Λάθη, κριτική και... αρλούμπες


10 Dec 2015, 10:32 a.m. kifinescom

Γράφει ο Ανδρέας Βιολάρης/SigmaLive

Για να αλλάξεις κάτι που δεν λειτουργεί σωστά πρέπει πρώτα να εντοπίσεις τι ακριβώς πάει λάθος, να αναλάβεις την ευθύνη ή τις ευθύνες σου και να βρεις τους τρόπους να το βελτιώσεις.

Μέσα από μια ομιλία διάρκειας περίπου 20 λεπτών και ένα κείμενο 1.676 λέξεων με 52 διαφορετικά βασικά σημεία, η μοναδική αυτοκριτική που έκανε ο Δώρος Σεραφείμ ήταν οι εξής τρεις λέξεις: «Έγιναν και λάθη». Προφανώς έγιναν και λάθη, Πρόεδρε. Διαφορετικά η Ομόνοια δεν θα παρουσίαζε τις ίδιες αδυναμίες και παθογένειες. Κάποιοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους για να παρουσιάζει αυτά τα κενά το ρόστερ, μετά από τρεις μετεγγραφικές περιόδους.

Αυτό που ξέχασε να μας πει ο Πρόεδρος της Ομόνοιας είναι το πού ήταν τα λάθη αυτά - και κυρίως ποιοι ευθύνονται. Ποια είναι η ευθύνη της διοίκησης αλλά και η δική του σαν Πρόεδρος.  

Εδώ θα μας πείτε ο κ. Δώρος Σεραφείμ δεν παραδέχεται τα προφανή, θα παραδεχόταν πως έγιναν λάθη και -πόσω μάλλον- να αναλάβει και την ευθύνη. Χαρακτήρισε αρλούμπες τις αναφορές και τα δημοσιεύματα περί σταθερής μείωσης της προσέλευσης του κόσμου της Ομόνοιας στα εντός έδρας παιχνίδια. Αν ο ίδιος (αλλά και οι συνεργάτες του στο ΔΣ, οι οποίοι έδειξαν να συμφωνούν με τον Πρόεδρό τους) δεν έχει αντιληφθεί ότι από το περασμένο καλοκαίρι (ευρωπαϊκά παιχνίδια) μέχρι σήμερα (βλέπε παιχνίδι με Ένωση) ο αριθμός των φίλων της Ομόνοιας έχει μειωθεί δραστικά και συνεχίζει να μειώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι, τότε άδικα περιμένουμε να αντιληφθεί ή να παραδεχθεί τα σοβαρά και επαναλαμβανόμενα λάθη που γίνονται στον τρόπο που λειτουργεί το ποδοσφαιρικό τμήμα. Αυτά τα λάθη είναι που έφεραν για ακόμη μια χρονιά (τέτοια περίοδο) την ομάδα στην 6η θέση της βαθμολογίας, με αποτέλεσμα να βλέπει με κιάλια... την κορυφή. Αυτή την εικόνα βλέπουν οι φίλοι της Ομόνοιας και προτιμούν να μείνουν στα σπίτια τους.

Και το χειρότερο απ' όλα; Δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση να αλλάξει η κατάσταση και να μπει επιτέλους (έστω και με αρκετά χρόνια καθυστέρηση) η ομάδα στον σωστό δρόμο. Στον δρόμο του επαγγελματισμού και του εκσυγχρονισμού. Καμία πρόθεση να αλλάξει το απαρχαιωμένο και αποτυχημένο μοντέλο που ακολουθούν εδώ και χρόνια.

Πηγή: sigmalive.com

Follow Kifines