Πτήση αεροσκάφους της KLM με βιοκαύσιμο


22 Jun 2012, 1:51 p.m. omonoiatiko

Στελέχη της ολλανδικής αεροπορικής εταιρείας KLM ανακοίνωσαν σήμερα ότι ένα αεροσκάφος θα πραγματοποιήσει πτήση από το Άμστερνταμ στο Ρίο Ντε Τζανέιρο όπου πραγματοποιείται η περιβαλλοντική σύνοδος κορυφής Ρίο+20, χρησιμοποιώντας βιοκαύσιμο που παρασκευάζεται από μαγειρικό λάδι!

«Υπάρχει περίπου 20% βιοκαυσίμου στο αεροσκάφος που πετά για το Ρίο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Γιόοστ Ρούεμπολ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτήση που έχει γίνει ποτέ από την εταιρεία με βιοκαύσιμα. Το Boeing 777-200, στο οποίο επιβαίνει ο Ολλανδός υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιοόπ Ατσμα, απογειώθηκε από το Αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ στις 12:01 ώρα Ελλάδας και θα πρέπει να προσγειωθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στις 23:55, διευκρίνισε.

Η KLM, η οποία είχε ανακοινώσει στις 22 Ιουνίου του 2011 την έναρξη εμπορικών πτήσεων με αεροσκάφη που θα χρησιμοποιούν βιοκαύσιμα μεταξύ 'Αμστερνταμ και Παρισιού, ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που έχει εξασφαλίσει εμπορικές πτήσεις με αυτό το είδος του καυσίμου.

Το βιοκαύσιμο που καταναλώνεται από τα αεροσκάφη της ολλανδικής εταιρείας γίνεται από λάδι για τηγάνισμα, κυρίως φυτικό, που προέρχεται από εστιατόρια.

Follow Kifines