Πως αντιμετωπίζεται η φασιστική απειλή


29 May 2014, 1 p.m. kifinescom

Οι πρόσφατες ευρωεκλογές εκτός από το ψηλό ποσοστό αποχής, κατέγραψαν την άνοδο ρατσιστικών/ακροδεξιών και νεοναζιστικών κομμάτων στην Ευρώπη.

Λόγω της μεγάλης αποχής, που πανευρωπαϊκά έφτασε στο 57%, η άνοδος αρκετών ακροδεξιών οργανώσεων σε ψήφους είναι μικρότερη απ' ότι τα ποσοστά τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο κίνδυνος της φασιστικής απειλής δεν είναι ορατός και υπαρκτός.

Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία βγήκε πρώτο κόμμα με ποσοστό 25% εξασφαλίζοντας 25 έδρες στο ευρωκοινοβούλιο. Στη Βρετανία το ξενοφοβικό κόμμα UKIP αναδείχτηκε πρώτο κόμμα ενώ σημείωσε επιτυχία και στις τοπικές εκλογές. Στη Δανία το αντιμεταναστευτικό Λαϊκό Κόμμα (DPP) επίσης ήρθε πρώτο κόμμα. Υπήρξαν βέβαια και ήττες των ρατσιστικών ακροδεξιών οργανώσεων όπως στο Βέλγιο, την Ολλανδία και την Ιταλία. Στην Ελλάδα η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή κατέγραψε για τρίτη κατά σειρά εκλογική αναμέτρηση αύξηση στα ποσοστά της (9,4%), καταφέρνοντας να εκλέξει τρεις ευρωβουλευτές.

Στην Κύπρο το ΕΛΑΜ πήρε ποσοστό 2,69% (6,957 ψήφους), όμως σημειώνει άνοδο, τόσο σε ποσοστά όσο και σε αριθμούς ψήφων (στις ευρωεκλογές του 2009 πήρε 0,22% και 663 ψήφους)

Η φασιστική απειλή είναι εδώ!

Πρέπει και μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε. Η Πρωτοβουλία Ενάντια Στη Φασιστική Απειλή καλεί σε ανοιχτή συζήτηση:

June 2014

04jun Wed. 19:30 Γενικά

Πως αντιμετωπίζεται η φασιστική απειλή

 Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσία

Σχετικά άρθρα

    Follow Kifines