Καλύτερα 1ο παιχνίδι εντός ή εκτός;


20 Jul 2012, 8:18 p.m. GoDDemis

 Επιστροφή στις ευρωπαϊκές αγωνιστικές υποχρεώσεις για την ομάδα μας στις 2 του Αυγούστου, κατά πάσα πιθανότητα στο Βελιγράδι. Και το λέμε αυτό γιατί δεν έχει ξεκαθαρίσει 100% η ομάδα από το ζευγάρι Ναφτάν-Ερυθρός Αστερας(3-4). Όπως και να έχουν τα πράγματα καλούμαστε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να πάρουμε ένα καλό εκτός έδρας σκορ που θα μας αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού στο ΓΣΠ.

Πόσες όμως φορές χρειάστηκε στο παρελθόν να αντιμετωπίσουμε ομάδα με υψηλότερο συντελεστή της ΟΥΕΦΑ, με το πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας και να καταφέρουμε εν τέλει να πάρουμε την πρόκριση;

Ξεκινήσαμε την έρευνά μας από το 2000 απ'όταν και ξεκινήσαμε να αγωνιζόμαστε στο Νέο Στάδιο ΓΣΠ, και παρατηρήσαμε πως το φαινόμενο η Ομόνοια να δίνει τον 1ο αγώνα ως φιλοξενούμενη απέναντι σε "σεβαστό" αντίπαλο και όχι κάτι ομαδούλες τις Μάλτας και των Σκοπίων, δεν είναι σύνηθες.

Αυτό έχει συμβεί πέντε φορές. Απέναντι σε Βίσλα Κρακοβίας, Δυναμό, Ριέκα, ΑΕΚ, και Βασλούι και μετράμε δύο προκρίσεις (Ριέκα, ΑΕΚ). Το μοναδικός παιχνίδι από αυτά στο οποίο δεν καταφέραμε να πετύχουμε εκτός έδρας γκολ είναι αυτό απέναντι στην Βασλούι, ενώ μετράμε μόλις μία νίκη (ΑΕΚ), μία ισοπαλία (Ριέκα) και τρεις ήττες (Βίσλα, Δυναμό, Βασλούι). Αξιοσημείωτο το γεγονός πως όταν χρειάστηκε να κάνουμε την ανατροπή στο ΓΣΠ δεν τα καταφέραμε. Συμπέρασμα που πηγάζει από αυτό το στατιστικό είναι ότι επιβάλλεται τουλάχιστον να μην φύγουμε με σκυμμένο το κεφάλι από το Μαρακανά.

Άλλες δέκα φορές έχουμε ξεκινήσει ως γηπεδούχοι απέναντι σε ομάδες με υψηλότερο συντελεστή απ'το δικό μας και αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως μετράμε μόλις μία πρόκριση σε επόμενο γύρο, η περσινή απέναντι στην Ντεν Χάαγκ. Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις δεν μπορέσαμε είτε να κρατήσουμε το υπέρ μας σκορ είτε να κάνουμε την εκτός έδρας ανατροπή.

Αν αυτά τα στατιστικά λένε κάτι, τότε με το πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας ίσως να έχουμε περισσότερες ελπίδες πρόκρισης, φτάνει βέβαια να παρουσιαστούμε έτοιμοι και σοβαροί, αποφεύγοντας μοιραία λάθη του παρελθόντος. 

 

Διαβάστε όλα τα άρθρα από το Blog Τα Γκαντέμικα

Follow Kifines