Ακης Λευκαρίτης: Το άρρωστο πάθος του κροίσου για τις 14χρονες


13 May 2014, 2:25 p.m. kifinescom

Προφυλακισμένος βρίσκεται ο 57χρονος επιχειρηματίας που πλήρωνε αδρά για τις ερωτικές απολαύσεις του με μια 14χρονη και μια 15χρονη  - Το σκάνδαλο με το κύκλωμα πορνείας και οι αποκαλύψεις για το ροζ διαμέρισμα του μεγαλοπαράγοντα της Λάρνακας

Την παραπομπή του 57χρονου επιχειρηματία Άκη Λευκαρίτη και του 35χρονου φίλου του Νίκου Νικολάου, σε δίκη ενώπιον του Μονίμου Κακουργιοδικείου, για την υπόθεση των οργίων με δύο ανήλικες 14 και 15 ετών, αποφάσισε την Τρίτη το επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας.

Το δικαστήριο επιφύλαξε για αύριο, Τετάρτη, την απόφαση του σε σχέση με το αίτημα της Γενικής Εισαγγελίας να παραμείνουν και οι δύο προφυλακισμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης και να μην αφεθούν ελεύθεροι με όρους.  Ωστόσο, νομικοί κύκλοι ανέφεραν πως αν αφεθούν ελεύθεροι, είναι δυνατόν να επηρεάσουν μαρτυρίες και να καταστρέψουν τεκμήρια που θα παρουσιαστούν στη δίκη.

Την Πέμπτη 1η Μαΐου το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε διάταγμα εξαήμερης κράτησης των δύο ατόμων, ενώ την περασμένη Τετάρτη το διάταγμα ανανεώθηκε για άλλες έξι ημέρες.

Νικολάου και Λευκαρίτης θεωρούνται ύποπτοι για διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, αδικήματα κατά παράβαση της καταπολέμησης εμπορίας προσώπων και διαφθοράς ανήλικης. Ο Νικολάου είναι επίσης ύποπτος για απαγωγή, βιασμό, επίθεση και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, εκμετάλλευση πόρνων και άγρα πελατών για ανήθικους σκοπούς, ληστεία και κλοπή. Τα αδικήματα φέρεται να διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 26 - 28 Απριλίου στη Λάρνακα και τη Λευκωσία.

Το άρρωστο πάθος του κροίσου για τις 14χρονες

Μια 15χρονη και μια 14χρονη στον δρόμο των σκληρών ναρκωτικών και της πορνείας, δύο οικογένειες ανύπαρκτες και ένα κράτος ανεπαρκές. Το τοπίο ιδανικό για τον μεγαλόσχημο 57χρονο επιχειρηματία Ακη Λευκαρίτη, ο οποίος φέρεται να είναι το κεντρικό πρόσωπο αυτής της ιστορίας λόγω του οικογενειακού ονόματος και του οικονομικού του εκτοπίσματος.

Οι δύο ανήλικες φέρονται να είχαν τακτική επαφή με τον Λευκαρίτη τα τελευταία χρόνια και όλα δούλευαν ρολόι. Στην τελευταία συνάντηση, όμως, όταν έβαλε το χέρι στην τσέπη για να πληρώσει τη 15χρονη για τις υπηρεσίες της, του έπεσαν στο πάτωμα 300 ευρώ. Η 15χρονη τα μάζεψε και τα έβαλε στο εσώρουχό της χωρίς να πει τίποτα. Οταν έφυγαν από το διαμέρισμα του επιχειρηματία μαζί με τη 14χρονη που συμμετείχε στη συνεύρεση και τον 35χρονο Νίκο Νικολάου που λειτουργούσε ως μαστροπός, ο Λευκαρίτης αντιλήφθηκε ότι του έλειπαν χρήματα. Τηλεφώνησε στον Νικολάου και του είπε πως η 15χρονη τον έκλεψε και ζήτησε πίσω τα λεφτά του.

