Άλλη μια πρωτιά


29 Jun 2012, 9:15 a.m. kifinescom

Στο πιο ψηλό σκαλοπάτι του βάθρου ανέβηκαν για ακόμη μια φόρα αθλητές του σωματείου μας, στον αγώνα που διοργάνωσε η «BikinCyprus Events Management», με την ονομασία «Troodos Sports & Fun Festival».

Το ήπιο κλίμα του Τροόδους, σε συνδυασμό με την ηλιοφάνεια, επέτρεψαν την άψογη διοργάνωση του αγώνα, την οποία απολαυσαν όσοι παρευρεθήκαν στην διοργάνωση.

Ο συγκεκριμένος αγώνας τύπου «αντοχής» είναι αρκετά δύσκολος αφού ο αθλητής βρίσκεται συνεχώς σε ψηλή ένταση. Ο αγώνας έχει γρήγορα κομμάτια ευθείας, αλλά και αρκετές σύντομες ανηφόρες πριν την τελική ανάβαση των 5 χλμ περίπου. Η διαδρομή ήταν κυκλικού τύπου με 34 χλμ απόσταση για τους Έφηβους και 24 χλμ για τις υπόλοιπες κατηγορίες. Στην γραμμή εκκίνησης στάθηκαν πέντε αθλητές της Ποδηλατικής Ομονοίας αφού δυο αθλητές απουσίαζαν στο εξωτερικό για προετοιμασία.

Η εκκίνηση δόθηκε η ώρα 11:00 με αφετηρία την πλατεία Τροόδους και διαμεσου του Νότιου βουνόυ Τροόδους οι αθλητές κατηφόρισαν σε χωμάτινη διαδρομή. Οι Έφηβοι Λοιζου Χρίστος και Πετριδης Αντρέας από την αρχή μπήκαν με δυνατό ρυθμό ανοίγοντας αποστάσεις από τους υπόλοιπους. Σε μία χωμάτινη διαδρομή η οποία δεν συγχωρεί λάθη, οι 2 αθλητές διατήρησαν τον έλεγχο του ποδηλάτου αποφεύγοντας πτώσεις και τραυματισμούς μέχρι την τελική και πολύ δύσκολη ανάβαση του Φραχτη Προδρόμου.

Ο Παιδας Πρωταθλητής Δημητριάδης Ανδρέας έδωσε την δική του μάχη κατακτώντας στην δεύτερη θέση Παιδων με χρόνο 1:15:19 τα 24 χλμ.

Στα 36 χλμ ο Πρωταθλητής Λοΐζου Χρίστος πέρασε την γραμμή τερματισμού στην πρώτη θέση με χρόνο 1:31:16 και ο Πετρίδης Αντρέας την τρίτη θέση με χρόνο 1:36:55.

Με θέσεις βάθρου ολοκλήρωσαν τον αγώνα των 24 χλμ και οι υπόλοιποι δυο αθλητές, η Έλενα Πέτροβα, κατηγορίας γυναικών, με πρώτη θέση και χρόνο 1:27:59.

Ο Μαστερ 2 Κούλης Δαμαλά αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα λίγο πριν τον τερματισμό, διατηρώντας όμως την πρώτη θέση με διαφορά 56 δευτερόλεπτων από τον δεύτερο.

Ο επόμενος αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας θα γίνει στο Τρόοδος, το Σάββατο 21 Ιουλίου και είναι ο αγώνας Πρωταθλήματος.

Θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς μας: Caterways ltd, Mantis Cyprus Ltd, Rudas Laboratories, Polys bikes, Kanapes Transport, Kezos Scaffolds, Α/φοί Λαμπριανίδη και Thermoking.