Τελικός Κυπέλλου: Απόλλων - ΟΜΟΝΟΙΑ 2-1 (video)


18 May 2016, 8:20 p.m. kifinescom

Στο ραντεβού της με την ιστορία η ΟΜΟΝΟΙΑ δήλωσε απούσα. Το γκολ του Μαργκάσα στο 51' έδωσε ελπίδα στους 6000 οπαδούς μας στο Τσίρειο για αλλαγή των δεδομένων, όμως ο Απόλλωνας είχε τις λύσεις για να πάρει αυτό που ήθελε. 

Το να απολογήσεις ένα χαμένο τελικό είναι πράμα δύσκολο. Αναμφισβήτητα το "αίσθημα" θέλει να ξεκινήσει το παιγνίδι της επίριψης ευθυνών. Ξεκινώντας από αυτούς που (δεν) προετοίμασαν ψυχολογικά την ομάδα για τον τελικό και καταλήγοντας στην διαχείρηση του αγώνα από τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές. 

Δεν θα το κάνουμε σήμερα αυτό. Παίχτηκε ένας αγώνας, στον οποίο η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν κατώτερη των περιστάσεων μεν, μπορούσε όμως να τον κτυπήσει. Οι συγκυρίες του αγώνα ήταν εναντίον της σε καίρια σημεία και αυτό πληρώνει. Τα λάθη της άμυνας μετατράπηκαν σε γκολ για τον Απόλλωνα και τα υπόλοιπα περνάνε απλά στην ιστορία. 

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την απογοήτευση μας, όπως και όλων των φίλων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που ήπιαν 10 χρόνια μετά τον τελικό με την Ανόρθωση, το πικρό ποτήρι του να χάνεις έναν τελικό. Η ουσία όμως είναι ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε τον τίτλο και πλέον το μόνο που μένει είναι η κατάλληλη ψυχραιμία για την διαχείρηση της επόμενης μέρας και ασφαλώς του προγραμματισμού της νέας περιόδου. 

Ο αγώνας

Με θεωρητικά φουλ επιθετικό σχήμα παρέταξε την ΟΜΟΝΟΙΑ ο Βλάνταν Μιλόγιεβιτς όπως φαίνεται στο πιο κάτω σχήμα. Με δύο επιθετικά μπακ και τριπλέτα επιθετικών στην μπροστινή γραμή φάνηκε ότι σκοπός του τεχνικού μας ήταν το να δοκιμάσει να πάρει από νωρίς προβάδισμα. 

 Ο Γιωργαλλίδης διατήρησε τη θέση του και στον τελικό όπως σε όλα τα άλλα ματς κυπέλλου. Ρομαρίκ και Ρουνιέ, πήραν την γνωστή τους θέση μπροστά στο τέρμα ενώ Χάφες και Ράμος στελέχωσαν τα φτερά στην άμυνα. Μαργκάσα και Φλορέσκου το αμυντικό κεντρικό δίδυμο με τον Ασσίς πιο μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Στα φτερά της επίθεσης Σιέρινταν και Κιρμ και ο Σκέμπρι στην κορυφή. 

1ο Ημίχρονο

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε ο τελικός αφού ο Απόλλωνας στην πρώτη του επιθετική προσπάθεια ευτύχισε να σκοράρει με τον Παπουλλή να εκμεταλλεύεται το λάθος των αμυντικών μας. Το ψηλοκρεμαστό του σουτ, πήγε πάνω από τον Γιωργαλλίδη που ήταν λίγο πιο μπροστά και με την βοήθεια του δοκαριού κατέληξε στα δίχτυα. 

Αυτό έδωσε τεράστια ώθηση στην ομάδα της Λεμεσού που έριξε την ΟΜΟΝΟΙΑ στο κανναβάστο, πλησιάζοντας μάλιστα στο 8ο λεπτό και στο δεύτερο γκολ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντα Σίλβα που πήγε στο δοκάρι. 

Η ομάδα μας χρειάστηκε ένα τέταρτο για να πάρει την κατοχή και να ηρεμίσει το παιγνίδι, όμως δεν έβρισκε τον τρόπο ορθόδοξα να αναπτυχθεί προς το αντίπαλο τέρμα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Απόλλωνας να σταματάει με ευκολία τις επιθέσεις μας και να εδραιώνει το προβάδισμα του. 

Στο 32ο λεπτό ο Σακέτι έπαιξε την μπάλα στην περιοχή με το χέρι με τον Κροάτη διαιτητή να μην σφυρίζει την παράβαση ενώ ο Ασσίς στην συνέχεια της φάσης δεν πρόλαβε τον Βάλε στην έξοδο του. Καλύτερη στιγμή για τους πράσινους στο 43' όταν ο Σκέμπρι που κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά έδωσε έξω από την περιοχή στον Φλορέσκου που με σουτ έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι του Βάλε. 

Με τους Κιρμ και Σιέρινταν να μην μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά η ΟΜΟΝΟΙΑ ολοκλήρωσε ένα φτωχό γι αυτήν πρώτο ημίχρονο χωρίς να σκοράρει και τον Απόλλωνα να βρίσκεται μπροστά στο σκορ μετά το γκολ του Παπουλλή. 

