ΟΜΟΝΟΙΑ - Απόλλων 1-2 (video)


15 Jan 2017, 5:50 p.m. kifinescom

Η ισοφάριση του Καρλίτος στα μέσα του 2ου ημίχρονου έδωσε την ελπίδα για την ανατροπή, όμως κόντρα στην ροή του αγώνα ο Απόλλωνας βρήκε τον τρόπο και πάλι να πάρει το προβάδισμα στο 83' και μ' αυτό την νίκη στο ντέρμπι της αγωνιστικής. 

Ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος της ομάδας μας στο πρώτο ημίχρονο και δίκαια πήρε κεφάλι στο σκορ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ χαμένη στο γήπεδο ήταν έρμαιο στις ορέξεις των φιλοξενούμενων της και σε κανένα σημείο δεν έδειξε να μπορεί να φρενάρει την επιθετικότητα τους. 

Εκ διαμέτρου αντίθετη η εικόνα στο δεύτερο μισό, με την ΟΜΟΝΟΙΑ όχι μόνο να ισοφαρίζει αλλά να χάνει και σημαντικές ευκαιρίες με πιο κραυγαλαία αυτή του Φλορέσκου στο 66' που αστόχησε με κενή εστία στα 5 μέτρα. Εν τέλει πλήρωσε την μοναδική της αδράνεια στην άμυνα στο 83ο λεπτό σε ένα σημείο που απλά δεν μπόρεσε ποτέ να αντιδράσει. 

Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα αν ο Κάρβερ ξεκινούσε τον Όρσουλιτς αντί τον Καρλίτος στην άμυνα. Ο αμυντικός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ συνεχίζει να εκθέτει τον προπονητή του όποτε του δίνεται φανέλα βασικού όπως μάλιστα και ο "αόρατος" Φλορέσκου που όχι μόνο αδυνατεί να προσφέρει ουσιαστικά στην ανάοτυξη της ομάδας αλλά ήταν και ο τραγικός παίχτης στην χαμένη ευκαιρία του 66'. 

Απορίας άξιο είναι και το πιο σκεπτικό είχε η αλλαγή του Ντάρμπισιαϊρ στο 1-1 με τον Χριστοφή που μπήκε στη θέση του να μην έχει σχεδόν καθόλου συμμετοχή στο παιγνίδι. 

Είναι ένα παιγνίδι που θεωρούμε ότι χάθηκε από το ξεκίνημα του, αφού η εντεκάδα που παρέταξε ο Κάρβερ τον αφήνει εκτεθιμένο ενώ και οι αλλαγές του, δεν κατάφεραν να βελτιώσουν ουσιαστικά την εικόνα. Αποτέλεσμα; 9ο συνεχόμενο παιγνίδι με αντίπαλο τον Απόλλωνα στο οποίο η ΟΜΟΝΟΙΑ αγνοεί την νίκη. Επαναλαμβάνουμε...με τον Απόλλωνα! 

Ο Αγώνας 

Σε σημαντικές οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα προχώρησε ο Τζον Κάρβερ. Στην 11άδα επέστρεψε ο Κωνσταντίνος Παναγή μετά από 2 αγώνες στον πάγκο, ενώ ο Καρλίτος πήρε θέση πλάι στον Βύντρα στο κέντρο της άμυνας. Ο Φλορέσκου διατηρήθηκε στην αρχική 11άδα με τον Φυλαχτού να εκτοπίζει τον Κατελάρη που έμεινε στον πάγκο. Συγκεκριμένα ο κόουτς χρησιμοποίησε το πιο κάτω σχήμα: 

1ο Ημίχρονο

Δυνατά ξεκίνησε το ντέρμπι με τον Απόλλωνα να είναι η ομάδα που ήξερε τι ήθελε στο γήπεδο αφού με ψηλές πιέσεις γινόταν αυτός κάτοχος της μπάλας και ανανέωνε τις επιθέσεις του. Στο 9ο λεπτό πλησίασε μάλιστα στο γκολ όταν ο Παπουλής εντός περιοχής σημάδεψε το δοκάρι του Παναγή ενώ 4 λεπτά αργότερα ο Σαρδινέρο μετά από γρήγορο παίξιμο από τα πλάγια βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα μας τον οποίο πλάσαρε εύκολα ανοίγοντας το σκορ. 

Ο Απόλλωνας διατήρησε την υπεροχή μετά το τέρμα του με την ΟΜΟΝΟΙΑ να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα. Στο 23ο λεπτό πάντως μετά από μια γρήγορη εκτέλεση άουτ του Σιέρινταν ο Μαργκάσα από καλή θέση αστόχησε σε σουτ του εντός περιοχής, χάνοντας την πρώτη ευκαιρία για την ομάδα μας. Καλή και η ευκαιρία του Ντάρμπισιαϊρ στο 28' που υποδείχτηκε οφσάιντ, μετά από σέντρα του Σιέρινταν και πλασέ του Άγγλου που έφυγε άουτ. 

