Η Ιστορία της Αγωνιστικής Ποδηλατικής Ομάδας


9 Nov 2016, 9:06 a.m. kifinescom

Το 1995 δυο νεαροί ποδηλάτες, οι Πόλυς Πουμπουρής και Δημήτρης Καδής, αποφάσισαν να δραστηριοποιήσουν την Ποδηλατική ομάδα του αθλητικού σωματείου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λευκωσίας.

Με έμβλημα αυτό του συλλόγου, η διοίκηση του σωματείου με τον τότε Πρόεδρο κ. Λάκη Πολυκάρπου στήριξε την απόφαση και οι δυο ποδηλάτες, περικλειόμενοι από εμπιστοσύνη, εργάστηκαν απερίσπαστα για την ανάπτυξη της Αγωνιστικής Ομάδας. Με πρωταρχικό στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του αθλήματος και συμμετοχή του Σωματείου και αθλητών στα αθλητικά δρώμενα, ο στόχος επετεύχθηκε. Η δημιουργία της αγωνιστικής ομάδας έγινε πραγματικότητα και από 2 αθλητές που αριθμούσε το 1995 σήμερα αριθμεί 22 αθλητές και αθλήτριες.

Στα είκοσι χρόνια διαδρομής, η ομάδα αναπτύχτηκε και κατάφερε να αποκτήσει την πιο πλούσια ιστορία από οποιοδήποτε άλλο ποδηλατικό σωματείο αφού οι αθλητές της Ποδηλατικής ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κατάφεραν επί σειρά ετών την κατάκτηση των τοπικών Πρωταθλημάτων στα αγωνίσματα της Ποδηλασίας Δρόμου, της Ατομικής Χρονομέτρησης, και Ομαδικά Χρονόμετρα ως επίσης και τα Πρωταθλήματα Ορεινής Ποδηλασίας (MTB). Στα 20 χρόνια η Ποδηλατική ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε το Πρωτάθλημα Κύπρου 19 φορές! Οι αθλητές μας πέραν της ιδιότητας τους ως αθλητές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εκπροσώπησαν και συνεχίζουν να εκπροσωπούν την Εθνική στους αγώνες του εξωτερικού.

Επίσης η Αγωνιστική ομάδα ασχολείται με την προώθηση της ποδηλασίας ως εναλλακτικό είδος άθλησης και το 2012 δημιούργησε Ακαδημία / Σχολή ποδηλασίας αναβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο τον αθλητισμό της ποδηλασίας και μέσω της συγκεκριμένης ενέργειας αναπτύσσονται οι επόμενες γενεές ποδηλατιστών.

Ακαδημία Ποδηλασίας ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας

Η Ακαδημία Ποδηλασίας ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας δραστηριοποιήθηκε το 2012 και υπάγεται στο Αθλητικό Σωματείο ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας. Είναι ενταγμένη στην Ακαδημία Ποδηλασίας της Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΚΟΠΟ), όπως επίσης και στο Εθνικό Σχέδιο Υποστήριξης Αναπτυξιακού Αθλητισμού (ΕΣΥΑΑ) και πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για εκπαίδευση παιδιών ηλικίας 7 μέχρι 14.

Η εκπαιδευτική ομάδα της Ακαδημίας πλαισιώνεται από εγκεκριμένους εκπαιδευτές ποδηλασίας της ΚΟΠΟ οι οποίοι είναι πλήρως καταρτισμένοι και αφοσιωμένοι στην εκπαίδευση των παιδιών που θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα της Ποδηλασίας.. Στόχος της Ακαδημίας μας, είναι η μύηση των μικρών φίλων του ποδηλάτου στα μυστικά της ποδηλασίας και να τους μεταδώσει την αγάπη για το άθλημα, όπως επίσης και η προσέλκυση νέων αθλητών που επιθυμούν να ακολουθήσουν την αγωνιστική ποδηλασία συμμετέχοντας σε τοπικούς και διεθνείς αγώνες.

Η Ακαδημία Ποδηλασίας ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας προσφέρει εκπαίδευση για Ορεινή Ποδηλασία και για Ποδηλασία Δρόμου.


Για εγγραφές στην ακαδημία επικοινωνήστε στα τηλεφωνά 97609701 / 99671512

Follow Kifines