Νίκη για 1948 λόγους


28 Feb 2015, 9:29 a.m. kifinescom

Χρειάζεται αλήθεια να γίνει απαρίθμηση των λόγων που η νίκη σήμερα είναι επιβεβλημένη;

Ακόμη κι αν οι πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου είναι στην καλύτερη περίπτωση ελάχιστες, χρειάζεται άλλο κίνητρο πέραν της φανέλας με το Τριφύλλι στο στήθος για να διεκδικήσεις την νίκη μέχρι τέλους;

Η απάντηση είναι "όχι" και στις δύο πιο πάνω ερωτήσεις. Αυτά όμως ισχύουν για μας. Τους κολλημένους σε μια άλλη εποχή όπου το ντέρμπι ΟΜΟΝΟΙΑ - αποελ ήταν κάτι πολύ περισσότερο από την μάχη 11 εναντίων 11 εντός των 4 γραμμών του γηπέδου. Για μας που η μέρα του ντέρμπι και όλα όσα μ' αυτήν συνεπάγονται δεν έχει χώρο για τακτικές και ασκήσεις επί χάρτου.

Λέμε για μας, γιατί ευτυχώς ή δυστυχώς, το ποδόσφαιρο πλέον κρίνεται ως επί τω πλείστον από την τακτική που θα ακολουθήσουν οι δύο προπονητές, από την πειθαρχία στο πλάνο και λιγότερο στο πάθος και στη θέληση. Είναι γι αυτό που εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για μια σημαντική νίκη από όλες τις πλευρές πάνω στο προπονητικό τιμ που πέρασε ώρες αμέτρητες μπροστά στο μόνιτορ μελετώντας τον αντίπαλο μας με μοναδικό στόχο τη νίκη. Ο Καϊάφας έχει μάλιστα αυξημένες επιλογές για τον καταρτισμό της 11άδας και πλην των Ρούμπιο, Ποτέ και Φυλαχτού, έχει όλο το υπόλοιπο ρόστερ στη διάθεση του - Μορέιρα εξαιρουμένου, αλλά θα τα πούμε μια άλλη φορά γι αυτό.

Παρά τα όσα είπαμε πιο πάνω, ο κόσμος έχει το δικό του μερίδιο σε μια πιθανή νίκη. Η δυναμική παρουσία του στο ΓΣΠ μπορεί να εμπνεύσει την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση στην ομάδα και να προσθέσει με ένα επιπλέον άγχος την αντίπαλη πλευρά. Σίγουρα το γήπεδο θα είναι γεμάτο, αφού η προπώληση πήγε καλά και ο καιρός δεν αναμένεται να μας κάνει και πάλι χαλάστρα. Αυτό που απομένει είναι με την φωνή και το ρυθμό της, η κερκίδα να πάρει το ματς εκεί που η ίδια θέλει.

Για 1948 λόγους, η νίκη πρέπει να βαφτεί Πράσινη.


 

Βάμος!

Τα στατιστικά του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας vs ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας

February 2015

Σχετικά άρθρα

Follow Kifines