2ο Ημίχρονο 

Παρότι η ομάδα "φώναζε" για αλλαγή, ο Μιλόγιεβιτς διατήρησε την ίδια 11άδα στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου. Αντίστροφη η εξέλικξ στο ξεκίνημα της επανάληψης αφού η ΟΜΟΝΟΙΑ στην πρώτη της ευκαιρία έφερε το ματς στα ίσα. Το φάουλ που κέρδισε ο Κιρμ εκτέλεσε ο Ρενάτο Μαργκάσα με ψιλοκρεμμαστό σουτ και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα του Βάλε! 

Το γκολ ανέτρεψε το σκηνικό στο Τσίρειο με την ομάδα να ανεβάζει στροφές και τον κόσμο να την σπρώχνει με ιδιαίτερο σθένος. Ενεργόντας ύπουλα όμως οι οπαδοί του Απόλλωνα με συνεχόμενο ρίξιμο φωοτοβολίδων ανάγκασαν τον διαιτητή να διακόψει το παιγνίδι και τον ρυθμό του αγώνα. Με το ξεκίνημα του αγώνα σαφώς και η δυναμική της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν ήταν η ίδια όπως αμέσως μετά το γκολ. 

Οι κινήσεις στην σκακιέρα των πάγκων ξεκίνησαν στο 70' με τον Μέζγκα να αλλάζει τον Στυλιανού για τον Απόλλωνα και τον Μιλόγιεβιτς να βάζει τον Καρλίτος στη θέση του Κιρμ. Ο Καρλίτος πήγε στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Ράμος πήγε πιο μπροστά.  

Δυστυχώς όμως προτού μπουν σε πράξη τα όσα σχεδίασε ο τεχνικός μας, ο Απόλλωνας κέρδισε φάουλ από δεξιά, το οποίο στην εκτέλεση του έφερε το γκολ για τους γηπεδούχους. Ο Αγγελή πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά στην κλειστή γωνιά του Γιωργαλλίδη έβαλε ξανά τον Απόλλωνα σε θέση οδηγού. 

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ψυχολογικά κατάρρευσε μετά το γκολ του Απόλλωνα. Στα πρώτα στάδια μετά το γκολ του Απόλλωνα δεν μπόρεσε να οργανωθεί και να επιτεθεί. Έχοντας το δεδομένο μπλακ άουτ να διαχειριστεί ο Σέρβος τεχνικός του Τριφυλλιού έβαλε στο 79' τον Χριστοφή στη θέση του Ράμος. 

Ο Απόλλωνας ήταν η ομάδα που πλησίασε στο 3ο γκολ, αφού ο Γκιέ έχασε μοναδική διπλή ευκαιρία στο 80 για να τελειώσει το ματς. Η ΟΜΟΝΟΙΑ με τον Χριστοφή να δοκιμάζει να σηκώσει την ομάδα στους ώμους του δεν έβρισκε τον τρόπο να τελειώνει τις επιθέσεις της με το χρονόμετρο να μετράει υπέρ του Απόλλωνα. 

Το "hail-mary" του Μιλόγιεβιτς ήταν η αλλαγή του Ασσίς στο 87ο λεπτό με τον Ρουσιά να μπαίνει στον αγώνα. Στο 89ο λεπτό ο Φλορέσκου δοκίμασε με σουτ να στείλει την ελεύθερη μπάλα στο πλεκτό όμως αυτή κόντραρε και πήγε εύκολα στον Βάλε. 

Με την υπόδειξη 7 λεπτά καθυστερήσεων από τον Κροάτη διαιτητή και την ΟΜΟΝΟΙΑ να μην δείχνει ικανή να αλλάξει τα δεδομένα, η εισροή οπαδών του Απόλλωνα στο γήπεδο άρχισε να γίνεται πολύ έντονη. Με την ανοχή του διαιτητή το ματς συνεχίστηκε, με την ΟΜΟΝΟΙΑ να ψάχνει την μια τελευταία της προσπάθεια. 

Ο Σκέμπρι στο 93ο λέπτο βρήκε μια τέτοια φάση όμως η ολογορία του επέτρεψε στον Αγγελή να απομακρύνει και να σταματάει τον κίνδυνο. Κάπου εκεί τέλειωσε το παιγνίδι, αφού χιλιάδες οπαδών βρέθηκαν πλέον στον αγωνιστικό χώρο, αναγκάζοντας τον Σιμούνοβιτς να τελειώσει το ματς 1 λεπτό πριν το τέλος της καθυστέρησης. 

Αγωνίστηκαν: Γιωργαλλίδης, Ράμος, Ρομαρίκ, Ρούνιε, Χάφες, Φλορέσκου, Μαργκάσα, Ασσίς, Κιρμ, Σιέρινταν, Σκέμπρι

Σκόρερ: 51' Μαργκάσα
Κάρτες: Ρομαρίκ, Φλορέσκου, Μαργκάσα

Τα στατιστικά του αγώνα Απόλλων Λεμεσού vs ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας

Follow Kifines