά η σκληρή διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες, η δραματική συνεδρίαση της 12ης Ιουλίου και όλα όσα ακολούθησαν. 

Θα προβληθούν αυτή την εβδομάδα ελεύθερα στο διαδίκτυο μέσω της πλατφόρμας Field of Vision.

Τα ντοκιμαντέρ έγιναν από τον Πολ Μέισον, παραγωγό και οικονομικό ρεπόρτερ του Channel 4 και την Θεόπη Σκαρλάτου, σκηνοθέτη και δημοσιογράφο. 
Τα επόμενα τρία επεισόδια θα μεταδοθούν τις επόμενες τρεις ημέρες. 

«Να πληρώσεις ή να μην πληρώσεις;» είναι ο τίτλος του δεύτερου μέρους, «ΟΧΙ – Η ελληνική λέξη για το No» του τρίτου και «Ή θα παραδοθείτε ή θα πεθάνετε» του τέταρτου μέρους. 

«Η σειρά αυτή αναδεικνύει ένα κεντρικό θέμα: Οι Έλληνες άσκησαν το δημοκρατικό τους δικαίωμα και είπαν όχι στην λιτότητα, και η Ευρώπη εξαπέλυσε έναν οικονομικό πόλεμο για να τους συνθλίψει» αναφέρουν οι δυο δημιουργοί. 

Για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ οι δημοσιογράφοι ακολούθησαν 4 «ήρωες» της καθημερινότητας και πήραν συνεντεύξεις με τους ανθρώπους κλειδιά της διαπραγμάτευσης (Τσίπρας, Τσακαλώτος, Βαρουφάκης, Κωνσταντοπούλου) πολλές από τις οποίες δεν έχουν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Πηγή: tvxs.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα από το Blog Πολιτική και Ακτιβισμός