Ο 35χρονος, σύμφωνα με τις καταθέσεις που δόθηκαν στην Αστυνομία, χτύπησε τη 15χρονη και της πήρε όχι μόνο τα 300 ευρώ, αλλά και τα χρήματα που είχε εισπράξει για τις ερωτικές της υπηρεσίες. Αυτό ήταν και το σημείο που οδήγησε στις αποκαλύψεις. Η 15χρονη επέστρεψε στο σπίτι της και μέσα στα πολλά ψέματα είπε στη μητέρα της και αλήθειες. Ακολούθησε καταγγελία στην Αστυνομία, η οποία συνέλαβε τον Νίκο Νικολάου και μετά τον Ακη Λευκαρίτη.

Ζαρτιέρες, χειροπέδες και κόκα

Αρχικώς η 15χρονη ισχυρίστηκε ότι είχε γνωρίσει τον Νικολάου από το Facebook, ο οποίος κάποια στιγμή την απήγαγε και, αφού την οδήγησε σε διαμέρισμα στη Λευκωσία, τη βίασε. Στην αρχική κατάθεση αναφέρθηκε και σε μια 14χρονη την οποία δήθεν δεν γνώριζε, αλλά ήξερε ότι εκπορνευόταν. Η αστυνομική διερεύνηση ξεκαθάρισε τα ψέματα από την πραγματικότητα και κατέδειξε ότι τόσο η 15χρονη όσο και η 14χρονη, εθισμένες στα ναρκωτικά, αναγκάζονταν να προσφέρουν ερωτικές υπηρεσίες για να εξασφαλίζουν τη δόση τους.
Τα ραντεβού τα έκλεινε ο 35χρονος Νίκος Νικολάου, ο οποίος ήταν γνωστός στους αστυνομικούς της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ) ως χρήστης σκληρών ναρκωτικών. Την ημέρα που χάθηκε ο έλεγχος το ραντεβού ήταν κλεισμένο για αργά το βράδυ. Η 15χρονη ήταν ήδη στο διαμέρισμα του Νικολάου στη Λευκωσία και αργότερα έφτασε και η 14χρονη. Εκαναν όλοι χρήση κοκαΐνης από τα 5 γραμμάρια που είχε μαζί του ο 35χρονος, ενώ κατανάλωσαν και ένα μπουκάλι βότκα. Ο πελάτης που πλήρωνε καλά είχε απαιτήσεις. Οι κοπέλες ετοιμάστηκαν και φόρεσαν ζαρτιέρες και καυτά εσώρουχα. Λίγη ώρα αργότερα αναχώρησαν για τη Λάρνακα όπου, σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, τις ανέμενε ο Ακης Λευκαρίτης.

Η οικογένεια Λευκαρίτη έχει σημαντική παρουσία και στα αθλητικά δρώμενα, με τον ξάδελφο του Ακη, Μάριο Λευκαρίτη, να είναι αντιπρόεδρος της UEFA και ένας από τους ισχυρούς άνδρες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου
O Ακης Λευκαρίτης είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου και υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της οικογενειακής εταιρείας πετρελαιοειδών Petrolina
 

Στο ροζ διαμέρισμα

Ο Νικολάου είχε πάρει νωρίτερα το δικό του «μερίδιο», αφού είχε κάνει σεξ και με τις δύο ανήλικες. Μάλιστα, επειδή τσακώθηκε με τη 15χρονη την είχε κλειδώσει στο διαμέρισμα για αρκετές ώρες. Ο Λευκαρίτης διατηρούσε διαμέρισμα το οποίο είχε μετατρέψει σε ερωτική φωλιά για να συνευρίσκεται με τις ανήλικες, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των συμπολιτών του.

Τα ραντεβού γίνονταν βράδυ και μάλιστα λαμβάνονταν όλα τα μέτρα προστασίας. Πρώτα πήγαινε ο Λευκαρίτης και ύστερα από λίγη ώρα εμφανίζονταν και ο Νικολάου με τα κορίτσια. Το βράδυ της 27ης Απριλίου ο επιχειρηματίας ανέμενε στο διαμέρισμα ντυμένος με μια ρόμπα λουτρού. Κάποιες πληροφορίες λένε ότι ενδεχομένως οι δύο ανήλικες να έκαναν χρήση ναρκωτικών και στο διαμέρισμα, αλλά αυτό δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως. Το ερωτικό παιχνίδι άρχισε με το αισθησιακό στριπτίζ των κοριτσιών και τη χρήση βοηθημάτων που ήταν διάσπαρτα στο διαμέρισμα. Δονητές και χειροπέδες με γούνες και άλλα σύνεργα ανέβαζαν τη διάθεση της διαστροφής της ερωτικής συνεύρεσης με ανήλικα παιδιά, χαμένα στη θολούρα των ναρκωτικών και του αλκοόλ. Στο διαμέρισμα η Αστυνομία βρήκε και διεγερτικά χάπια τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.Με τον δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Λουρουτζιάτη. Πλούσια η κοινωνική δράση του Λευκαρίτη και οι σχέσεις του με σημαντικούς  πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες

