Κύπελλο: ΟΜΟΝΟΙΑ - Εθνικός 2-0 (video)


6 Jan 2016, 6:01 p.m. kifinescom

Ουσιαστικό προβάδισμα πρόκρισης με δύο τέρματα των Χάφες και Μαργκάσα πήρε η ΟΜΟΝΟΙΑ στο πρώτο παιγνίδι των διπλών αναμετρήσεων με τον Εθνικό.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν σοβαρή σε όλο το 90λεπτο, απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα τέρματα όμως το ουσιαστικό είναι ότι κράτησε το 0 παθητικό. Ακόμη και όταν το παιγνίδι πήγε να τιναχθεί στον αέρα στα τελευταία του στάδια από τα "γνωστά τατσιλλίκια" των Αχνιωτών, οι ποδοσφαιριστές μας κράτησαν την ψυχραιμία τους και διαφύλαξαν το προβάδισμα 2 τερμάτων μέχρι τέλους.

Ο επαναληπτικός στις 20/01 έγινε πιο εύκολος, όμως θα χρειαστεί άλλη μια σοβαρή εμφάνιση για να τελειώσει η δουλειά και να πάρουμε την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Ο αγώνας

Οι πολλές επιστροφές επέτρεψαν στον προπονητή της ομάδας μας να προβεί σε αλλαγές στην 11άδα, δίνοντας για άλλο ένα αγώνα φανέλα βασικού στους Μαργκάσα, Ρουνιέ και Ρομαρίκ στην άμυνα, με τον Γιωργαλλίδη στο τέρμα και τον Ράμος δεξιά στη θέση του τραυματία Δημητρίου.

Φυλαχτού και Οικονομίδης διατηρήθηκαν στον άξονα έχοντας πλέον και τον Ασσίς να αγωνίζεται μπροστά τους, ενώ πέραν του Σκέμπρι που διατήρησε τη θέση του στην γραμμή κρούσης, ο Μιλόγιεβιτς άλλαξε και τα φτερά του, βάζοντας στο παιγνίδι από την αρχή τους Σιέρινταν και Μπαντιμπανγκά.

1ο Ημίχρονο

Ο αγώνας ξεκίνησε με την ΟΜΟΝΟΙΑ να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα και τον Εθνικό να κλείνει χώρους με πολυπρόσωπη μεσοαμυντική διάταξη (3-5-2). Η ομάδα μας δεν έδειξε να δυσκολεύεται ή να ξαφνιάζεται από το σχήμα του αντιπάλου και κατάφερε μετά το 10λεπτο να γίνει επικίνδυνη με τους Ασσίς και Μαργκάσα να αστοχούν σε δύο καλά σουτ.

Κυρίως από τα δεξιά η ομάδα όπου κινήτω ο Μπαντιμπαγκά η ομάδα μας δοκίμασε και με πλαγιοκοπήσεις να βρει τον τρόπο να περάσει μπάλα στα καρέ του Μπρουκς, με τους αμυνόμενους αντίπαλους να αντιδρούν σωστά. Στην πορεία και θέλοντας να μεγιστοποιήσει την επιθετική παρουσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην περιοχή του Εθνικού, ο Μιλόγιεβιτς έδωσε οδηγίες στον Σιέρινταν να κινείται πιο κοντά στον Σκέμπρι στις οργανωμένες επιθέσεις του Τριφυλλιού.

Με την ΟΜΟΝΟΙΑ να κρατάει την μπάλα και να ανανεώνει επιθέσεις κύλησε το υπόλοιπο του ημιχρόνου. Η ομάδα μας περνώντας μπαλιές κυρίως από τα πλάγια δοκίμασε να γίνει απειλητική όμως είχε απέναντι της μια πολυπρόσωπη άμυνα και οι πλείστες σέντρες αποκρούστηκαν είτε από τον Μπρουκς είτε από τον Ατάντα που υπερείχε σε ύψος της επιθετικής μας γραμμής. Ένα σουτ του Οικονομίδη εντός περιοχής αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα του Εθνικού στο 38' ενώ ο Μαργκάσα αστόχησε σε σουτ εκτός περιοχής ένα λεπτό αργότερα.

