ΟΜΟΝΟΙΑ - Ανόρθωση 2-0 (video)


15 Oct 2016, 7:55 p.m. kifinescom

Με τέρματα των Σιέρινταν και Κλέιτον η ΟΜΟΝΟΙΑ επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας την Ανόρθωση με 2-0 . Πρώτο clean sheat για την ΟΜΟΝΟΙΑ που κράτησε το 0 στην άμυνα. 

Χωρίς να παίξει ιδιαίτερα καλά, η ΟΜΟΝΟΙΑ βρέθηκε να προηγείται στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με το πέναλτι που κέρδισε ο Ντάρμπισιαϊρ και μετέτρεψε σε γκολ ο Σιέρινταν και από εκεί και πέρα όταν ήρθε το 2ο γκολ με τον Κλέιτον στις αρχές του δευτέρου μέρους είχε ένα ήσυχο απόγευμα. 

Σαφώς και η νίκη ήταν αναγκαία και είναι λόγος για να επιστρέψει το χαμόγελο στους οπαδούς μας, όμως ουσιαστικά δεν είδαμε κάτι καλύτερο από ότι είδαμε σε προηγούμενες αγωνιστικές. Οι επικίνδυνες φάσεις στην άμυνα μας αυτή τη φορά ήταν ελάχιστες όμως απέναντι μας ήταν μια ομάδα με σοβαρό πρόβλημα στην δημιουργία ευκαιριών. Είναι σίγουρα θετικό το ότι η ομάδα κράτησε το 0 στην άμυνα, όμως ίσως αυτό και να αποτελεί πλασματικό δεδομένο για την αποτελεσματικότητα του αμυντικού δίδυμου Βύντρα-Φλορέσκου. 

Όλα τα λευτά και πάλι οι Σιέρινταν και Ντάρμπισιαϊρ που είναι όαση στην επίθεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ενώ το τέρμα του Κλέιτον θύμησε σε όλους ότι ο Βραζιλιάνος όταν θέλει είναι εκ των ποιοτικότερων ποδοσφαιριστών στο πρωτάθλημα. Φιλότιμος ο Κατελάρης στο κέντρο μπροστά στην άμυνα, έδωσε σημαντικές βοήθειες στους συμπαίχτες του ενώ και ο Σοϊλέδης από αριστερά έκανε αξιοπρεπής εμφάνιση με καλές επιθετικές προσπάθειες. 

Γενικά η ΟΜΟΝΟΙΑ δείχνει να σταθεροποιεί την απόδοση της και αν μη τι άλλο δεν έκαναν την εμφάνιση τους σημεία στον αγώνα με ίχνη πανικού στην άμυνα που συνήθως τα πληρώνει με γκολ. Η επαφή της ομάδας μας τις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας παραμένει, έτσι εναπόκειται σε αυτή να βελτιώσει την απόδοση της στα επόμενα παιγνίδια και να επιχειρήσει ακόμη πιο ψηλό πλασάρισμα.

Ο Αγώνας

Με την ίδια αρχική 11άδα που αγωνίστηκε στο Τσίρειο με τον Απόλλωνα, επέλεξε να ξεκινήσει το παιγνίδι ο Τζον Κάρβερ. Ο Φλορέσκου έμεινε στην εντεκάδα δίπλα στον Βύντρα παρά το ότι στον πάγκο ήταν οι Νασιμέντο και Όρσουλιτς, με τους Σοϊλέδη και Κωνσταντινίδη να μένουν στα φτερά της αμυντικής γραμμής. Πιο μπροστά τους ο Κατελάρης σε ρόλο περισσότερο αμυντικό, με τους Τουρέ, Μαργκάσα και Κλέιτον να συμπληρώνουν την μεσαία γραμμή. Οι Σιέρινταν και Ντάρμπισιαιρ πήραν θέση στην επίθεση. 

1ο Ημίχρονο

Με την ΟΜΟΝΟΙΑ να δείχνει όρεξη να κυκλοφορήσει και να έχει το πάνω χέρι στην οργάνωση του παιγνιδιού ξεκίνησε η αναμέτρηση. Η Ανόρθωση αναγκάστηκε σε αλλαγή μόλις στο 6ο λεπτό αφού ο Καλό δεν μπορούσε να συνεχίσει και την θέση του πήρε ο Ρίος. Σταδιακά οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεση πάνω στην άμυνα μας έχοντας ψηλά τα μαρκαρίσματα τους και αναγκάζοντας τα λάθη από τους ποδοσφαιριστές μας. 

Χωρίς να μπορεί κάποια από τις δύο ομάδες να επιβληθεί έναντι της άλλης, η πρώτη τελική προσπάθεια καταγράφηκε στο 18' με τον Γκονσάλβες να κάνει σουτ εκτός περιοχής που έφυγε άουτ. Σε αυτό το διάστημα η ομάδα μας έδειξε σημαντικές αδυναμίες στην ανάπτυξη. Η απάντηση της ομάδας μας 2 λεπτά αργότερα με ένα σουτ του Κλέιτον εντός περιοχής που έφυγε ψηλά άουτ.

