PARKHOOD – Respect your ground


29 Jun 2015, 4:48 p.m. kifinescom

Κάτι εναλλακτικό γίνεται στην Ανθούπολη. Στο πάρκο Κεφαλληνίας στις 4 Ιουλίου. Πρόκειται για κάτι πρωτότυπο  για τις τοπικές κοινωνίες της Κύπρου και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση  πως ακόμα και σε εποχές οικονομικής κρίσης, μικρές ομάδες ανθρώπων μπορούν να οργανωθούν για το κοινό καλό της κοινωνίας.

Ένα μεγάλο πάρκο στην Ανθούπολη αφέθηκε να μαραζώσει λόγω της αδιαφορίας των κατοίκων της περιοχής και λόγω απερίσκεπτων ενεργειών νεαρών οι οποίοι κατά καιρούς με τις συμπεριφορές τους έφθειραν και αυτοί σημαντικά το χώρο. Αποτέλεσμα ο χώρος να γεμίσει χόρτα, σπασμένα γυαλιά, σίδερα και άλλα αντικείμενα. Τότε ανέλαβαν δράση οι κάτοικοι της περιοχής, κυρίως οι νεαροί. Βλέπετε είμαστε από τους τελευταίους που είχαμε την τύχη να μεγαλώσουμε τη δεκαετία του 2000, σε ένα πάρκο και όχι μπροστά από την οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή όπως έκαναν οι συνομήλικοι μας.

Αρχικά έγινε καθαριότητα του χώρου με την συνδρομή των κατοίκων της περιοχής. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα γείτονα μας που ασχολείται με κηπουρική ο οποίος μας παραχώρησε τον εξοπλισμό του για τον καθαρισμό των χόρτων. Γήπεδο καλαθόσφαιρας και παγκάκια άρχισαν να επιδιορθώνονται ούτως ώστε να έρθει το πάρκο μας σε μια υποφερτή κατάσταση. Αποτέλεσμα αυτού ο κόσμος να αρχίσει να έρχεται ξανά στο χώρο με τα παιδιά του, πιο μεγάλα παιδιά να παίζουν ποδόσφαιρο και γενικά η ζωή να ξεκινήσει ξανά από το μηδέν στο συγκεκριμένο χώρο.

Και δεν μείναμε μέχρι εκεί… Στις 4 Ιουλίου ημέρα Σάββατο από τις 5 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυκτα διοργανώνεται στο χώρο του πάρκου μια πρωτότυπη εκδήλωση για μικρά αλλά και για ‘μεγάλα΄ παιδιά με μουσική, ποτό, φαγητό, φουσκωτά το απόγευμα για τα μικρά παιδιά  και πολλές άλλες εκπλήξεις.  Όπως προαναφέραμε, το PAR*kTY ξεκινά στις 5 το απόγευμα και είναι αφιερωμένο στα μικρά παιδιά αφού στο χώρο θα υπάρχουν φουσκωτά και άλλες εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους.

Κατά τη διάρκεια του απογεύματος θα πραγματοποιηθεί δεντροφύτευση ενώ προκαλούμε τους ‘παλιούς’ σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα στο γήπεδο, το οποίο κάναμε τα πρώτα μας ποδοσφαιρικά βήματα. Για τους περισσότερους ήταν και τα τελευταία. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το κυρίως μέρος του PAR*kTY με μουσική και ποτό μέχρι τα μεσάνυκτα. Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει να στηρίξει την προσπάθεια αυτή. Βέβαια όσοι ήρθαν και σε προηγούμενα  party  στο πάρκο Κεφαλληνίας θα το κάνουν χωρίς 2η σκέψη αφού έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τα Anthoupolis Sunrise 1,2,3 που έμειναν αξέχαστα!!

Τα έσοδα της εκδήλωσης κατόπιν συνεννόησης με το Δήμο Λακατάμειας θα διατεθούν για την βελτίωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του πάρκου. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Λακατάμειας για το ενδιαφέρον που επέδειξε, για την προσπάθεια και για τη βοήθεια που μας έδωσε. Όπως αναφέραμε και στην αρχή η πρωτοβουλία των κατοίκων της Ανθούπολης αποτελεί παράδειγμα για όλες τις τοπικές κοινωνίες, σε μια εποχή όπου λόγω της οικονομικής κρίσης όλων των ειδών τα μέσα στους δήμους είναι περιορισμένα. Είμαστε σίγουροι ότι το PAR*kTY θα αποτελέσει μόνο την αρχή και στο μέλλον θα έχουμε ανάλογες πρωτοβουλίες, αφού οι πόλεις μας έχουν ανάγκη από χώρους πρασίνου που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής όλων μας!

*Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και τα έσοδα θα μαζευτούν από τη πώληση ποτών, φαγητών και από πωλήσεις αναμνηστικών φανελών.
 
*The PAR*kTY map: