ΟΜΟΝΟΙΑ - Δόξα 3-0


10 Feb 2013, 7:55 p.m. kifinescom

Με τον Εφραίμ να έχει κέφια και να χρίζεται εις διπλούν σκόρερ, η ΟΜΟΝΟΙΑ ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Δόξας και συνεχίζει το κυνήγι της Αελ που κέρδισε στο Δασάκι τον Εθνικό. 5ο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Λεάντρο, επανεμφάνιση και αποθέωση για Σοάρες. 

Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Σοάρες, επέστρεψε και στο αρχικό σχήμα αφού ο Τόνι Σαββέφσκι επέλεξε την καλύτερη του τριάδα για το κέντρο, μαζί με Λεάντρο και Ασσίς. Από εκεί και πέρα, εφόσον ξεπέρασε το πρόβλημα ίωσης, επέστρεψε και ο Ατράντε στο αρχικό σχήμα δίπλα στον Αλαμπί με τους Σκαραμοτσίνο αριστερά και Σπούγκιν δεξιά. Ο Λεβίτα διατήρησε τη θέση του κάτω από τα γκολπόστ ενώ η επιθετική τριάδα με Χριστοφή, Εφραίμ και Άλβες έμεινε ξανά αναλλοίωτη.  

1ο Ημίχρονο

Φορτσάτα ξεκίνησε το παιγνίδι η ομάδα μας αφού από νωρίς βρήκε τους τρόπους να είναι συνεχώς στα καρέ της Δόξας. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Άλβες έχασε τη πρώτη ευκαιρία όταν η κεφαλιά του έφυγε μόλις έξω από το δοκάρι του Νέγκρι, ενώ τρία λεπτά το γυριστό του σουτ αποκρούστηκε σε κόρνερ ενστικτωδώς από τον Νέγκρι. Η ομάδα μας συνέχισε να κρατάει μπάλα και να ψάχνει το γκολ και στο 9ο λεπτό ο Χριστοφή θα μπορούσε να τελειώσει καλύτερα τη φάση όταν βγήκε φάτσα με τον τερματοφύλακα. 

Αντίθετη ήταν η κατάληξη όμως στο 15ο λεπτό, όταν ο Αντρέ Άλβες έβγαλε φανταστική μπαλιά στη πλάτη της άμυνας και ο Γιώργος Εφραίμ βγήκε σε τετ α τετ με τον Νέγκρι. Ο Κύπριος μεσοεπιθετικός ευστόχησε  και με δυνατό πλασέ μέσα στο κουτί άνοιξε το σκορ. 

szólj hozzá: Omonia-Doxa 1-0 G.Efrem (asist Alves)

Μέχρι το 20 η ΟΜΟΝΟΙΑ διατήρησε τέτοια επιθετική πρωτοβουλία που περιόρισε την Δόξα σε αμυντικό ρόλο. Σιγά σιγά όμως έριξε ρυθμούς θέλοντας να ελέγξει το παιγνίδι και οι φάσεις αραίωσαν. Η ΟΜΟΝΟΙΑ επέλεξε ένα αργό στυλ παιγνιδιού με πολλές πάσες, ακόμη και πίσω στην άμυνα, κάτι που δεν άρεσε στην εξέδρα. Μοναδική αξιόλογη φάση στο 29', όταν ο Λεάντρο δοκίμασε ένα σουτ από το ύψος της περιοχής όμως εύκολα αποκρούστηκε από τον Νέγκρι.

Η Δόξα μπορεί να έμεινε μακριά από την εστία μας, όμως αυτό έγινε κυρίως λόγω στα δικά της λάθη αφού σε κάποιες περιπτώσεις οι αμυντικοί μας έπαιξαν με τη φωτιά, χωρίς ευτυχώς να καούν. Ο Αντρέ Άλβες βρέθηκε σε θέση βολής για το 2-0 στο 33' κάνοντας πολύ καλή ατομική προσπάθεια αποφεύγοντας 2 αμυντικούς μέσα στη περιοχή, όμως το σουτ του έφυγε άουτ. Η Δόξα έγραψε τη πρώτη προσπάθεια της στο 38 με ένα ακίνδυνο ψηλοκρεμαστό σουτ που απέκρουσε ο Λεβίτα.

Η ομάδα μας και πάλι με τον Άλβες έχασε την ευκαιρία να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων αφού ο Βραζιλιάνος νικήθηκε από τον Νέγκρι μέσα στη μικρή περιοχή, μετά από καλή ενέργεια του Χριστοφή! Μάλιστα ούτε στο ριμπάουντ μπόρεσε να κερδίσει τον τερματοφύλακα ο Άλβες, ενώ το σουτ του Ασσίς στη τρίτη προσπάθεια κόντραρε και πήγε κόρνερ. Στο 43' ο Εφραίμ κλώτσησε ψηλά τη μπάλα μετά από σέντρα του Σοάρες. Σοάρες ο οποίος κιτρινίστικε μάλλον άδικα στο 45'.  

