Το πρώτο βήμα...


27 Jan 2015, 4:12 p.m. kifinescom

Το νέο σύστημα εισόδου στο ΓΣΠ αποτελεί τον προθάλαμο για την εισαγωγή της "ηλεκτρονικής κάρτας οπαδού" στο γήπεδο της πρωτεύουσας.

Πέραν του φανταχτερού περιτυλίγματος της λεγόμενης αυτοματοποίησης και της "ευκολίας" με την οποία πλέον θα γίνεται η είσοδος στο στάδιο που φιλοξενεί τους αγώνες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ξεπροβάλλει σιγά σιγά και ο εφιάλτης της κάρτας οπαδού. Και λέμε εφιάλτης γιατί πέραν της έντονης μας αντίδρασης στα όσα αντιδημοκρατικά παρελκόμενα έχει η απόφαση έκδοσης της κάρτας, πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο αναπόφευκτα θα επηρεάσει αρνητικά την προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο λόγω ακριβώς της μεγάλης αντίδρασης από μεγάλη μερίδα των οπαδών μας.

Το εν λόγω σύστημα είναι πλήρως συμβατό με τα υφιστάμενα εισιτήρια, όμως ακόμα πιο ενδιαφέρουσα είναι η πρόνοια του για ανάγνωση της κάρτας που προωθεί ο Ιωνάς μαζί με την ηγεσία του ΓΣΠ (που σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ήταν εντός της διαδικασίας έκδοσης και εκτύπωσης της κάρτας οπαδού με τον προηγούμενο σχεδιασμό μέσα στο 2014). Εξού και η ηγεσία του ΓΣΠ προνόησε προ διετίας όταν ξεκίνησε η διερεύνηση για μηχανήματα αυτόματης εισόδου στο μεγάλο ποδοσφαιρικό γήπεδο της πρωτεύουσας, προνόησε να προκρίνει συστήματα τα οποία να είναι συμβατά με μια μελλοντική κάρτα οπαδού.

Δεν μπορούμε μάλιστα να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο η ύπαρξη αυτού του νέου συστήματος να "κλειδώνει" και τις προδιαγραφές μιας μελλοντικής κάρτας οπαδού που αν είναι να πιστέψουμε τα όσα διαρρέουν από τον κύκλο του υπουργού θα μπει έμπρακτα στη ζωή μας - μόνο εμάς, του αποελ και της ανόρθωσης - με την επόμενη σεζόν.

Follow Kifines