Κι όμως ο Best φόρεσε το Τριφύλλι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ!


13 Jul 2014, 5:42 p.m. kifinescom

Τα Σαββατοκύριακα του Καλοκαιριού προσφέρονται πάντα για ιστορικές αναδρομές και μια φωτογραφία που είδαμε στο διαδίκτυο μας έδωσε την έμπνευση για το συγκεκριμένο άρθρο. 

Οπαδός της ομάδας μας δημοσίευσε στο OMONOIA LEFKOSIAS GROUP στο Facebook το πιο πάνω φωτογραφικό στιγμιότυπο στο οποίο διακρίνεται ο μεγάλος George Best της Manchester United να ποζάρει με την φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ! 

Αν αναρωτιέστε πως και δεν το ξέρατε ότι ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που ανέδειξε το Βρετανικό ποδόσφαιρο αγωνίστηκε με τα χρώματα της ομάδας μας, μην αγχώνεστε και δεν είστε μόνοι. Κι αυτό πολύ απλά γιατί ο Best ήρθε στη Κύπρο για να αγωνιστεί σε φιλικό αγώνα κόντρα στον αποελ το καλοκαίρι του 1987! Μάλιστα στην ομάδα του αποελ, φιλοξενούμενος ήταν ο Kevin Keegan, παλιός άσσος της Λίβερπουλ! 

Ήταν βλέπετε μια αλλιώτικη εποχή, όπου τα φιλικά προετοιμασίας μεταξύ των δύο ομάδων δεν ήταν...ταμπού όπως είναι στις μέρες μας. Υπήρχε μια αλλιώτικη έχθρα μεταξύ των δύο ομάδων, η οποία άρχιζε και ξεκινούσε μόνο εντός του σταδίου όπου αγωνίζονταν οι δυο ομάδες. 

Το καλοκαίρι του 87 λοιπόν οι δύο ομάδες θέλησαν να προσφέρουν στον κόσμο κάτι το διαφορετικό. Με τους δύο Βρετανούς να έχουν σταματήσει τη καριέρα τους τα δύο μεγάλα σωματεία της Λευκωσίας απέστειλαν προσκλήσεις στους Best και Keegan για να αγωνιστούν σε φιλικό φιλανθρωπικό αγώνα μεταξύ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του αποελ. Ήταν κάτι που την τότε εποχή συνηθιζόταν, ιδιαίτερα με τον George Best ο οποίος ζούσε κυριολεκτικά από τις διάφορες του περιοδίες μετά που η καριέρα του πήρε τον κάτω δρόμο λόγω του εθισμού του στο ποτό και της έξαλλης εξωγηπεδικής του δράσης! 

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο αγώνας έλειξε ισόπαλος 2-2 στο 45λεπτο αφού στο δεύτερο ημίχρονο έγινε το εξής αξιοσημείωτο:

Οι δύο ομάδες με την επάνοδο τους από τα αποδυτήρια, επέστρεψαν στο γήπεδο σε μικτή ομάδα ποδοσφαιριστών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του αποελ, με τους δύο αστέρες στην 11άδα! Αντίπαλος τους; Η Αγγλική Άστον Βίλλα η οποία ήρθε και αυτή στην Κύπρο για τις ανάγκες του φιλικού! 

Να ευχαριστήσουμε τον Πανίκκο Ξιούρουππα για τις πληροφορίες, ο οποίος Πανίκκος είχε την τιμή να αγωνιστεί σε εκείνο το παιγνίδι το οποίο αποτέλεσε μαγνήτη αλλά και σημείο αναφοράς για το φίλαθλο κοινό της Κύπρου. Ευχαριστούμε επίσης και τους χρήστες του γκρουπ OMONOIA LEFKOSIAS για τις διευκρινήσεις αλλά και τις εμπειρίες που μοιράστηκαν μαζί μας. 

Κυρίως όμως ευχαριστίες στον φίλο Δημήτρη Χατζιησάββα ο οποίος ανέβασε στο διαδίκτυο το συγκεκριμένο στιγμιότυπο 

Follow Kifines