Οι δύο ανήλικες έπιασαν δουλειά προσφέροντας στοματικό σεξ, ενώ η 14χρονη ήρθε και σε ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή με τον 57χρονο επιχειρηματία. Την ίδια ώρα ο 35χρονος Νίκος Νικολάου δεχόταν τις υπηρεσίες της 15χρονης. Το πάρτι διήρκεσε περίπου μία ώρα και ο επιχειρηματίας έβαλε το χέρι στην τσέπη, δίνοντας στη μία ανήλικη 50 ευρώ και στην άλλη 150, αφού είχε πιο δραστήρια συμμετοχή. Τότε του έπεσαν στο πάτωμα τα 300 ευρώ που αποδείχθηκαν μοιραία για τον ίδιο, που διαθέτει περιουσία πολλών εκατομμυρίων. Η συνέχεια γράφτηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και συνεχίζεται στα δικαστήρια και στα κρατητήρια όπου βρίσκονται προφυλακισμένοι τόσο ο Λευκαρίτης όσο και ο Νικολάου.

Ο Νίκος Νικολάου μετά τη σύλληψή του έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες με στόχο να ελαφρύνει τη θέση του. Ο Λευκαρίτης δεν μιλάει στους ανακριτές και αρνείται κάθε σχέση του με την υπόθεση. Η καχυποψία της κοινής γνώμης για την εξέλιξη της υπόθεσης δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αδικαιολόγητη, αφού αστυνομικές πηγές διέρρευσαν πληροφορίες ότι ο Λευκαρίτης είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υπόθεση με ανήλικες, οι οποίες δεν έδωσαν ποτέ κατάθεση ώστε να δικαιολογηθούν η σύλληψη και η ανάκρισή του. Οι ίδιες πηγές άφηναν να εννοηθεί ότι τα χρήματα απότρεψαν τη δικαστική περιπέτεια.Η σοκαριστική υπόθεση ξεδιπλώθηκε όταν ο «Mr Petrolina» ζήτησε από τον μαστροπό της 15χρονης να του επιστρέψει τα 300 ευρώ που το κορίτσι του έκλεψε από το αμαρτωλό διαμέρισμα με τις γούνινες χειροπέδες και την κόκα όπου του έφερναν τις ανήλικες

Παρόμοιες υποψίες υπήρχαν και για τη μεταφορά του Λευκαρίτη σε σουίτα του νοσοκομείου αντί στα αστυνομικά κρατητήρια. Εγκυρες πηγές ανέφεραν στο «ΘΕΜΑ» ότι υπήρξε κρούση σε γιατρό να γνωματεύσει υπέρ της αναγκαιότητας κράτησης του επιχειρηματία στο νοσοκομείο λόγω προβλημάτων υγείας. Ο γιατρός φέρεται να αρνήθηκε και τότε μάλλον ακολούθησε κρούση σε άλλον γιατρό, ο οποίος και αποφάνθηκε ότι ο Λευκαρίτης χρήζει νοσηλείας χωρίς ποτέ να ανακοινωθεί από τι πάσχει.

Το παράδοξο είναι ότι κατά τον χρόνο της κράτησής του στο νοσοκομείο ο λογαριασμός του στο Facebook έδειχνε ότι ήταν ενεργός (online). Η Αστυνομία διαβεβαίωσε πως ο κρατούμενος δεν είχε πρόσβαση στο Διαδίκτυο και ενδεχομένως να είχε παραμείνει ανοιχτός κάποιος από τους ηλεκτρονικούς του υπολογιστές.
 

