ΟΜΟΝΟΙΑ - Ανόρθωση 3-1


30 Mar 2014, 7:07 p.m. kifinescom

Δίνοντας συνέχεια στις καλές εμφανίσεις επί Καϊάφα, η Ομόνοια νίκησε την Ανόρθωση 3-1 και μείωσε τη διαφορά από την 4η θέση στον πόντο. Συγκινητική η παρουσία του κόσμου της Ομόνοιας που αν και χωρίς ουσιαστικούς στόχους, είχε στο πλευρό της 10 χιλιάδες οπαδούς. 

Ο Κώστας Καϊάφας διατήρησε την 11άδα που αγωνίστηκε στο Τσίρειο την περασμένη βδομάδα, έχοντας όμως στο αρχικό σχήμα τον Θερβέρα αντί του Κυριάκου, αφού ο Κύπριος αμυντικός έμεινε εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού.  

Αν και η Ανόρθωση ήταν η ομάδα η οποία κατάφερε με το καλημέρα να ανοίξει το σκορ, η Ομόνοια ήταν η ομάδα που έδειχνε να έχει τα καλύτερα πατήματα στο ξεκίνημα του παιγνιδιού. Το γρήγορο γκολ του Κολαούτι δεν έδειξε να επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας που πίεσαν ψηλά και κέρδισαν μέτρα προς την περιοχή της αντιπάλου καταφέρνοντας να γίνεται και απειλητική. 

Το προβάδισμα της Ανόρθωσης φυσιολογικά δεν άντεξε αφού η ομάδα μας κατάφερε στο 20΄να κερδίσει πέναλτι μετά από αντικανονικό μαρκάρισμα πάνω στον Εφραίμ από τον Ζόρζε. Ο Πορτογάλλος αντέδρασε έντονα και δέχτηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα ενώ ο Εφραίμ, μετά τη μικρή διακοπή από τα παράπονα των φιλοξενουμένων, ευστόχησε από τα 11 βήματα και ισοφάρισε. 

Ο Γιώργος Εφραίμ ήταν αυτός που έφερε και την ανατροπή του αποτελέσματος στο 28' όταν με ένα ευθύβολο σουτ εκτός περιοχής, έκανε το 2-1 αφού περιθώριο για αντίδραση από τον Βαλβερδ δεν υπήρχε. Επηρεασμένη από την ανατροπή του σκορ αλλά και το αριθμητικό μειονέκτημα η Ανόρθωση έμεινε απλή θεατής στο παιγνίδι. Η ομάδα μας επισκευτόταν με σχετική ευκολία την περιοχή της Ανόρθωσης και έχασε τις ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμα της.  

Ο Κώστας Καϊάφας προχώρησε σε αλλαγή στο ημίχρονο, αντικαθιστώντας τον Ρούμπιο με τον Ασσίς χωρίς αυτό να αλλάζει την επιθετικότητα της Ομόνοιας. Παρένθεση στη καλή παρουσία της ομάδας το δοκάρι του Κολαούτι στο 47' ενώ στη προηγούμενη φάση ο Λεάντρο δεν κατάφερε να κάνει το 3-1.  

Με τον αγώνα να έχει ένα ανιαρό ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο και την Ομόνοια να διατηρεί την κατοχή σταθερά πάνω από 60% ο Καϊάφας έκανε άλλες δύο αλλαγές, ξεκουράζοντας τους Λεάντρο και Φερνάντες, ριχνοντας στο παιγνίδι τους Πλατινί και Αλίπιο. Η Ανόρθωση προσπάθησε να κερδίσει μέτρα, αλλά ουδέποτε κατάφερε να γίνει επικίνδυνη. Τουναντίον η δική μας ομάδα μόνο από δική της απερισκεψία δεν διεύρυνε το σκορ νωρίτερα αφού χάθηκαν τουλάχιστον 6 καλές επιθέσεις από ολιγορία στην τελική προσπάθεια.  

Εν τέλει το 3-1 διαμορφώθηκε από κοντινό πλασέ του Σκέμπρι (το 13ο του γκολ στο πρωτάθλημα) στην εκπνοή του αγώνα με το αποτέλεσμα να αντικατοπτρίζει καλύτερα την διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων αναλογιζόμενοι και την αριθμητική υπεροπλία της Ομόνοιας.  

Αν και το κριτήριο δεν μπορεί να είναι ένα παιγνίδι όπου η ομάδα αγωνίστηκε για 70 λεπτά με παίχτη παραπάνω, δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε την συνεχιζόμενη καλή παρουσία της ομάδας. Σήμερα πέραν της καλής εμφάνισης (και με άλλες 19 τελικές προσπάθειες), είδαμε και γκολ. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει για τον Γιώργο Εφραίμ ο οποίος ήταν ο κορυφαίος με διαφορά παίχτης του αγώνα και δικαιώθηκε με τα δύο τέρματα που σκόραρε (μόλις 3 σε ολόκληρο πρωτάθλημα). 

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στον κόσμο της Ομόνοιας. Έχει χαρακτηριστεί φαινόμενο και αυτό δεν είναι διόλου δείγμα υπερβολής. Σε αγώνα άνευ ουσιαστικής σημασίας το Τριφύλλι μάζεψε στο πλάι του παραπάνω κόσμο από το λάστιχο που έδινε χθες αγώνα ζωής-θανάτου στο πρωτάθλημα. Και αν το σημερινό ήταν εντυπωσιακό, δεδομένου και του κακού καιρού, σκεφτείτε τι έχει να γίνει την ερχόμενη βδομάδα στο ΟΜΟΝΟΙΑ - αποελ. 

Follow Kifines