Εν αναμονή του νέου Playstation4


20 Feb 2013, 9 a.m. kifinescom

Όταν η ίδια η Sony αποφάσισε να διοργανώσει δικό της event, το οποίο προηγείτο της έκθεσης E3, με θέμα «το μέλλον του Playstation», τότε δικαιολογημένα όλη η υφήλιος αναμένει σήμερα να δει κάτι το...μοναδικό!

Ίσως να μην το έχουν αντιληφθεί πολλοί, όμως η κονσόλα της Sony η οποία μα συστήθηκε το 2006, έκλεισε ήδη ένα κύκλο ζωής πέραν των 6 χρόνων. Απλά ας αναλογιστούμε τις αλλαγές στα υπολογιστικά chip τόσο στους επεξεργαστές όσο και στις γραφικές, που είδαμε τα τελευταία 6 χρόνια και πόσο εντυπωσιακό είναι ότι μια κονσόλα με υπολογιστική δύναμη 7 χρόνων, μπορεί ακόμη να προσφέρει τέτοιας ποιότητας εικόνα στις οθόνες μας.

Γι αυτό και οι προσδοκίες για τη νέα κονσόλα, η οποία θα αποτελέσει την κορωνίδα της Sony για την επόμενη πενταετία ή δεκαετία, είναι ήδη πολύ μεγάλες. Ο μεγάλος κύκλος ζωής των παιγνιδομηχανών, αναγκάζει τις εταιρίες να δημιουργούν «υπολογιστικά τέρατα» που να μπορούν να αντέχουν στον χρόνο. Πάρτε για παράδειγμα την αθάνατη κονσόλα του PS2 που ενώ έχει ανακοινωθεί πολλάκις ότι θα σταματήσει να υποστηρίζεται, όμως ακόμη ζει και βασιλεύει με νέους τίτλους παιγνιδιών. Απλά πληροφοριακά να αναφέρουμε ότι το PS2 που παρουσιάστηκε στο κόσμο το 2000, σταμάτησε να παράγεται μόλις πριν 1 μήνα. Είναι η 3η μακροβιότερη κονσόλα σε παραγωγή, μετά από το NEO GEO (14 χρόνια) και την ΑΤARI 2600 (15 χρόνια).  

Το Playstation 4 λοιπόν - ή Orbis όπως συνθηματικά αποκαλείται - θα κάνει σήμερα τη πρώτη του εμφάνιση με σκοπό να κυκλοφορήσει στην αγορά για την προ-Χριστουγένων αγοραστική περίοδο, μέσα στον Νοέμβριο του 13. Αναμένεται λοιπόν να μάθουμε σήμερα όχι μόνο για την μορφή της νέας κονσόλας, αλλά πολύ ειδικότερα για «σωθικά» του και την τεχνολογία που εν τέλει επέλεξαν οι Ιάπωνες για να οδηγήσουν την κονσόλα στη κορυφή στη κούρσα με την Microsoft και το Xbox - Το Xbox 720 αναμένεται να κάνει και αυτό σύντομα την παρθενική του εμφάνιση. 

Πάντως υπάρχουν θέματα που πρέπει να συζητηθούν ανεξαρτήτως αν σήμερα παρουσιαστεί στην ολότητα του το νέο Playstation. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η θέση της Sony για το gaming και την στροφή της προς τον κοινωνικό χαρακτήρα του παιξίματος. Πολλοί είναι αυτοί που λένε άλλωστε ότι σήμερα δεν θα δούμε τη νέα κονσόλα, αλλά τη νέα πλατφόρμα της εταιρίας για το social gaming αλλά και τα σχέδια τους για νέα διαδραστικά μεταξύ των χρηστών τους παιγνίδια.   

Λίγη ακόμη αναμονή μέχρι τις 1 το πρωί της Τετάρτης (6 μμ EST) για να μάθουμε τα σχέδια της Sony λοιπόν. 

 

Follow Kifines