Με την πάροδο του χρόνου η ΟΜΟΝΟΙΑ κατάφερε να διαχειριστεί καλύτερα την πίεση της Ανόρθωσης, χωρίς όμως να μπορεί να παίξει παιγνίδι κατοχής. Με γρήγορες επιθέσεις πάντως και με όσο λιγότερες ανταλλαγές της μπάλας μπορούσε, έφτανε μέχρι την περιοχή καταφέρνοντας μόνο να κερδίζει κάποια κόρνερ. Μια πολύ καλή ευκαιρία στο 33' με τον Ντάρμπισιαιρ πήγε χαμένη, όπως και αυτή στο 38ο λεπτό, με τον Άγγλο να χάνει για εκατοστά το γκολ. Καλό το σουτ και από τον Κλέιτον στο 35ο λεπτό το οποίο έφυγε ξυστά πλάι στο δοκάρι του Κόπριβετς. 

Στο 42' ο Ντάρμπισιαιρ έφυγε μπροστά απέναντι στον Κόπριβετς και κάνοντας την προσποίηση και το άνοιγμα της μπάλας εντός περιοχής κέρδισε το πέναλτι για την ομάδα μας. Ο Σιέρινταν ανέλαβε την εκτέλεσή του και δεν λάθεψε, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα μας.

Τα 2 λεπτά επιπλέον χρόνου στο 1ο μέρος, δεν αποφέραν κάποια διαφοροποίηση αφού η ΟΜΟΝΟΙΑ σπατάλησε σωστά τον χρόνο και πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

2ο Ημίχρονο

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με την ΟΜΟΝΟΙΑ να έχει τον στόχο της διατήρησης του προβαδίσματος της σε πρώτο χρόνο και σε δεύτερο να το διευρύνει. Ο Ντάρμπισιαιρ με 2 μακρινά σουτ επιχείρησε να απειλήσει τον Κόπριβετς στα πρώτα λεπτά του ημιχρόνου ενώ ο Σιβού έβαλε δύσκολα στον Παναγή με την κεφαλιά του στο 50', αναγκάζοντας τον σε δύσκολη απόκρουση.

Η πρώτη αλλαγή του Κάρβερ πραγματοποιήθηκε στο 53' αφού ο Τουρέ παρουσίασε πρόβλημα μετά από σύγκρουση του με τον Γκιγιέρμε και αντικαταστάθηκε από τον Φυλαχτού. 

Αν και η Ανόρθωση έδειχνε να πατάει καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και είχε τις προϋποθέσεις για να ισοφαρίσει, η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν αυτή που βρήκε στόχο αφού ο Κλέιτον στο 57ο λεπτό προσποιήθηκε εκτός περιοχής, φέρνοντας την μπάλα στο δεξί του και με δυνατό βολέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας μας. 

Το προβάδισμα 2 τερμάτων της ομάδας μας ανάγκασε την Ανόρθωση να εντείνει την πίεση στην επίθεση και ταυτόχρονα την ΟΜΟΝΟΙΑ να μπαίνει σε λογική συνετής αναμονής πίσω για την ευκαιρία στην αντεπίθεση. Σε αυτή τη λογική και η δεύτερη αλλαγή του Κάρβερ που στο 70 έβαλε στον αγώνα τον Χριστοφή στη θέση του Κλέιτον εν μέσω ζεστού χειροκροτήματος από την κερκίδα. Ο Χριστοφή πήρε θέση στο δεξί φτερό της επίθεσης με τον Σιέρινταν να πηγαίνει στο αριστερό και τον Ντάρμπισιαιρ να μένει στην κορυφή μόνος. 

Η συμπλήρωση 80 λεπτών έφερε ευκαιρία για την Ανόρθωση μετά από πολλή ώρα με την ΟΜΟΝΟΙΑ να μένει πιστή στην τακτική της να περιμένει στο μισό γήπεδο το λάθος που θα της επιτρέψει την δημιουργία φάσης, πίσω από την πλάτη της άμυνας της Ανόρθωσης.  Πιο αξιόλογη στιγμή για το Τριφύλλι στο 75ο λεπτό όταν ο Σιέρινταν πέρασε όμορφα εντός περιοχής όμως η σέντρα του στον Ντάρμπισιαϊρ αποκρούστηκε από τον Κόπριβετς. 

Η ομάδα μας έδειξε ότι δεν είχε κανένα σκοπό να παίξει παραπάνω από όσο χρειαζόταν με πιο χαρακτηριστική τη φάση στο 83' όταν σε εκτέλεση φάουλ από σχετικά καλό σημείο, η μπάλα γύρισε πίσω για αρχή επίθεση αντί να επιχειρηθεί γέμισμα προς την περιοχή ή απευθείας εκτέλεση. Η πιο καλή ευκαιρία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήταν στο 88ο λεπτό με τον Ντάρμπισιαιρ να βγαίνει φάτσα με τον Κόπριβετς μετά την πάσα του Φυλαχτού, όμως ο επιθετικός μας ήταν οφσάιντ και ορθώς σηκώθηκε η σημαία. Ο Κάρβερ ολοκλήρωσε τις αλλαγές της με τον Καρλίτος να αλλάζει τον Σοϊλέδη στο 89ο λεπτό.

Αγωνίστηκαν: Παναγή, Κωνσταντινίδης, Βύντρα, Φλορέσκου, Σοϊλέδης (89' Καρλίτος), Κατελάρης, Μαργκάσα, Κλέιτον (70' Χριστοφή), Τουρέ (53' Φυλαχτού), Σιέρινταν, Ντάρμπισιαιρ.

Σκόρερ: 43' (πεν) Σιέρινταν, 57' Κλέιτον 
Κάρτες: Ντάρμπισιαϊρ, Μαργκάσα

Follow Kifines