Melvin Baker:«Να σας κάνουμε περήφανους»


2 Nov 2012, 2 p.m. kifinescom

«Ελάτε την Κυριακή στο γήπεδο να δείτε το παιγνίδι μας και θα σας δείξω το show μου» υποσχέθηκε κλείνοντας την συζήτηση μαζί μας ο Αμερικάνος σέντερ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ο Μέλβιν Μπέικερ συστήνεται στο Kifines.Com και μιλάει για τους στόχους του αλλά και τη καριέρα του.  

Γεννημένος το 1989 και κάνοντας τα πρώτα του ημιεπαγγελματικά βήματα στο κολεγιακό πρωτάθλημα στην Αμερική με την ομάδα του Austin Peay State University, ο ύψους 2 μέτρα center της ΟΜΟΝΟΙΑΣ πέρασε πρώτα από την Odessa στην 5η περιφέρεια όπως και την Ρουμάνικη Κραιόβα πριν φτάσει στο νησί μας. Στις προηγούμενες του ομάδες αγωνίστηκε ως forward αλλά οι ανάγκες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και το στυλ παιγνιδιού τον έχουν καθιερώσει στη θέση του σέντερ.

Το αμερικάνικο κουαρτέτο έχει ήδη κλέψει τις εντυπώσεις στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος μας και με τον Μέλβιν Μπέικερ να είναι στους διακριθέντες, επιδιώξαμε να έχουμε μια κουβέντα μαζί του για τις πρώτες του εντυπώσεις αλλά και για μια πρώτη γνωριμία 

 

Συναντήσαμε τον Μέλβιν ψες το βράδυ. Ένας απλός και ευγενικός άνθρωπος, μακριά από το σπίτι του, που στο λίγο διάστημα όμως που βρίσκεται στο νησί μας και στην ΟΜΟΝΟΙΑ, έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της αγάπης για αυτή την ομάδα και έχει όλα τα αναγκαία κίνητρα για να αγωνιστεί με όλο του το είναι για το μεγαλείο της. 

-Πρώτα απ`όλα Μέλβιν, θα ήθελα να σε καλωσορίσω στην πράσινη οικογένεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Ευχαριστώ...

- Θα ήθελα να μου πεις με λίγα λόγια πως θα περιέγραφες τον εαυτό σου.

Είμαι ήσυχος χαρακτήρας, μου αρέσει να χαλαρώνω κυρίως. Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι όταν μπαίνω στο γήπεδο είμαι αγχωμένος αλλά αυτό δεν ισχύει για μένα. Δεν είμαι ο τύπος που μιλάει πολύ γενικά και γι`αυτό είναι δύσκολο να με καταλάβει ο άλλος.

-Εδώ και πόσο καιρό ασχολείσαι με την καλαθόσφαιρα και ποιο άτομο σε έμπνευσε για να ασχοληθείς με το άθλημα;

Παίζω από... τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου νεαρό, αλλά στ`αλήθεια ποτέ δεν είχα παίξει οργανωμένη καλαθόσφαιρα με ομάδα και όλα τα συναφή..., μέχρι το γυμνάσιο όπου ο άνθρωπος που με έκανε να ασχοληθώ, το όνομα του James Luster, ο φίλος της μητέρας μου, όπου και όταν πέθανε ήθελα να συνεχίσω να παίζω και να ασχοληθώ περισσότερο με το άθλημα. Ήταν ο άνθρωπος που έμαθε πως να σουτάρω και γενικά τη σημασία του παιχνιδιού σαν ομάδα και όχι ως άτομο.

-Ποιος παίκτης ήταν το είδωλο σου σαν μικρός που ασχολήσουν με το άθλημα;

Μεγαλώνοντας στη δική μου κοινωνία πολλοί είχαν σαν είδωλο τους τον Michael Jordan, τον Johnson και γενικά αυτούς τους παίκτες, εγώ όμως ήμουνα εντυπωσιασμένος με τον Penny Hardaway. Αυτόν τρελαινόμουνα να βλέπω στο παρκέ...

