ΟΜΟΝΟΙΑ - Εθνικός 3-2 (videos)


4 Jan 2017, 6:49 p.m. kifinescom

Μέχρι το 70' η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν στο 0-2 και προ του φάσματος μιας ήττας εκτός προγράμματος. Κάπου εκεί ο Ματ Ντάρμπισιαϊρ όπλισε, σκόπευσε και με χατ τρικ εντός 4 λεπτών έφερε τα πάνω κάτω και η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε την σημαντική νίκη, την πρώτη μέσα στο 2017. 

Η ομάδα μας παρότι ήταν καλύτερη του αντιπάλου της επιθετικά, ήταν αμυντικά απαράδεχτη και βρέθηκε από νωρίς στο πρώτο ημίχρονο να βρεθεί πίσω στο σκορ. Το δοκάρι, ο Μπογκαντίνοφ και η αστοχία στοίχησαν στην ΟΜΟΝΟΙΑ το γκολ στο πρώτο ημίχρονο όπου ο Εθνικός κοίταξε να καταστρέψει το παιγνίδι της και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε. 

Στην επανάληψη και πάλι το ίδιο σκηνικό, έφερε τον Εθνικό οδηγό στο σκορ με 0-2 στο 67' και εκεί που όλα φάνηκαν να γίνονται πολύ δύσκολα για τους πράσινους, ένας φρενήρης μονόλογος του Ντάρμπισιαίρ έφερε την ολική ανατροπή στο 75' και από εκεί και πέρα η ομάδα μας πλήρωσε τον Εθνικό με το ίδιο νόμισμα, μη επιτρέποντας στο παιγνίδι να πιάσει συνεχόμενη ροή. 

Είναι σημαντικό ότι η ομάδα μας αρχίζει με νίκη, αλλά δείχνει για άλλη μια φορά ότι μπορεί να ανατρέψει αποτέλεσμα. Εξίσου όμως σημαντικό είναι και το γεγονός ότι μεσοαμυντικά η ομάδα δεν πείθει αφού αφενώς ο Καρλίτος δεν μπορεί να καλύψει το κενό του Σοϊλέδη αριστερά ενώ ο Φλορέσκου είναι σταθερά κατώτερος των περιστάσεων και δεν μπορεί να αναπληρώσει την θέση στο κέντρο που άφησε κενή η φυγή του Τουρέ για τα ματς της Εθνικής του. 

Η ενίσχυση λοιπόν στο χώρο του κέντρου αλλά και στην άμυνα πρέπει να είναι από...χθες ο πρώτος στόχος των υπεύθυνων αν η ΟΜΟΝΟΙΑ θα κυνηγήσει τις πιθανότητες της στο πρωτάθλημα, όντας στο -6 από την κορυφή και σε απόσταση βολής από τους προπορευόμενους της για την μάχη της Ευρώπης. 

Ο αγώνας

Διατηρώντας το 4-4-2 ο Τζον Κάρβερ επανέφερε στο αρχικό σχήμα τους Φλορέσκου και Καρλίτος στις θέσεις των απόντων Τουρέ και Σοϊλέδη. Αναλυτικά η ΟΜΟΝΟΙΑ παρατάχθηκε ως ακολούθως: 

1ο Ημίχρονο

Παρότι η ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκίνησε τον αγώνα πιο επιθετικά, ο Εθνικός ήταν η ομάδα που ευτύχησε να εκμεταλλευτεί μιαν ολιγορία στην άμυνα μας και να ανοίξει το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό, όταν ο Ζελάγια πρόλαβε στην έξοδο τον Παναγή και με κοντινή κεφαλιά έκανε το 0-1.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ συνέχισε μεν να πιέζει για το γκολ όμως ο Εθνικός εκμεταλλευόμενος την ανισορροπία στην αμυντική μας λειτουργεία ήταν σε κάθε αντεπίθεση ιδιαίτερα επικίνδυνος. Ο Χριστοφή έχασε σημαντικές ευκαιρίες από τα δεξιά, έχοντας τον Μπογκαντίνοφ απέναντι του, ενώ σε άλλη μια περίπτωση ο Εθνικός πλησίασε στο γκολ με τον Ζελάγια όταν ο Παναγή από κοντά είπε όχι παραχωρώντας κόνρερ. 

