Κύπελλο: ΟΜΟΝΟΙΑ - ΠΑΕΕΚ 2-0 (video)


28 Oct 2015, 7:03 p.m. kifinescom

Με τέρματα του Σιέρινταν και του Κιρμ, η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε το εισιτήριο για την 2η φάση του Κυπέλλου επικρατώντας της ΠΑΕΕΚ με 2-0 στο ΓΣΠ.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έπαιξε όσο χρειαζόταν για να πάρει τη νίκη και την πρόκριση με την ομάδα να κάνει συντήρηση δυνάμεων στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και τον Καϊάφα να προφυλάσσει πολλούς από τους "εντεκαδάτους" ποδοσφαιριστές του. Ο αγώνας που ως γνωστόν ήταν μονός, ήταν μέτριος ως προς το θέαμα, με την ΠΑΕΕΚ να δοκιμάζει σε μερικά στάδια του αγώνα να εκμεταλλευτεί την χαλαρότητα των πρασίνων, που είχαν όμως σε καλή μέρα τον Ρουμάνο τερματοφύλακα Μπρανέσκου.

Ο αγώνας

Με πλήρως αλλαγμένο πρόσωπο κατέβασε την αρχική του εντεκάδα ο Καϊάφας αφού πέραν των αλλαγών στα πρόσωπα, ο προπονητής της ομάδας μας ξεκίνησε και με νέο σχήμα. Στον άσσο πρώτη παρουσία για τον Μπρανέσκου που είχε μπροστά του τους Λομπιανίτζε και τον "πρωτάρη" Καντούτση. Αριστερά ντεμπούντο και για τον Καμπράλ, ενώ στην δεξιά πλευρά της άμυνας τοποθετήθηκε ο Ράμος. Στο κέντρο οι Μπεμπέ και Φυλαχτού είχαν την ευθύνση τόσο στα αμυντικά όσο και στα επιθετικά καθήκοντα του χώρου. Στα μεσοεπιθετικά φτερά τοποθετήθηκαν οι Σκέμπρι και Δημητρίου ενώ δίδυμο στην επίθεση ήταν οι Σκέμπρι και Σιέρινταν.

1ο Ημίχρονο

Η ΟΜΟΝΟΙΑ κατάφερε σχετικά νωρίς να προηγηθεί στο σκορ αφού ο Σιέρινταν εκμεταλλευόμενος την σέντρα του Ράμος από δεξιά, κατάφερε στο 17' με το κεφάλι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Ο ίδιος ποδοσφαιριστής έχασε μεγάλη ευκαιρία αργότερα με τον τερματοφύλακα εξουδεταιρωμένο για να διπλασιάσει τα τέρματα του όμως το σουτ του έφυγε ψηλά άουτ.

Στον αντίποδα η ΠΑΕΕΚ μετά τα μέσα του ημιχρόνου έκανε πιο έντονη την παρουσία της στο δικό μας γήπεδο καταφέρνοντας μάλιστα να απειλήσει δύο φορές την εστία μας, με τον Μπρανέσκου να αντιδράει θετικά και στις δύο περιπτώσεις και να αποκρούει ισάριθμες φορές.

2ο Ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγή για την ομάδα μας, με τον Φιλιώτη να παίρνει την θέση του Σκέμπρι με την επανέναρξη του αγώνα. Αν και η ομάδα μας διατήρησε τον έλεγχο και την κατοχή, οι ευκαιρίες ήταν και πάλι όπως στο πρώτο μέρος λίγες. Στο 70' ο Εζέ έχασε μια καλή ευκαιρία για να πετύχει γκολ όταν από πλάγια θέση δοκίμασε το δυνατό σουτ αντί της πάσας στον Σιέρινταν που έκανε κίνηση στο δεύτερο δοκάρι. Νωρίτερα ο Γκουλόν πέρασε στον αγώνα στη θέση του Δημητρίου στο 67'.

Από ένα λάθος του Καμπράλ ο Κώστα βρήκε τον χώρο για να κάνει την αντεπίθεση στο 78' όμως το σουτ του από πλάγια θέση αποκρούστηκε και πάλι από τον Μπρανέσκου που έδειξε καλά στοιχεία στην πρώτη του παρουσία. Στο 82' ο Κιρμ πέρασε στο παιγνίδι αντί του Εζέ σε μια τελευταία προσπάθεια του πάγκου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να αλλάξει προς το καλύτερο την επιθετική παρουσία της ομάδας. Όντως ο Σλοβένος στην μία και μοναδική φορά που η μπάλα άλλαξε πόδια σε πρώτο χρόνο, κατάφερε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την κάθετη μπαλιά του Γκουλόν και με πλασέ εντός περιοχής διπλασίασε τα τέρματα μας στο 91ο λεπτό του αγώνα

Αγωνίστηκαν: Μπρανέσκου, Ράμος, Λομπιανίτζε, Καντούτσης, Καμπράλ, Μπεμπέ, Φυλαχτού, Εζέ (82' Κιρμ), Δημητρίου (67' Δημητρίου), Σιέρινταν, Σκέμπρι (46' Φιλιώτης)

Σκόρερ: 17' Σιέρινταν
Κάρτες:

Τα στατιστικά του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας vs ΠΑΕΕΚ Κερύνειας

Follow Kifines