-Ποιες διαφορές είδες στις χώρες όπου έζησες εκτός Η.Π.Α;

Βασικά ήμουνα για κάποιους μήνες στη Ρουμανία..., η χώρα ήταν οκ μπορώ να πω αλλά μου αρέσει πολύ περισσότερο εδώ.

-Ποια η γνώμη σου για το επίπεδο της καλαθόσφαιρας εδώ στην Κύπρο;

Προσπαθώ να το συνηθίσω και μπορώ να πω, πως άρχισα να μπαίνω στο κλίμα. Διαφορετικοί παίκτες, διαφορετικό στιλ παιχνιδιού, ακολουθώ τις οδηγίες και ελπίζω να καταφέρω να κολλήσω στο παιχνίδι.

-Ποιες οι φιλοδοξίες σου ως παίκτης από την Κύπρο;

Θέλω απλά να παίζω στο γήπεδο, να μου αρέσει... όπως και να το κάνουμε είμαι σε μια χώρα που πρώτη φορά έρχομαι. Αυτή τη στιγμή προσπαθώ να παίξω με την ομάδα μου και να δώσω ότι μπορώ.

-Ποιος είναι ο Μέλβιν Μπέικερ εκτός γηπέδων;

Εδώ στην Κύπρο κοιμάμαι αρκετά ώστε να είμαι δυνατός στην προπόνηση, μου αρέσει να βλέπω ταινίες, μουσική αλλά ως εδώ. Όπως σας έχω πει είμαι ήσυχος χαρακτήρας, είμαι του σπιτιού και της προπόνησης.

-Είσαι ένας ξένος παίκτης σε μία χώρα μακρυά από τη δική σου. Ποια η άποψη σου για τον ρατσισμό;

Δεν θα μπορούσα ουδέποτε να είμαι ρατσιστής σαν χαρακτήρας. Στη Ρουμανία μπορώ να πω ότι είχαμε κρούσματα ρατσισμού. Δεν τους αρέσαμε επειδή είμαστε μαύροι και επειδή είμαστε από τις ΗΠΑ. Πήγαμε μία φορά έξω και μας φωνάζανε εσείς οι Αμερικάνοι να φύγετε από τη χώρα μας για πάντα... μπορώ να πω ότι ξέρω ότι υπάρχει ρατσισμός και κάπως τον έχω βιώσει και αυτός είναι ακόμη ένας λόγος που χαίρομαι να είμαι στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

-Τι συμβουλές θα έδινες σε κάποιους νεαρούς αθλητές που έχουν στόχο να παίξουν επαγγελματικά;

Να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά κάθε μέρα. Εγώ ουδέποτε σκέφτηκα τον εαυτό μου εδώ... αλλά να που μέσα από τη δουλειά τώρα έχω κάποιον να του δίνω συνέντευξη σε μία ξένη χώρα. Να ψάχνουν διαρκώς κίνητρα και σκληρή δουλειά και τα οφέλη θα έρθουν να τους βρουν.

-Ποια η άποψη σου για τους οπαδούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ?

Πφφ, τι να πω? Ήταν τρελό..., την Κυριακή είχαμε μία μεγάλη νίκη προφανώς και ερχόμασταν σπίτι, βλέπουμε παντού οπαδούς, μας επευφημούσαν, φωτοβολίδες, συνθήματα.. ειλικρινά νόμισα ότι βρισκόμουνα στις Η.Π.Α. μετά από μεγάλη νίκη. Δείχνουν να υποστηρίζουν την ομάδα τους σε πολύ μεγάλο βαθμό και μ`αρέσει...

-Ένα μήνυμα που θα ήθελες να τους δώσεις;

Ευχαριστώ που μας στηρίζετε, ελπίζω να σας δώσουμε πολλές χαρές, όλη τη χρονιά και θα δώσουμε τα πάντα για να σας κάνουμε περήφανους. Ελάτε όλοι την Κυριακή να δείτε το παιχνίδι και σας υπόσχομαι προσωπικά ότι θα σας δώσω το show μου.

Photo: Viktoria/OmonoiaNews.com

Follow Kifines