Πράσινη Κοσμοθεωρία


18 Jun 2012, 9:56 p.m. philosophos

 Ο Πλάτωνας έλεγε πως η ευτυχία σε μια Πολιτεία θα ρθει όταν οι βασιλιάδες της γίνουν φιλόσοφοι. Τη ζωή δηλαδή για να τη ζήσεις πρέπει να την φιλοσοφίσεις και πρέπει να τη φιλοσοφίσεις μέσα στη δική σου Πολιτεία.

 

Εμείς έχουμε σαν Βασίλισσα στην Πολιτεία μας, την Ομόνοια. Μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης, μια δέκατη μούσα, με τη θέα κάτω από το παλάτι της να είναι πράσινη.

 

Σας καλωσορίζω λοιπόν σε ένα πιο ανάλαφρο ιστολόγιο της νέας και, για ακόμη μια φορά, πρωτοπόρας προσπάθειας του κηφήνες. Εδώ θα δούμε τα πράγματα πιο θεωρητικά και λιγότερο πρακτικά. Άλλωστε για να γίνουν πράσινες ενέργειες πρέπει να προηγηθεί πράσινη σκέψη.

 

Τα θέματα που θα σχολιάζονται δεν θα είναι μόνο τα εσωτερικά της Ομόνοιας και ο αθλητισμός.  Η Ομόνοια από μόνη της είναι μια κοινωνία και μέρος μιας ευρύτερης κοινωνίας, χαραγμένη βαθιά στις συνειδήσεις πιστών και αλλόθρησκων. Από την οπτική της Ομόνοιας σαν κοινωνία θα δούμε θέματα όπως επικαιρότητα, επιστήμη, οικονομικά και πολιτική. Και για να μην υπάρχει παρεξηγηση, πολιτική εννοείται η ευρύτερη έννοια και κριτική της πολιτικής, δεν διεκδικούμε κανένα ψήφο ή αξίωμα ή άλλα ειδικά προσωπικά ωφελήματα.

 

Εκείνο που ενδιαφέρει είναι να πολλαπλασιάστει το ιδεολογικό DNA της Ομόνοιας και να επηρεάσει κάθε σκέψη σε όλο τον κόσμο αν είναι δυνατόν.

Διαβάστε όλα τα άρθρα από το Blog Πράσινη Κοσμοθεωρία

Follow Kifines