Σταδιακά ο Εθνικός έφερε το ματς στα μέτρα του αφού με συχνές καθυστερήσεις "πάγωσε" το παιγνίδι και ταυτόχρονα έφερε τον εκνευρισμό στις τάξεις των ποδοσφαιριστών μας. Αυτό είχε αποτέλεσμα η ΟΜΟΝΟΙΑ να δυσκολεύεται στο να φτιάξει παιγνίδι αλλά και να υποπίπτει σε αβίαστα λάθη. 

Η ομάδα μας πλησιάσει στην ισοφάριση στο 37' όταν ο Μαργκάσα εντός περιοχής έπιασε το σουτ με την μπάλα να μην του κάνει το χατήρι και να τραντάζει το δοκάρι του Μπογκαντίνοφ αντί τα δίχτυα της εστίας του. Από εκεί και πέρα ο Εθνικός πέτυχε τον στόχο του αφού κράτησε το 0 στην άμυνα και πήρε το ματς στο ημίχρονο κρατώντας το προβάδισμα υπέρ του.

2ο Ημίχρονο

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο η ΟΜΟΝΟΙΑ τόσο στην σύνθεση της όσο και στην απόδοση της. Μπορεί να ήταν η ομάδα με την υπεροχή όμως αυτή ήταν φλύαρη και χωρίς να είναι ουσιαστική στα τελειώματα της. Χαρακτηστική η φάση στο 49' όπου ο Χριστοφή εντός περιοχής και με τον Μπογκαντίνοφ εκτός θέσης, το σουτ του Κύπριου επιθετικού ήταν απελπιστικά άστοχο. 

Η πρώτη κίνηση του Κάρβερ ήταν να περάσει τον Ρουσιά στο παιγνίδι αντί του Καρλίτος. Ταυτόχρονα άλλαξε και το σχήμα της ομάδας σε 4-3-3, με τον Μαργκάσα να μετατόπιζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας και τους Χριστοφή και Ρουσιά να πηγαίνουν στα φτερά της επίθεσης. 

Μη συγκεντρωμένη η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε την υπομονή της και μένοντας ξεχασμένη στην επίθεση επέτρεψε στους επιθετικούς του Εθνικού να βγουν σε αντεπίθεση απέναντι στον Παναγή. Αν και ο Παναγή κατάφερε να αποκρούσει το πρώτο σουτ, ο Κατσιαράβα εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία της άμυνας μας και με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 67'. 

Εκεί που φάνηκε ότι το ματς έγινε πολύ δύσκολο για την ΟΜΟΝΟΙΑ, το γρήγορο γκολ του Ντάρμπισιαϊρ στο 71' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κλέιτον έδωσε νέο αέρα στην ομάδα μας. 

Δύο λεπτά αργότερα ο Κωνσταντινίδης μέσα στην περιοχή σημάδεψε τον Ντάρμπισιαϊρ που περίμενε στο αριστερό δοκάρι και με κοντινή κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα και την ΟΜΟΝΟΙΑ πλέον μέσα στο παιγνίδι της νίκης. 

Η ολική ανατροπή ολοκληρώθηκε ένα λεπτό αργότερα με τον Ντάρμπισιαϊρ να πλασάρει στην κίνηση μετά από μπαλιά του Ρουσιά και το γήπεδο να σίεται εκεί που μέχρι προ 5 λεπτών είχε απλωθεί η κατήφεια και ο προβληματισμός. 

Ο Εθνικός πίεσε μετά τα 3 απανωτά τέρματα με την ΟΜΟΝΟΙΑ να περιορίζεται σε διαχείρηση του αποτελέσματος. Ο Κάρβερ πέρασε στο 85ο λεπτό τον Κύπρου αντί του Χριστοφή, σε ένα σημείο που Εθνικός κέρδιζε μέτρα προς το κουτί μας. Οι αλλαγές του Κάρβερ ολοκληρώθηκαν με τον Φυλαχτού να αντικαθιστά τον Κλέιτον στο 90'.

Αγωνίστηκαν:  Παναγή, Κωνσταντινίδης, Βύντρα, Όρσουλιτς, Καρλίτος (59' Ρουσιάς), Κατελάρης, Μαργκάσα, Φλορέσκου, Κλέιτον (90' Φυλαχτού), Χριστοφή (85' Κύπρου),  Ντάρμπισιαϊρ

Σκόρερ: 61', 64', 65' Ντάρμπισιαϊρ
Κάρτες: Ντάρμπισιαϊρ

 

Τα στατιστικά του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας vs Εθνικός Αχνας

Follow Kifines