Σκληρά βίντεο και ναρκωτικά

Η έρευνα στο διαμέρισμα του Λευκαρίτη οδήγησε στον εντοπισμό τεσσάρων βιντεοκασετών με καταγεγραμμένες ερωτικές συνευρέσεις που, όπως ανέφεραν αστυνομικοί στο «ΘΕΜΑ», θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σκληρό πορνό. Οι σκηνές φαίνεται να έχουν καταγραφεί στο παρελθόν με συμβατική κάμερα και σε αυτές, εκτός από τον Λευκαρίτη, εμφανίζονται και οκτώ γυναίκες που δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί αν είναι ανήλικες ή όχι.

Οι κασέτες έχουν σταλεί για ψηφιοποίηση και ανάλυση με στόχο να βρεθούν οι κοπέλες που εμφανίζονται, αφού ο ίδιος ο Λευκαρίτης αρνείται να δώσει πληροφορίες. Παράλληλα η Αστυνομία έχει παραλάβει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το κινητό τηλέφωνο του Λευκαρίτη για να ελεγχθεί κατά πόσο έχουν αρχεία με βίντεο που μπορεί να βοηθήσουν στην υπόθεση. Επίσης θα ελεγχθούν και οι τηλεφωνικές κλήσεις για να «δεθεί» η σχέση με τον Νίκο Νικολάου, αφού, σύμφωνα με τις καταθέσεις, υπήρχαν συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ τους. Τα ερωτικά βοηθήματα όπως και άλλα τεκμήρια έχουν σταλεί στο Ινστιτούτο Γενετικής για έλεγχο DNA που θα βεβαιώνει την παρουσία των ανήλικων κοριτσιών στο διαμέρισμα.Δεκάδες οι ξέγνοιαστες φωτογραφίες που ανεβάζει στο προφίλ του στο Facebook, όπως αυτή που είναι αγκαλιά με ένα δελφίνι
 

Στην πρέζα από τα 10

Η 15χρονη που κατήγγειλε την υπόθεση είναι γνωστή στις κυπριακές κρατικές υπηρεσίες, καθώς είναι από τις περιπτώσεις που έχουν κάνει τους παιδοψυχολόγους να σηκώσουν τα χέρια ψηλά. Οι γονείς της έχουν χωρίσει και ο πατέρας της έχει δημιουργήσει νέα οικογένεια. Είναι ένα από τα πολλά παιδιά της οικογένειας, το οποίο από πολύ μικρή ηλικία παρουσίαζε αστάθεια χαρακτήρα. Παρότι την επιμέλειά της την είχε αναλάβει ο πατέρας της, η μικρή στα 10 της αποφάσισε να ζήσει με τη μητέρα της. Γρήγορα μπλέχτηκε σε παρέες με μεγαλύτερα παιδιά και από το τσιγάρο πέρασε στο χασίς. Αφησε το σχολείο στην Ε’ Δημοτικού και όσες φορές έγινε προσπάθεια να υποχρεωθεί να επιστρέψει στα θρανία εξαφανιζόταν, με τη μητέρα της να αδυνατεί να την ελέγξει και τον πατέρα της να αδιαφορεί.

Οι δρόμοι του χασίς την οδήγησαν στην ηρωίνη, στην κοκαΐνη και τον εθισμό. Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΙΚΙΕ) που δεν είχαν δομές για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση την έκλεισαν σε παιδοψυχιατρική κλινική, την οποία εγκατέλειψε για να βρεθεί λίγο αργότερα στη θεραπευτική κοινότητα «Αγία Σκέπη». Το πρόγραμμα απεξάρτησης στην «Αγία Σκέπη» ήταν σχεδιασμένο για ενήλικους και η 13χρονη (τότε) δεν ήταν σε θέση να το ακολουθήσει. Την έδιωξαν γιατί βρήκαν στην κατοχή της κινητό τηλέφωνο, κάτι το οποίο απαγορευόταν από τους κανονισμούς. Ετσι βρέθηκε και πάλι στους δρόμους όπου και γνωρίστηκε με τον Νίκο Νικολάου. Αρχικώς ο Νικολάου τής έδινε χρήματα και ναρκωτικά διατηρώντας μαζί της σεξουαλική σχέση.

