ΟΜΟΝΟΙΑ - Σαλαμίνα 5-3 (video)


22 Aug 2015, 8:52 p.m. kifinescom

Με μεγάλη ανατροπή και πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε τη νίκη με 5-3 στην πρεμιέρα κόντρα στην πολύ καλή Σαλαμίνα.

Ο Κώστας Καϊάφας είδε την ομάδα του να δέχεται με παιδαριώδη λάθη τα δύο από τα τρία γκολ της Σαλαμίνας και ίσως κάπου εκεί να πίστεψαν πολλοί ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ θα ξεκινούσε με απώλεια βαθμών. Όμως η ομάδα μας με πολύ καλή εμφάνιση στην επανάληψη και με επιμονή μέχρι τέλους, κατάφερε να πάρει το τρίποντο με μεγάλη ανατροπή.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ παρατάχθηκε με τους Παναγή κάτω από τα δοκάρια, τους Ράμος και Μαργκάσα στα φτερά της άμυνας και τους Ούτσα και Ρουνιέ στην άμυνα. Ασσίς, Οικονομίδης και Φυλαχτού ήταν στον άξονα με τον πρώτο να έχει ελεύθερο ρόλο και στην επίθεση την τριάδα των Σκέμπρι, Σιέρινταν και Ρουσιά.

Το παιγνίδι και το πρωτάθλημα άρχισε όπως ακριβώς τέλειωσε η Ευρωπαϊκή παρουσία της ομάδας μας φέτος. Με την απόλυτη ψυχρολουσία. Ατομικό λάθος του Ρούνιε στο 3' και ο Παύλου ανενόχλητος μπαίνει στην περιοχή όπου με δυνατό πλασέ νικάει τον Παναγή για το 0-1.

Η Σαλαμίνα με πίεση σε όλο το γήπεδο έβαλε δύσκολα στην ΟΜΟΝΟΙΑ που χρειάστηκε άλλο ένα 15λεπτο για να αντιδράσει στο προβάδισμα της αντιπάλου της. Παρότι δικαιούτω ένα πέναλτι το οποίο ο Νικολάου έδωσε ως φάουλ στο 14', στο 20' ήρθε εν τέλει η ισοφάριση με τον Σιέρινταν να πλασάρει από κοντά στον Στέινμπορς μετά από εξαιρετική προσπάθεια και ασίστ του Σκέμπρι.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ μέχρι το 40' ήταν πιο απαιτητική στο παιγνίδι χάνοντας μάλιστα και ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα ενώ της ακυρώθηκε, σωστά, ένα γκολ του Ρουσιά στο 28'. Εκεί όμως που έδειχνε ότι θα επέρχετω συμβιβασμός στο πρώτο ημίχρονο στο 42' ο Τσούργιουριτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ που κόντραρε και στον Ράμος πήρε ξανά κεφάλι.

Και σαν να μην ήταν αυτό αρκετό, 3 λεπτά αργότερα με...πλάγιο άουτ 2 παίχτες βγήκαν στην κόντρα απέναντι στον Παναγή και τον Ούτσα! Μοιραία ο Αδόρνο πέτυχε ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του και έβαλε μ' αυτό την ομάδα μας να τρέχει την Σαλαμίνα ξωπίσω με ντεβαντάζ 2 τερμάτων στην επανάληψη.

Ο Καϊάφας προχώρησε στη πρώτη του αλλαγή στην ανάπαυλα αντικαθιστώντας τον Φυλαχτού με τον Μπεμπέ σε μια προσπάθεια να έχει τον πρώτο λόγο στην κυκλοφορία.

Με τον Σιέρινταν στο 50' λεπτό να εκμεταλλεύεται το δώρο του Στάινμπορς και να δίνει έτοιμο γκολ στον Ασσίς, η ομάδα μας έφτασε σχετικά νωρίς στην μείωση του σκορ. Αυτό σίγουρα έδωσε δυναμική στο Τριφύλλι που κατάφερε να επιτεθεί με πιο καθαρό μυαλό και να δείξει από νωρίς ότι απ' αυτήν εξαρτώταν το αν θα ερχόταν η ανατροπή.

Ο Καϊάφας μέχρι το 63' ολοκλήρωσε τις μεταγραφές του με τους Πέρες και Μπαντιμπαγκά να αλλάζουν τους Μαργκάσα και Ρουσιά, με την ομάδα να έχει χάσει σειρά ευκαιριών με κορυφαία το δοκάρι του Μπεμπέ.

Πλέον πλήρως επιθετική η ΟΜΟΝΟΙΑ κατάφερε με την συμπλήρωση 68 λεπτών να φτάσει στην ισοφάριση και πάλι με τον Ασσίς που ολοκλήρωσε μια σπουδαία ομαδική προσπάθεια.

Ο επιθετικός μονόλογος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε με τους Σκέμπρι και Σιέρινταν να χάνουν καλές ευκαιρίες για το τέταρτο γκολ και την Σαλαμίνα να περιμένει πίσω στην άμυνα την ευκαιρία της για αντεπίθεση.

Η λύτρωση ήρθε στο 90' με τον Αντρέ Σκέμπρι να εκμεταλλεύεται την μπαλιά του Ράμος από δεξιά και με το κεφάλι να κάνει το 4-3 εν μέσω έντονων πανηγυρισμών, που είχαν αποτέλεσμα το κιτρίνισμα του σκόρερ γιατί έβγαλε και έριξε την φανέλα του.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 94' όταν ο Σιέρινταν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Ασσίς, έκανε το τελικό 5-3

Με μπόλικη δόση άγχους λοιπόν και σε ένα ματς που θα το θυμόμαστε για πολύ καιρό, η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε το πρώτο τρίποντο της σεζόν και ευελπιστεί να είναι η αρχή για μια καλή χρονιά που θα ολοκληρωθεί με τίτλο.

Αγωνίστηκαν: Παναγή, Ράμος, Ρουνιέ, Λιομπιανίτσε, Μαργκάσα (61' Πέρες), Οικονομίδης, Φυλαχτού (46' Μπεμπέ), Ασσίς, Σιέρινταν, Σκέμπρι, Ρουσιάς (63' Μπαντιμπαγκά)

Σκόρερ: 20' 94' Σιέρινταν, 50' 68' Ασσίς, 90' Σκέμπρι
Κάρτες: Ράμος

Το Live Report του αγώνα

Follow Kifines