2ο Ημίχρονο

Με τους ίδιους 11 ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες και η ΟΜΟΝΟΙΑ στη πρώτη της επιθετική προσπάθεια κατάφερε να σκοράρει με τον Ασσίς, όμως ακυρώθηκε για φάουλ του Άλβες στον Νέγκρι πιο πριν. Αυτό δεν πτόησε τους Πράσινους που μέσα σε ένα τρίλεπτο καθάρισαν το παιγνίδι, με τον Λεάντρο και τον Εφραίμ. Ο Λεάντρο στο 51 έκανε το σουτ από πλάγια δεξιά στη γωνιά του Νέγκρι κάνοντας το 2-0

szólj hozzá: Omonia-Doxa 2-0 Leandro Marcolini

Ο Εφραίμ, αφότου αστόχησε σε σουτ στο 52' που πήγε άουτ, χρίστηκε για 2η φορά σκόρερ μετά από σέντρα του Χριστοφή. Με το τέρμα κενό, ο Γιώργος Εφραίμ πέτυχε το 3ο του γκολ στο πρωτάθλημα και εξαργύρωσε μια πολύ καλή εμφάνιση. 

szólj hozzá: Omonia-Doxa 3-0 G.Efrem

Ο Τόνι Σαββέφσκι μετά από αυτή την εξέλιξη μπόρεσε να δοκιμάσει να αλλάξει πράγματα στο παινίδι και βγάζοντας τον Σοάρες εκτός αγώνα στο 58' που χρειάζεται ξεκούραση, έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Αγκουιάρ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ συνέχισε να είναι επιθετική και με τους Χριστοφή και Εφραίμ να δοκιμάζουν συνεχώς να δημιουργήσουν ρήγματα δοκίμασε και για άλλα τέρματα. Ο Χριστοφή έχασε μάλιστα μοναδική ευκαιρία όταν το σουτ του μετά από όμορφη συνεργασία με τον Άλβες έφυγε μόλις έξω.

Ο προπονητής της Δόξας προχώρησε σε τριπλή αλλαγή στο 65, δίνοντας νέα δυναμική στη Δόξα, που με τους Φερναντές , Καστανιέιρα και Φοφανά ανέβηκαν πιο ψηλά. Μάλιστα άρχισαν να στέλνουν και προειδοποιητικές βολές με την ΟΜΟΝΟΙΑ να μαζεύεται πιο πίσω. Ο Ντανιέλσον και ο Φρέντι πέρασαν στον αγώνα αντί των Ατράντε και Χριστοφή από πλευράς ΟΜΟΝΟΙΑΣ. 

Η είσοδος του Φρέντι έδωσε νέα πνοή στην ΟΜΟΝΟΙΑ και μέσα στο 10λεπτο 70-80 έχασε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες με τον Αγκολέζο να είναι πρωταγωνιστής σε όλες μαζί με τον Άλβες. Ο Φρέντι αστόχησε εντός περιοχής μετά από μπαλιά του Εφραίμ στο 73 ενώ στο 76 έχασε μοναδική ευκαιρία μετά που συνδυάστηκε έξοχα με τον Άλβες. Το σουτ του αποκρούστηκε από τον Νέγκρι. 2 λεπτά αργότερα οι ρόλοι αντιστράφηκαν και μετά από πάσα του Φρέντι ο Άλβες έστειλε τη μπάλα άουτ από ευνοϊκότατη θέση. Σημειώνουμε επίσης και την υπερβολική κάρτα στον Σπούγκιν που θα χάσει το επόμενο παιγνίδι με Αλκή, συμπληρώνοντας 4.

Τέσσερις κάρτες συμπλήρωσε και ο Σκαραμοτσίνο που στο 85' έπεσε στα πόδια του Φοφανά για να σταματήσει την αντεπίθεση έτσι ο Τόνι Σαβέφσκι θα χρειαστεί να αλλάξει και τα δύο του φτερά στην άμυνα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ παρότι το επιδίωξε δεν έφτασε στο τέταρτο γκολ. Χάθηκε μια καλή ευκαιρία με τον Φρέντι στο 91' που με πολλές επιλογές δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση και το 92ο λεπτό του αγώνα έφερε τη λήξη ενός αγώνα που η ομάδα μας θα μπορούσε να κέρδιζε και με διπλάσιο σκορ 

 

Αγωνίστηκαν: Λεβίτα, Σπούγκιν, Αλαμπί, Αντράντε (67' Ντανιέλσον), Σκαραμοτσίνο, Σοάρες(58' Αγκουιάρ), Λεάντρο, Ασσίς, Χριστοφή (69' Φρέντι), Εφραίμ, Α. Άλβες

Σκόρερ:Εφραίμ 15',54', Λεάντρο 51

Κάρτες: Σοάρες, Σπούγκιν , Σκαραμοτσίνο

Το match report του αγώνα  

Τα στατιστικά του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας vs Δόξα Κατωκοπιάς

Follow Kifines