ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΕΚ 2-1 (video)


20 Nov 2016, 5:57 p.m. kifinescom

Με νίκη επί της πρωτοπόρου του πρωταθλήματος και μέχρι προ ολίγου αήττητης ΑΕΚ, η ΟΜΟΝΟΙΑ μείωσε τη διαφορά από την κορυφή αλλά και την δεύτερη θέση. 

Το γκολ του Κατελάρη στο 37' ήταν η φυσιολογική εξέλιξη ενός ημιχρόνου που άνηκε ως επί τω πλείστω στην ομάδα μας. Εκεί όμως που το πράγμα άρχισε να στραβώνει με την ισοφάριση από τον Ακοράν, ο πρώτος μας σκόρερ επανέφερε την τάξη με ένα μαγικό γκολ προϊόν συνεργασίας με τον Χριστοφή και έβαλε ξανά την ΟΜΟΝΟΙΑ σε θέση οδηγού. 

Ήταν μια δίκαιη νίκη για την ΟΜΟΝΟΙΑ που παρά τις απουσίες στην άμυνα, κατάφερε να είναι αυτή η ομάδα που είχε τον έλεγο στο μεγαλύτερο διάστημα αλλά και να σταματήσει την πιο παραγωγική γραμμή του πρωταθλήματος. Αν και ο Τρισκόφσκι ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος στο δεύτερο μέρος, η άμυνα μας "βίδωσε" τον Άλβες αλλά και τους μέσους της ΑΕΚ που κατά κανόνα δεν κατάφερναν να βρεθούν με σωστές μπαλιές. 

Είναι μια νίκη που προσφέρει στην ΟΜΟΝΟΙΑ πολύ παραπάνω από 3 βαθμούς. Αφού πέραν του ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ απέχει 4 βαθμούς από την κορυφή, έχει πλησιάσει σε απόσταση βολής τον δεύτερο αποέλ ενώ η συγκάτοικος της στην τρίτη θέση ΑΕΛ θα υποδεχθεί την ερχόμενη βδομάδα μια ομάδα με φουλ αισιοδοξία και μεγαλύτερη πίστη στις δυνατότητες της. 

Είναι μια νίκη που σφραγίζει πλέον το δεδομένο ότι η δουλειά στο Ηλίας Πούλλος από τον Κάρβερ έχει φέρει ουσιαστική βελτίωση σε σχέση με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και πλέον στην πιο κρίσιμη καμπή του πρώτου γύρου η ομάδα θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα της ενόψει του Β' Γύρου

Ο Αγώνας

Οι απουσίες και οι ανάγκες του αγώνα υποχρέωσαν τον Κάρβερ σε σημαντικές αλλαγές στην 11άδα. Ο νεαρός Χριστοδούλου διατήρησε τη θέση του στο τέρμα, ενώ στην άμυνα ο Όρσουλιτς είχε ως παρτενέρ τον Καρλίτος στη θέση του τραυματία Βύντρα. Στην επίθεση ο Χριστοφή διατήρησε τη θέση του, με τον Σιέρινταν να μένει για άλλο ένα αγώνα στον πάγκο.

Ο Κάρβερ παρέταξε την ομάδα του με σχηματισμό ρόμβου στο γνωστό πλέον  4-4-2

1ο Ημίχρονο

Καλύτερα ξεκίνησε τον αγώνα η ΟΜΟΝΟΙΑ που στα πρώτα λεπτά έβαλε πίεση ψηλά στην άμυνα της ΑΕΚ και πλησίασε στο γκολ. Μόλις στα πρώτα 40'' και μετά από λάθος του Μίνιο ο  Ντάρμπισιαιρ έβγαλε μόνο τον Χριστοφή στην περιοχή, όμως το πλασέ του αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα. Η ομάδα μας συνέχισε στο πρώτο 10λεπτο να είναι κυρίαρχη καταγράφοντας άλλη μια καλή ευκαιρία στο 10' με τον Χριστοφή να αναγκάζει τον Μίνιο σε απόκρουση σε κόρνερ από σουτ εκτός περιοχής. 

H AEK παρότι κατάφερε να περιορίσει μετά το 15' την επιθετικότητα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να γίνει επικίνδυνη για την εστία του Χριστοδούλου. Τουναντίον αν μία ομάδα έδειχνε πως μπορούσε να ανοίξει το σκορ, αυτή ήταν η ΟΜΟΝΟΙΑ που πλησίαζε στο κουτί και με σουτ αλλά και στημένα ανάγκασε την ΑΕΚ να κοιτάζει πρωτίστως την άμυνα της. 

Στο 37' ο Κατελάρης κατάφερε να δώσει το δικαιωματικό προβάδισμα στην ομάδα μας, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μαργκάσα πήδησε πιο ψηλά από όλους στο δεύτερο δοκάρι και κέρδισε με το κεφάλι τον Μίνιο. 

Αν και το τέρμα έδωσε την μπάλα στην ΑΕΚ που ήθελε να αντιδράσει μετά την αλλαγή των δεδομένων, αυτή δεν κατάφερε να γίνει επικίνδυνη για την ομάδα μας και το παιγνίδι μέχρι το 45 κύλησε εύκολα για την ομάδα μας, που πήρε το προβάδισμα μαζί της στα αποδυτήρια.