Το καλοκαίρι του 2012 της είπε πως για να εξασφαλίζει χρήματα θα έπρεπε να συναντάει κάποιο κύριο στη Λάρνακα τον οποίο η ίδια δεν γνώριζε. Ετσι άρχισαν οι επαφές της με τον Λευκαρίτη. Στα πρώτα ραντεβού τής έδινε 20-30 ευρώ χωρίς να επιχειρεί σεξουαλική επαφή μαζί της και περιοριζόμενος σε χάδια. Οταν λίγο αργότερα της ζήτησε να του κάνει στοματικό έρωτα, φέρεται να της έδωσε 80 ευρώ. Αργότερα, όταν το πρόγραμμα των συναντήσεων περιλάμβανε και σεξ, η τιμή έφτασε στα 200 ευρώ, εκ των οποίων τα μισά τα έπαιρνε ο Νικολάου.

Η 14χρονη έχει παράλληλη πορεία με τη 15χρονη. Οι αλλοδαποί γονείς της ισχυρίζονται πως δεν είχαν αντιληφθεί τίποτα για τη συμπεριφορά της κόρης τους, η οποία από τα 12 έκανε χρήση σκληρών ναρκωτικών και εκπορνευόταν. Και αυτή κατέληξε στον Ακη Λευκαρίτη, τον οποίο επισκεπτόταν σχεδόν κάθε εβδομάδα παίρνοντας 150 με 170 ευρώ για κάθε ερωτική συνεύρεση.
 

Φόβοι κουκουλώματος

Η Αστυνομία προσπαθεί να προστατέψει τις δύο ανήλικες για να αποφευχθούν ανεπιθύμητες εξελίξεις στην υπόθεση. Οπως έλεγε στο «ΘΕΜΑ» αστυνομικός που συμμετέχει στις ανακρίσεις, «δεν θα είναι η πρώτη φορά που θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης εξαφανίζονται και αρνούνται να καταθέσουν στο δικαστήριο εναντίον υπόπτων». Για τον λόγο αυτό λαμβάνονται μέτρα ώστε να αποφευχθεί κάθε επηρεασμός των κοριτσιών και των οικογενειών τους και να διασφαλιστεί η παρουσία τους ως μάρτυρες στο δικαστήριο.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ στην υψηλή κοινωνία της Κύπρου, μέλος της οποία είναι ο Ακης Λευκαρίτης. Η εταιρεία πετρελαιοειδών Petrolina, που ελέγχεται από την οικογένεια Λευκαρίτη, είναι σημαντικό οικονομικό μέγεθος για την Κύπρο αφού διαθέτει 91 πρατήρια σε ολόκληρο το νησί (38% της διανομής καυσίμων), ενώ συμμετέχει και σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες με επίκεντρο τη Λάρνακα.Φοιτητής στο Λονδίνο μέχρι το 1983, επέστρεψε αμέσως στη Λάρνακα όπου άρχισε να χτίζει
το προφίλ του παράγοντα, συμμετέχοντας σε δεκάδες κοινωνικές και τοπικές δράσεις

Η οικογένεια Λευκαρίτη έχει σημαντική παρουσία και στα αθλητικά δρώμενα της Κύπρου, με τον ξάδελφο του Ακη Λευκαρίτη, Μάριο, να είναι αντιπρόεδρος της UEFA και ένας από τους ισχυρούς παράγοντες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Παράλληλα σημαντική είναι και η κοινωνική δράση των μελών της οικογένειας αλλά και οι σχέσεις τους με σημαντικούς πολιτικούς, καλλιτεχνικούς και οικονομικούς παράγοντες. Ο Ακης Λευκαρίτης ασχολήθηκε με τις οικογενειακές επιχειρήσεις από το 1983, οπότε επέστρεψε στην Κύπρο από τις σπουδές του. Επίσης υπήρξε πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του Πεζοπορικού Λάρνακας. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Ο γιος του Ανδρόνικος είναι τραγουδιστής και ήδη έχει κάνει την εμφάνισή του στη δισκογραφία με το άλμπουμ «Ο κύβος ερρίφθη» που υπογράφουν οι Γιώργος Χατζηνάσιος, Γιάννης Σπανός και Κώστας Χατζής. Την ενασχόλησή του με το τραγούδι ενθάρρυναν τόσο η Αννα Βίσση, που είναι οικογενειακή φίλη και συμπολίτισσα του Ακη Λευκαρίτη, όσο και η Μαίρη Λίντα.

Πηγή: protothema.gr