Φασισμός και ποδόσφαιρο δεν μπορούν να συνυπάρξουν


5 Dec 2014, 7:01 a.m. kifinescom

Του Αντρέα Χριστοφή - ShootAndGoal.com

Μερικά άτομα θέλουν να κρύβονται πίσω από τα δάκτυλα τους, όμως είναι κάποιες αλήθειες που πρέπει να ειπωθούν και να καταδικαστούν. Τα ναζιστικά σύμβολα έχουν κάνει εδώ και χρόνια την εμφάνιση τους στις κυπριακές εξέδρες.

Η μεγαλύτερη μάζα του κόσμου των ομάδων -που βλέπουμε στις κερκίδες τους τα ναζιστικά σύμβολα- φυσικά και δεν τα ασπάζονται. Πρόκειται για μία μειονότητα ηλιθίων που τα βγάζει προς τα έξω, αναφερόμενοι σε αστείους ισχυρισμούς περί αγνών συμβόλων που προέρχονται από την αρχαία Ελλάδα, τις αρχαίες Ινδίες κλπ.

Όμως η αλήθεια δεν είναι έτσι, και άπαντες το γνωρίζουν. Όμως κάποιοι προτιμούν να κρύψουν την βρωμιά κάτω από το χαλί. Στις κερκίδες αυτές πάνε -δυστυχώς- και μικρά παιδιά, που μέσω μίας πλύσης εγκεφάλου που τους γίνεται, ασπάζονται κάποιες σάπιες ιδέες, που έχουν πεθάνει εδώ και χρόνια, και κάποιοι δεν λένε να το καταλάβουν.

Θυμάμαι από το σχολείο, τον διπλανό μου να ζωγραφίζει στο τετράδιο του σβάστικες και κέλτικους σταυρούς. Μαντέψετε από πού είχε δει τα σύμβολα αυτά.

Και πάμε στο επίπεδο τον διοικήσεων των ομάδων. Τέτοιες ενέργειες πρέπει να καταπολεμούνται από όλα τα σωματεία. Με το να τους χαϊδεύετε και να προσπαθείτε να μας πείσετε ότι… δεν είναι αυτό που νομίζουμε, δεν γίνεται δουλειά.

Αντί να βγουν να τα καταδικάσουν δημόσια και μαζί με άλλους φορείς να προσπαθήσουν να τους απομακρύνουν από την κερκίδα, τους δίνουν και δωρεάν στέγη. Έτσι το μόνο κακό γίνεται στο πρεστίζ και στην εικόνα της ομάδας.

Όσο υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους ανώτερους από άλλους συνανθρώπους τους, λόγω χρώματος, θρησκείας, χώρας, κοινωνικής τάξης ή ότι άλλο μπορούν να σκεφτούν, τότε δεν μπορούν να αποκαλούν τους εαυτούς τους… ανθρώπους.

Φασισμός και ποδόσφαιρο δεν μπορούν να συνυπάρξουν.

ΥΓ: Η αντίδραση του Μίκαελ Ποτέ στον αγώνα ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια ήταν πολύ σωστή. Έκανε τον καθρέφτη, προς όλους αυτούς που έκαναν κραυγές πιθήκων στις εξέδρες. Γιατί κάποιοι βάσει της θεωρίας του Δαρβίνου, δεν εξελίχθηκαν όσο οι υπόλοιποι άνθρωποι.

Πηγή: shootandgoal.com

Follow Kifines