Μεγάλη ευκαιρία καταγράφηκε στο 36ο λεπτό με τον Μάγκλιτσα να μπαίνει στην περιοχή μόνος όμως ο Παναγή βγήκε έγκαιρα και μάζεψε μέσα από τα πόδια του επιθετικού του Απόλλωνα. Η ομάδα της Λεμεσού χωρίς να δυσκολεύεται κράτησε μακριά από την εστία της τους ποδοσφαιριστές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που "χάθηκαν" στο στενό πρέσινγκ των αντιπάλων τους. 

Οι φιλοξενούμενοι χωρίς να "ιδρώσουν" πήραν το ματς στο 0-1 στο ημίχρονο με τον προβληματισμό για την εικόνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να είναι έντονος. 

2ο Ημίχρονο

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το 2ο μέρος με τους ίδιους 22 ποδοσφαιριστές που άρχισαν το πρώτο ημίχρονο να στήνονται στην σέντρα. Ο Απόλλωνας και πάλι βρήκε τον τρόπο να περιορίσει τους ποδοσφαιριστές μας, παρά την θέληση των τελευταίων να είναι πιο επιθετικοί στο δεύτερο μέρος. Το καθαρό μυαλό στις μεταβιβάσεις το ξεκάθαρο σημείο αντίθεσης μεταξύ των δύο ομάδων.

Αν και η κατοχή πέρασε σε πράσινα πόδια η ΟΜΟΝΟΙΑ έδειξε δυσκολία στο να επιτεθεί ουσιαστικά. Στο 59ο λεπτό ο Κατελάρης έγινε η πρώτη αλλαγή για τον Κάρβερ με τον Φυλαχτού να φεύγει εκτός. Κέρδισε πάντως μέτρα η ομάδα μας στην περιοχή και η μικρή πίεση που άσλησε στον Απόλλωνα απέφερε καρπούς. Στο 61ο λεπτό ο Κλέιτον εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά με τον Καρλίτος να πηδάει στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά να κερδίζει τον Βάλε και να ισοφαρίζει. 

Το γκολ έδωσε σαφώς αυτοπεποίθηση στο Τριφύλλι που επιτέθηκε κατά μέτωπο προς την εστία του Απόλλωνα που βρέθηκε εκτός ισορροποίας σε αρκετές περιπτώσεις. Σε μια απ' αυτήν ο Κλέιτον βρήκε τον Σιέρινταν στην περιοχή με τον Ιρλανδό με τη σειρά του να σερβίρει έτοιμο γκολ στον Φλορέσκου. Ο Ρουμάνος όμως από τα 5 μέτρα βρίσκει τρόπο να αστοχήσει και να χάσει την μεγάλη ευκαιρία για την ολική ανατροπή. Σημαντική η φάση και στο 65' με τον Ντάρμπισιαϊρ που εντός περιοχής ανατράπηκε από τον Βάλε στην έξοδο του, όμως ο Μασιάς θεώρησε ότι δεν υπήρξε παράβαση.

Στο 74ο λεπτό ο Κάρβερ προχώρησε σε 2η αλλαγή προκαλώντας έκπληξη και πάλι αφού έβγαλε τον Ντάρμπισιαϊρ για να περάσει τον Χριστοφή. Οι πλαγιοκοπήσεις των Κωνσταντινίδη και Σοϊλέδη έβγαλαν κάποιες καλές μπαλιές στην περιοχή με τα τελειώματα των Χριστοφή και Σιέρινταν να μην μπορούν όμως να απειλήσουν τον Βάλε. 

Αν και καλύτερη του Απόλλωνα η ομάδα μας πλήρωσε την απορσεξία της και την έλλειψη σοβαρότητας. Σε μια φάση όπου ο Μασιάς έδωσε ανάποδο φάουλ κοντά στην περιοχή του Απόλλωνα οι παίχτες έμειναν συγκεντρωμένοι στις διαμαρτυρίες με τον Σαρδινέρο να δέχεται την μπάλα πλάγια, να ανταλλάζει πάσες με τον Ντα Σίλβα και τον πρώτο από κοντά να σκοράρει κόντρα στη ροή του αγώνα. 

Ο Κάρβερ στο 88' ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Ρουσιά να μπαίνει στη θέση του Κωνσταντινίδη, με την ομάδα να μένει με 3 πίσω σε μια προσπάθεια να σώσει ο,τι μπορούσε να σώσει. Με τον χρόνο όμως να λιγοστεύει το περιθώριο της ανατροπής των δεδομένων ήταν πολύ μικρό. 

Ο Μασιάς έδειξε μόλις 4 λεπτά καθυστέρηση παρά το ότι υπήρξε τρίλεπτη διακοπή στο ξεκίνημα του ημιχρόνου και έγιναν άλλες 6 αλλαγές. 

Αγωνίστηκαν: Παναγή, Κωνσταντινίδης, Βύντρα, Καρλίτος, Σοϊλέδης, Φλορέσκου, Φυλαχτού, Μαργκάσα, Κλέιτον, Σιέρινταν, Ντάρμπισιαϊρ

Σκόρερ: 61' Καρλίτος 
Κάρτες:

Τα στατιστικά του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας vs Απόλλων Λεμεσού

Follow Kifines