Νέος κύκλος εσωστρέφειας


19 May 2016, 7:30 a.m. kifinescom

Η επόμενη μέρα ενός χαμένου τελικού είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολη. Στην περίπτωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ οι αποτυχίες τείνουν να προκαλούν μια παρατεταμένη εσωστρέφεια που δυσχεραίνουν την σωστή ανάλυση της κατάστασης και την λήψη των απαραίτητων μέτρων. 

Από ψες είναι γνωστό ότι ο Μιλόγιεβιτς κατά πάσα πιθανότητα δεν συνεχίζει στον πάγκο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Το βάρος λοιπόν της επόμενης μέρες πέφτει αποκλειστικά στους ώμους του Συμβουλίου και του μόλις πρόσφατα προσληφθέντα τεχνικού διευθυντή Νίκου Νταμπίζα. Αν λοιπόν η πιθανή απομάκρυνση του Σέρβου προπονητή από τον πάγκο μας ήταν όντως κεραυνός εν αιθρία, τότε στα άμεσα θέματα που πρέπει να τρέξουν είναι και το θέμα του διάδοχου του Μιλόγιεβιτς. 

Ταυτόχρονα το τέλος της αγωνιστικής περιόδου φέρνει στο προσκήνιο κι την άλλη μεγάλη εκκρεμότητα που ακούει στο όνομα: Εκλογική Συνέλευση 2016. Το Συμβούλιο αναμένεται να ορίσει ημερομηνία και πλέον θα μπούμε σε μια περίοδο επίσημης (πλέον) διοικητικής αβεβαιότητας. Ο Δώρος Σεραφείμ παρά τις πιέσεις που δέχτηκε δεν φαίνεται να αλλάζει γνώμη και δεν είναι διατεθειμένος να ηγηθεί κάποιου συνδυασμού. Οι κινήσεις στο παρασκήνιο δεν έχουν μέχρι στιγμής αποφέρει καρπούς και πρόσωπο κοινής αποδοχής που να είναι έτοιμο να μπει μπροστά δεν υπάρχει. 

Τα πιο πάνω αποτελούν ουσιαστικά εμπόδια στο να ξεκινήσει ομαλά ο σχεδιασμός της νέας ΟΜΟΝΟΙΑΣ του 2016-17. Γιατί αναμένουμε η πλασματική ηρεμία των τελευταίων βδομάδων για χάριν της ενότητας πριν τον τελικό, να διαταραχθεί εκ νέου με τις αναμενόμενες και δικαιολογημένες απαιτήσεις οργανωμένων συνόλων και απλών οπαδών για ουσιαστικές αλλαγές στην διοίκηση του Σωματείου. 

Η ιστορία των τελευταίων χρόνων μας διδάσκει ότι υπό την πίεση τέτοιων κρίσιμων εξελίξεων, η πόλωση αυξάνεται και η εσωστρέφεια που χαρακτηρίζει τις κινήσεις των διοικούντων μας πολλαπλασιάζεται. Άλλωστε δεν παραξενεύει κανέναν το ότι κανείς δεν βγήκε μπροστά να δοκιμάσει να διασκεδάσει την απογοήτευση του κόσμου μετά το ατυχές αποτέλεσμα στον τελικό. 

Πλέον ο χρόνος θα λειτουργεί ως μοχλός πίεσης για τις όποιες αποφάσεις (προγραμματισμού ή διοικητικές) και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε να διαχειριστούμε τα προβλήματα με τον ιδανικότερο τρόπο με στόχο την επιθυμητή κατάληξη για την ΟΜΟΝΟΙΑ. 

Follow Kifines