Το πρώτο μισό ολοκληρώθηκε με την ΟΜΟΝΟΙΑ να υπερέχει του αντιπάλου της αλλά να μην καταφέρνει τον στόχο του τέρματος. Επιπλέον, ο Σκέμπρι μετακινήθηκε στα φτερά με τον Σιέρινταν να πηγαίνει στο κέντρο της επίθεσης.

2ο Ημίχρονο

Ο προπονητής της ομάδας μας προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή στο ημίχρονο, με τον Χαφές να παίρνει τη θέση του Οικονομίδη. Ο Αιγύπτιος πήγε αριστερά και ο Μαργκάσα ανέβηκε στο κέντρο.

Πέντε μόλις λεπτά μετά την είσοδο του στον αγώνα, ο Καρίμ Χαφές εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και με την μπάλα να κοντράρει και σε πόδια αντιπάλου, άνοιξε το σκορ για την ΟΜΟΝΟΙΑ στο 50'.

O Γιωργαλλίδης απειλήθηκε από τον Πούτζιουρη στο επόμενο λεπτό, όμως αντέδρασε σωστά και απέκρουσε το δυνατό σουτ του Κύπριου του Εθνικού. Δεν πέρασαν όμως ούτε 5 λεπτά από το πρώτο τέρμα και η ΟΜΟΝΟΙΑ έφτασε και σε δεύτερο, όταν ο Μπαντιμπαγκά έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Ιακόμπ έδιωξε με το κεφάλι και ο Μαργκάσα με ένα κεραυνό από τα 25 μέτρα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μπρουκς.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ συνέχισε να ελέγχει πλήρως το παιγνίδι με τον Μπαντιμπαγκά μάλιστα να έχει ένα καλό σουτ στο 64' το οποίο τράνταξε το δοκάρι του αντίπαλου τερματοφύλακα. Το σκορ και η εξέλιξη του αγώνα επέτρεψε στον Σέρβο τεχνικό μας να αλλάξει τον Σκέμπρι με τον Κιρμ στο 74ο λεπτο. Ο Σιέρινταν μετατράπηκε οριστικά σε κεντρικό κηνυγό ενώ ο Κιρμ πήρε θέση στα πλάγια της επίθεσης.

Στο 82ο λεπτό η ΟΜΟΝΟΙΑ ολοκλήρωσε τις αλλαγές της με τον Φυλαχτού να δίνει τη θέση του στον Μπεμπέ. Το παιγνίδι πήγε να τιναχθεί στον αέρα στο 86ο λεπτό όταν οι παίχτες του Εθνικού δεν έκαναν το fair play σε τραυμτισμό του Ασσίς με τον Ηλία να μπαίνει στην περιοχή μας και να πλασάρει τον Γιωργαλλίδη, ευτυχώς άουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση δημιουργήθηκε σύρραξη την οποία πλήρωσαν οι Ιακόμπ και Σιέρινταν με κάρτες. Προηγουμένως κάρτα δέχτηκε και ο Αράμπαλ.

Με την επανέναρξη του το παιγνίδι δεν είχε κάτι άλλο να προσφέρει αφού η ΟΜΟΝΟΙΑ έλεγξε εκ νέου την μπάλα και δεν επέτρεψε να γίνει άλλος κίνδυνος για την εστία της.

Αγωνίστηκαν: Γιωργαλλίδης, Ράμος, Ρομαρίκ, Ρουνιέ, Μαργκάσα, Οικονομίδης (46' Χαφές), Φυλαχτού (82' Μπεμπέ), Ασσίς, Μπαντιμπανγκά, Σέρινταν, Σκέμπρι (74' Κιρμ)

Σκόρερ: Χάφες 50', Μαργκάσα 54'
Κάρτες: Φυλαχτού, Σιέρινταν

Τα στατιστικά του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας vs Εθνικός Αχνας

Follow Kifines