Απέτυχε στο τεστ ο Δημητριάδης, αλλά οι αρμόδιοι δεν γνωρίζουν τίποτα!


6 Dec 2016, 12:39 p.m. kifinescom

Γράφει o Ευτύχιος Γιαξής

Πριν από τρεις περίπου εβδομάδες, ο Μάριος Παναγή δήλωνε σε ελλαδικό ραδιοφωνικό σταθμό (Metropolis) πως στη λίστα διεθνών βοηθών υπάρχει διαιτητής ο οποίος δεν πέρασε τα τεστ διεθνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Π", ο διαιτητής αυτός είναι ο Μάριος Δημητριάδης, ο βοηθός που… τράβηξε τα βλέμματα στο «αιώνιο» ντέρμπι του Σαββάτου όταν υπέδειξε φάουλ εκτός περιοχής, στη φάση που ο ρεφ Νικολάου σφύριξε πέναλτι για την Ομόνοια.

Την συγκεκριμένη πληροφορία, πως ο διαιτητής που έκανε λόγο είναι ο Δημητριάδης, μας την επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Μάριος Παναγή, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, αναφέροντάς μας πως ο Δημητριάδης δεν πέρασε το τεστ φυσικής κατάστασης για τους διεθνείς βοηθούς διαιτητές ούτε τον Σεπτέμβριο, ούτε (το επαναληπτικό) τον Οκτώβριο.

Μάλιστα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μας, αναφέρουν πως ο Μάριος Δημητριάδης είναι συγγενής με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΚΟΠ, πληροφορία που αν ευσταθεί, κάνει ξεκάθαρο τον λόγο για τον οποίον βρίσκεται στη λίστα διεθνών, παρότι απέτυχε στα συγκεκριμένα τεστ.

Επικοινωνήσαμε με τέσσερις αρμόδιους για να μάθουμε τη θέση τους όσον αφορά τη συγκεκριμένη πληροφορία. Όχι μόνο κανένας εκ των τεσσάρων δεν προχώρησε σε παραδοχή του συγκεκριμένου γεγονότος, αλλά μάλιστα μας ανέφεραν πως δεν γνωρίζουν αν ο βοηθός Δημητριάδης πέρασε το τεστ!

Μιχάλης Αργυρού: «Δεν γνωρίζω»

Πρώτα επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου. Τον ρωτήσαμε πώς γίνεται ο Μάριος Δημητριάδης να είναι στη λίστα των διεθνών διαιτητών από τη στιγμή που δεν πέρασε το τεστ και μας απάντησε τα εξής: «Αυτό εγώ δεν το γνωρίζω. Δεν ξέρω αν πέρασε ή όχι το τεστ. Είναι θέμα της Ομοσπονδίας. Εμείς δεν γνωρίζουμε ποιοι πέρασαν το τεστ και ποιοι όχι. Εγώ έχω να κάνω μόνο με τον σύνδεσμο διαιτησίας, όχι ποιος διαιτητής περνά το τεστ. Οι εξετάσεις γίνονται από την επιτροπή διαιτησίας, μπορείτε να μιλήσετε μαζί τους». Τάδε έφη ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Κύπρου…

Νικ Νικολάου: «Δεν γνωρίζω»

Στην προσπάθειά μας να μάθουμε τη θέση του επικεφαλής της επιτροπής για θέματα διαιτησίας της ΚΟΠ, Νικ Νικολάου, βρεθήκαμε προ εκπλήξεως. Η πρώτη μας ερώτηση ήταν αν ο Δημητριάδης είναι διεθνής και ο κύριος Νικολάου απάντησε: «Είναι; Δεν είμαι σίγουρος. Νομίζω είναι…» και όταν στη συνέχεια τον ρωτήσαμε πώς γίνεται να βρίσκεται στην λίστα διεθνών αφού απέτυχε στα τεστ, μας απάντησε κι αυτός πως δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο. «Δεν γνωρίζετε ποιοι είναι διεθνείς και ποιοι πέρασαν ή απέτυχαν στα τεστ;» ήταν η επόμενη μας ερώτηση, για να πάρουμε και από αυτόν την απάντηση πως πρέπει να απευθυνθούμε στην επιτροπή διαιτησίας. Και το πράξαμε…

Κώστας Καπιτανής: «Δεν μου επιτρέπεται να μιλήσω»

Τις ίδιες ερωτήσεις κάναμε και στον Κώστα Καπιτανή, ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής διαιτησίας και υπεύθυνος εκπαίδευσης των διαιτητών. Ο κύριος Καπιτανής μας ανέφερε ότι δεν έχει την αρμοδιότητα να απαντήσει και πως το θέμα χειρίζεται αποκλειστικά ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας, προσθέτοντας πως δεν του επιτρέπεται να μιλήσει χωρίς άδεια από την Ομοσπονδία.

Κυριάκος Νεοφύτου: «Δεν γνωρίζω»

Επαναλάβαμε τη διαδικασία με ένα άλλο μέλος της επιτροπής διαιτησίας, τον Κυριάκο Νεοφύτου. «Δεν ήμουν παρών και δεν ξέρω αν πέρασε ή αν δεν πέρασε. Απουσίαζα εκείνη την ημέρα, ήμουν στο εξωτερικό, στον γιο μου. Δεν γνωρίζω αν πέρασε η αν δεν πέρασε, ή αν ήταν εκεί, ή αν έγινε έτσι τεστ». Προσπαθώντας να συνεχίσουμε την κουβέντα, τον ρωτήσαμε το εξής: «Κάποιος που δεν πέρασε αυτό το τεστ, τώρα δεν θα ‘πρεπε να ήταν στη λίστα διεθνών βοηθών διαιτητών, σωστά;» για να πάρουμε την απάντηση: «Δεν μπορώ να σου δώσω τέτοια απάντηση, δεν ξέρω τι έκανε ο άνθρωπος». Όταν επαναλάβαμε την ερώτηση και διευκρινίσαμε πως ρωτάμε για την διαδικασία, μας είπε: «Ε, βάσει των κανονισμών πιστεύω όχι, αλλά δεν ξέρω αν πήγε και αν πέρασε».

Συνοψίζοντας: Πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Κύπρου, επικεφαλής της επιτροπής της ΚΟΠ για θέματα διαιτησίας και μέλος της επιτροπής διαιτησίας, «δεν γνωρίζουν» αν ο διεθνής βοηθός διαιτητής, Μάριος Δημητριάδης, πέρασε το τεστ των διεθνών βοηθών διαιτητών. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Πηγή: politis.com.cy

Follow Kifines