Θέλουμε βρόμικο πρωτάθλημα;


21 Dec 2012, 10:50 a.m. GoDDemis

Το γεγονός ότι η Κύπρος βρίσκεται στη 13η θέση της κατάταξης της UEFAσε συλλογικό επίπεδο για την περίοδο 2014-15 είναι πλέον γνωστό. Η Κύπρος θα μπορέσει να κρατηθεί σε αυτή τη θέση μόνο εάν η ελβετική Βασιλεία δεν καταφέρει να αποσπάσει τουλάχιστον μία ισοπαλία στις δύο αναμετρήσεις απέναντι στην ουκρανική Ντίπρο. Σε αντίθετη περίπτωση, η Ελβετία θα ξεπεράσει την Κύπρο και η Κύπρος θα βρεθεί στην 14η θέση.

Η 13η θέση εξασφαλίζει κατά μεγάλο ποσοστό την παρουσία της πρωταθλήτριας ομάδας απευθείας στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ με την προϋπόθεση ότι η κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2013-14 θα εξασφαλίσει θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου μέσω του πρωταθλήματος της χώρας της. Κάτι που δεν έγινε πέρσι στην περίπτωση της Τσέλσι και το Βέλγιο έχασε την ευκαιρία απευθείας συμμετοχής στη φάση των ομίλων.

Αν υποθέσουμε ότι οι συγκυρίες θα ευνοήσουν την Κύπρο και θα στείλει την πρωταθλήτρια ομάδα της επόμενης περιόδου στη φάση των ομίλων, αυτό σημαίνει ότι το Κυπριακό Πρωτάθλημα 2013-14 θα είναι και το πιο κρίσιμο από καταβολής του. Χωρίς αμφιβολία το παρασκήνιο που θα παιχτεί θα είναι άνευ προηγουμένου αφού οι ομάδες μας θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να εκμεταλλευτούν αυτό το γεγονός και να συμμετάσχουν στην αίγλη και τα πολλά εκατομμύρια που προσφέρουν οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εδώ και τόσα χρόνια βλέπουμε τα όσα γίνονται για να ευνοηθούν κάποιες ομάδες ή απλώς για να αδικηθούμε εμείς χωρίς να υπάρχει αυτό το επιπλέον κίνητρο της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Φανταστείτε τι έχει να γίνει την ερχόμενη περίοδο αν η Κύπρος παραμείνει στη 13 θέση.

Δεν πρόκειται να αφήσουν τόσο εύκολα την Ομόνοια να διεκδικήσει επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα ή ακόμα κι αν αντισταθούμε σθεναρά θα έρθει η στιγμή που θα μας πλήξουν ώστε να ευνοηθεί η αιώνια ευνοημένη ομάδα του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Τα εκατομμύρια που θα επωφεληθεί η πρωταθλήτρια Κύπρου θα είναι πάρα πολλά και κάποιοι ίσως να μη διστάσουν να δωροδοκήσουν με μερικές χιλιάδες ώστε να εξασφαλίσουν κάποια «τρίποντα» από διαιτητές ή ακόμα και αντίπαλους.

Δεν θέλουμε να είμαστε μάντεις κακών, αλλά, καλώς ή κακώς, στην Κύπρο ζούμε και όχι σε ένα αγγελικά πλασμένο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα.

Αν θέλουμε να μη βρομίσει ακόμη περισσότερο το πρωτάθλημά μας, πρέπει να υποστηρίξουμε τη Βασιλεία και όχι την Ντίπρο.

ΥΓ.

Μακάρι να αποδειχθεί ότι κάνουμε λάθος και αυτό το πλεονέκτημα να το επωφεληθεί η Ομόνοια. Αυτή θα είναι και η πιο μεγάλη μαχαιριά σε όλους τους αλλόθρησκους που τόσα χρόνια μάζευαν βαθμούς για να στείλουν τον Λαό απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Διαβάστε όλα τα άρθρα από το Blog Τα Γκαντέμικα

Follow Kifines