2ο Ημίχρονο

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες με την ΑΕΚ να ψάχνει την ισοφάριση πιο έντονα και την ΟΜΟΝΟΙΑ να καραδοκεί για το λάθος που θα της επέτρεπε το δεύτερο γκολ. Τελικά έγιναν και τα δύο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με τις ισορροποίες του αγώνα να αλλάζουν εντός λίγων λεπτών. 

Πρώτη ήταν η ΑΕΚ που πέτυχε τον στόχο της αφού στο 51' ο Ακοράν βρήκε τον Χριστοδούλου απροετοίμαστο και με μακρινό του σουτ έφερε το ματς στα ίδα σε ένα γκολ άξιο χειροκροτήματος. Βέβαια πρέπει να τονιστεί ότι δεν επιτρέπεται να δίνεται τόσος πολύς ελεύθερος χώρος εκτός της περιοχής μας. Η απουσία των χαφ και η αναποφασιστικότητα στο να βγουν οι αμυντικοί πάνω στον Ακοράν, στοίχησαν στην ΟΜΟΝΟΙΑ ένα γκολ που μπορούσε να αποφευχθεί. 

Ο Χριστοφή στην αμέσως επόμενη φάση έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την ολιγωρία των Μοΐσοφ και Μίνιο ενώ ο Τρισκόφσκι είχε καλό σουτ στο 52 το οποίο έφυγε πάνω από την εστία μας. Στο 54' ήταν η σειρά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να απαντήσει όμως και να αλλάξει την δυναμκή του αγώνα αφού ο Χριστοφή πήρε την δεξιά γραμμή και έκανε αυτά που ξέρει αυτός καλύτερα. 2 προσποιήσεις μπροστά σε 2 αντίπαλους με τρομερή ταχύτητα, απλή και ουσιαστική μπαλιά στην περιοχή με τον Ντάρμπισιαϊρ στην κίνηση να πλασάρει για το 2-1. 

Η μπάλα πήγε και πάλι στα πόδια των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ με τον Τρισκόφσκι να είναι ο ποφοσφαιριστής που προκάλεσε τους μεγαλύτερους κινδύνους για την εστία μας. Συγκεκριμένα στο 61ο λεπτό ο επιθετικός της ΑΕΚ βρήκε τον τρόπο να μπει στην περιοχή μας και παρά την πίεση να ολοκληρώσει την προσπάθεια του, χωρίς να βρίσκει όμως στόχο. 

Ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ έκανε πρώτος την κίνηση του στην σκακιέρα των προπονητών, με τον Χαραλαμπίδη να μπαίνει στη θέση του Τετέ στο 68' .  Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν παραπάνω την μπάλα και έφτασαν εκ νέου κοντά στο γκολ, πάλι με τον Τρισκόφσκι στο 71' με τον Χριστοδούλου αυτή τη φορά να αποκρούει το σουτ του σε κόρνερ. 

Η πρώτη κίνηση του Κάρβερ στο 77' ήταν να περάσει τον Σιέρινταν στη θέση του Χριστοφή που δέχτηκε θερμό χειροκρότημα από την κερκίδα κατά την έξοδο του.  Η τελευταίες κινήσεις του Ινιάκεθ ήταν οι Μπόλιεβιτς και Εγγλέζου σε μια προσπάθεια να κάνει την ομάδα του όσο πιο επιθετική γινόταν

Ο προπονητής της ομάδας μας πέρασε στο 82' τον Φυλαχτού στη θέση του Κλέιτον με καθαρές οδηγίες να βάλει φρένο στις επιθέσεις της ΑΕΚ από τον άξονα. Η ΑΕΚ ναι μεν κρατούσε την μπάλα δεν κατάφερνε όμως να επιτεθεί με αξιώσεις στην περιοχή του Τριφυλλιού. Ο Άλβες επιχείρησε ένα σουτ στο 88' που δεν προκάλεσε καμιά ανησυχία στην άμυνα μας ενώ ο αγώνας διεκόπει κοντά στο 90' όταν ο Τρισκοφσκι τραυματίστηκε σε σύγκρουση με τον Καρλίτος.  

Στο 93ο λεπτό ο Κάρβερ έβαλε τον Νασιμέντο στη θέση του Ντάρμπισιαϊρ με σαφής στόχο να αμυνθεί μαζικά για να κρατήσει το προβάδισμα.  Στο ίδιο λεπτό ο Μίνιο σε εκτέλεση κόρνερ έκανε κεφαλιά με την μπάλα να πάει άουτ. Από εκεί και πέρα και με τις προβλεπόμενες καθυστερήσεις και μια κίτρινη κάρτα στον Κωνσταντινίδη, η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν κινδύνευσε και κράτησε μέχρι το 95' λεπτό στο οποίο ο Σωτηρίου σφύριξε τη λήξη του αγώνα.  

Αγωνίστηκαν: Χριστοδούλου, Κωνσταντινίδης, Όρσουλιτς, Καρλίτος, Σοϊλέδης, Κατελάρης, Μαργκάσα, Τουρέ, Κλέιτον (82' Φυλαχτού), Χριστοφή (77' Σιέρινταν), Ντάρμπισιαϊρ (93' Νασιμέντο)

Σκόρερ: 37' Κατελάρης, 54' Ντάρμπισιαϊρ
Κάρτες: Κωνσταντινίδης

Τα στατιστικά του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας vs ΑΕΚ Λάρνακας

Follow Kifines