Χωρίς Ήθος και Αξίες


24 Apr 2013, 6 p.m. philosophos

Σήμερα θα ασχοληθώ με θέματα που άπτονται της νέας παράλογης απαίτησης που έχει το αποέλ για να κλέψει από την τροπαιοθήκη της Ομόνοιας το πρωτάθλημα της χρονιάς 74-75.

Δεν θα ασχοληθώ με την ίδια την απαίτηση, αφού είναι τελείως αβάσιμη και ατεκμηρίωτη και η συζήτηση είναι ανούσια. Θα ασχοληθώ όμως με το ήθος των ανθρώπων που κάνουν αυτές τις ενέργειες γιατί είναι καιρός κάποιος να τους βάλει στη θέση τους.

Όλα ξεκίνησαν με ένα facebook post του Χριστόφορου Ποταμίτη, πρόεδρο της εταιρείας του αποέλ και πρόεδρο της ομάδας φούτσαλ του αποέλ μετά την ήττα της ομάδας του στο φούτσαλ από την Ομόνοια. Σαν κλαμένο παιδάκι ο Ποταμίτης έλεγε τα γνωστά παρανοϊκά ότι το αποέλ δεν ευνοείται από το σύστημα και θυμήθηκε το πρωτάθλημα του 74-75.

Και ξάφνικά ένα facebook post έγινε απαίτηση. Δεν ξέρουμε που ακριβώς μπορεί να αποσκοπεί αυτή η ενέργεια:

  1.  Ίσως το αποέλ να θέλει να εγκαινιάσει μια νέα πολιτική, συνεχής αμφισβήτησης των αντιπάλων του, στην προσπάθεια του να κρύψει τα χίλια μύρια κακά που προκάλεσε η παράγκα του στο κυπριακό ποδόσφαιρο και τον κυπριακό αθλητισμό γενικά. 
  2. Ίσως να θέλει να πολώσει το κλίμα μεταξύ οπαδών και να βάλει τον κόσμο να τσακώνεται αναμεταξύ του. 
  3. Ίσως να τους έχει συνεπάρει η έπαρση, ότι με τη βρωμιά και τον έλεγχο του παρασκηνίου μπορούν να αλλάξουν την αθλητική ιστορία του τόπου και τις μνήμες αυτού του Λαού. 
  4. Ίσως να θέλουν να δοκιμάσουν τις αντοχές του υπέροχου κόσμου της Ομόνοιας.
  5. Ίσως και όλα αυτά μαζί...

Εγώ επιλέγω να το βλέπω σαν ένα βίτσιο ορισμένων ανθρώπων που δεν έχουν συναίσθηση πλέον το τι θα πει αρχή και το τι θα πει νόμος. Να θυμίσω ότι ο Χριστόφορος Ποταμίτης είναι ο άνθρωπος που αγνόησε την τιμωρία αποκλεισμού που του επέβαλε η ΚΟΠ και παρευρέθηκε σε αγώνα φούτσαλ του αποέλ.

Το προφίλ του Ποταμίτη φανερώνει ένα κλασσικό νεόπλουτο λευκωσιάτη που θεωρεί όσους δεν είναι του "σιναφιού" του, κατώτερους και ότι μπορεί να τους περιφρονεί όποτε του γουστάρει. Πιθανόν αυτή η συμπεριφορά να συνδυάζεται με συμπλέγματα και απωθημένο από τα παιδικά του χρόνια όταν η ομαδούλα του έτρωγε απανωτές τες καρπαζιές από το Λαό.

Άνθρωποι χωρίς ήθος και αξίες που έχουν και το θράσος να μας κάνουν μάθημα για τις αξίες του έθνους. Άνθρωποι που δεν αξίζουν μια μπακίρα. Καλώ τους απανταχού Ομονοιάτες και όχι μόνο να τους απαξιώσουν και να τους κάνουν πόλεμο εκεί που τους πονάει. Εκεί που μόνο καταλαβαίνουν.

Αρχή κάνουμε με τον Χριστόφορο Ποταμίτη που είναι άμεσα συνδεδεμένος με την εταιρεία ACS Couriers. Είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες courier στην Κύπρο. Με λίγη φαντασία από τον καθένα μπορούμε να κάνουμε τον κάθε κύριο Ποταμίτη να καταπίνει την πίκρα του και τα προσωπικά του απωθημένα όταν βάζει στο στόμα του την Ομόνοια.

Για περισσότερες εταιρείες αποελίστικων και λοιπών νεόπλουτων συμφερόντων στο λινκ:

http://www.kifin.es/boycott/

 

Διαβάστε όλα τα άρθρα από το Blog Πράσινη Κοσμοθεωρία

Follow Kifines