Ανάληψη ευθυνών πρώτα στην ΚΟΠ


11 Aug 2013, 5:06 p.m. philosophos

Είναι ευκαιρία πιστεύω να μιλήσουμε με αφορμή το τεκταινόμενα εχτές στο Πελέντρι εναντίων του διαιτητή Τράττου.

Ήδη ξεκίνησε η προπαγανδιστική μηχανή να παρουσιάζει τα γεγονότα με τίτλο το χιλιοειπωμένο "ανεγκέφαλοι χούλιγκανς". Ο σύνδεσμος διαιτητών με την ανακοίνωση του επιβεβαιώνει απλά ότι η κατάσταση διαχειρίζεται σαν μια από τα ίδια. Δηλαδή μια κατάσταση που δεν θα εκτονωθεί αλλά η διαχείρηση της θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Πιθανόν η ΚΟΠ να ψηφίσει ακόμα πιο φασίστικους νόμους για να διέπουν το ποδόσφαιρο μας και να δημιουργήσουν περισσότερες πληγές στο ίδιο πληγωμένο σώμα του κυπριακού ποδοσφαίρου.

ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ  ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ. Αλλά επίσης πιστεύω στο ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ. Και δεν θα σιωπήσουμε στο νέο αυτό περιστατικό.

 Όσο και να είναι παράνομη η βία και όσο και να υπάρχουν ευθύνες στου προπηλακιστές και στους βιαιοπραγούντες η αναγνώριση ευθυνών στους ίδιους τους διαιτητές και το σάπιο κυπριακό ποδόσφαιρο ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΟΥΚ ΑΝΕΥ.

Ορισμένα άτομα που χρυσοπληρώνονται εκεί στην ΚΟΠ και στη διαιτησία θα πρέπει αναλάβουν ευθύνες και θα παραιτηθούν ή η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη. Σε καμία περίπτωση η προηγούμενη πρόταση δεν είναι απειλή. Είναι χιλιάδες οι οπαδοί που νιώθουν  την αξιοπρέπεια τους να καταπατείται κάθε βδομάδα στα γήπεδα από τα μαύρα κοράκια και δεν είναι μόνο Ομονοιάτες οπαδοί. Δεν αντέχει το κυπριακό ποδόσφαιρο άλλη προκατάληψη. Θέλουμε ριζικές αλλαγές και μόνο έτσι μπορεί να υπάρχει εγγύηση ότι δεν θα ξανασυμβούν τέτοια έκτροπα.

 Η λύση δεν είναι στα επίθετα που χαρακτηρίζονται οι οπαδοί ή στην τυφλή αστυνομική επιβολή, ούτε στους ολοκληρωτικούς νόμους για χάρη της δήθεν ασφάλειας. Η λύση είναι να μπει το ποδόσφαιρο και το δίκαιο παιχνίδι πάνω από όλα και μετά μπορούν τα οποιαδήποτε στελέχη να μιλούν για ανεγκέφαλους και να απαιτούν από τους οπαδούς να συμπεριφέρονται κόσμια.

Δυστυχώς η ανακοίνωση του συνδέσμου διαιτητών δεν παραδέχεται οποιαδήποτε  ευθύνη από πλευράς διαιτητών και αναμασά το κλασσικό κυπριακό "εγώ εν τζιαι" και καλούν για περισσότερο φασισμό για την δήθεν προστασία τους. Οι διαιτητές οφείλουν να προστατέψουν τους εαυτούς τους και έχουν ευθύνες για ότι έγινε και για ότι θα γίνει. Και ο μόνος τρόπος να προστατέψουν τους εαυτούς τους είναι να είναι σωστοί στη δουλειά τους. 

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΝΙΩΘΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ.  Σαν Ομονοιάτες δεν έχουμε κανένα ενδιαφέρον να επιβαλλόμαστε σε οποιοδήποτε δεν μας έχει κάνει πρώτα κακό. Ο σεβασμός για εμάς είναι ποιότητα από τις πρώτες.

Σαν φίλαθλος καλώ την ΚΟΠ και την επιτροπή διαιτήσιας να αντιληφθεί τις δικές της ευθύνες και να απολογηθεί για την κακοδιαχείρηση/κακομεταχείρηση του κυπριακού ποδοσφαίρου. Μόνο έτσι θα προχωρήσουμε μπροστά. 

Διαβάστε όλα τα άρθρα από το Blog Πράσινη Κοσμοθεωρία

Follow Kifines