Κύπελλο: ΟΜΟΝΟΙΑ - Απόλλων 2-2 (video)


15 Feb 2017, 7:52 p.m. kifinescom

Η ΟΜΟΝΟΙΑ βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει μετά το τραγικό πρώτο ημίχρονο και με τους Κλέιτον και Χριστοφή να σκοράρουν εντός ενός πενταλέπτου και να αφήνουν την υπόθεση πρόκριση ανοιχτή για τον επαναληπτικό. 

Η ανυπαρξία της ομάδας μας στο πρώτο 20λεπτο ήταν κάτι παραπάνω από οδυνηρή για το Τριφύλλι. Τα 2 γκολ που φυσιολογικά δέχτηκε η ομάδα μας έκαναν το έργο των ποδοσφαιριστών μας πολύ δύσκολο και πολύ λίγοι θα ήταν αυτοί που θα στοιχημάτιζαν σε ανατροπή της εικόνας από πλευράς των πρασίνων. 

Οι αλλαγές του Κάρβερ με τους Αζίζ και Μπρέβελντ έδειξαν να βοηθούν στο δεύτερο ημίχρονο με την ομάδα μας να πετυγχαίνει την ισοφάριση σχετικά νωρίς (63') και να έχει καλή απόδοση μέχρι το 80' όπου και άσκησε πίεση στην άμυνα του Απόλλωνα για την ολική ανατροπή. Αυτό δεν έγινε δυνατό αφού και ο Απόλλωνας κατάφερε μετά το 80' να περιορίσει τους επιθετικούς μας αλλά και να βγάλει επικίνδυνες επιθέσεις προς το κουτί μας, έτσι ο αγώνας έμεινε στο δίκαιο 2-2. 

Σαφώς και θα πρέπει να προβληματίσει η εικόνα των πρώτων 20-25 λεπτών αφού οι φιλοξενούμενοι έκαναν κυριολεκτικά ο,τι ήθελαν στο δικό μας μισό. Μαργκάσα και Κλέιτον απλά παρακολουθούσαν τους μέσους του Απόλλωνα εκ του μακρόθεν με τον Κατελάρη να είναι απελπιστικά μόνος στο ανασταλτικό κομμάτι. Ο Απόλλωνας έβαλε πολύ βάρος στην αριστερά πλευρά μας όπου ο Σοϊλέδης έδειξε να είναι ανέτοιμος και να μην βάζει τα πόδια του αποφασιστικά, ενώ εκμεταλλεύτηκε και το κενό από την απουσία του Σιέρινταν, με τον Κύπρου να μένει στα ρηχά τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. 

Στο δεύτερο ημίχρονο μετά την είσοδο του Μπρέβελντ όπου το κέντρο θωρακίστηκε αμυντικά οι Κλέιτον και Χριστοφή βρήκαν παραπάνω χώρους να κινηθούν εξού και η καλύτερη παρουσία. Καλά κλεισμένος ο Ντάρμπισιαϊρ δεν έγινε επικίνδυνος όμως ι χώροι που δημιούργησε τραβώντας τους αμυντικούς πάνω του έδωσαν την ευκαιρία σε Αζιζ, Κλέιτον και Χριστοφή να είναι πιο δημιουργικοί. 

Άλλο ένα καλό παιγνίδι από δεξιά κατέγραψε ο Φιλιώτης ενώ ο Νασιμέντο με τον Βύντρα μετά το πρώτο 20λεπτο ήταν θετικοί. 

Με αυτά τα δεδομένα το 2-2 κρίνεται δίκαιο και η ΟΜΟΝΟΙΑ αν μπορέσει να αμυνθεί σωστά στο Τσίρειο και να φανεί συνεπής στην επίθεση, μπορεί να πάρει την πρόκριση στον επαναληπτικό της ερχόμενης βδομάδας. 

Ο Αγώνας

Ο Τζον Κάρβερ επέλεξε να αφήσει τον Νασιμέντο στο κέντρο της άμυνας μετά τον τραυματισμό του Άρνανσον, για να αγωνιστεί δίπλα στον Λούκα Βύντρα. Στον άσσο παρέμεινε ο Ντάριο Κρέσιτς ενώ στα φτερά της άμυνας ο Φιλιώτης κράτησε τη θέση του στα δεξιά ενώ αριστερά επέστρεψε ο Σοϊλέδης. Οι Μαργκάσα και Κατελάρης επέστρεψαν επίσης στην 11άδα στην γνωστή τους θέση στο κέντρο με τον Κλέιτον πιο μπροστά τους. Με την επιστροφή και του Ντάρμπισιάιρ στην κορυφή, η επιθετική τριπλέτα της ομάδας συμπληρώθηκε με τους Χριστοφή και Σιέρινταν. 

1ο Ημίχρονο 

Από νωρίς στο παιγνίδι ο Απόλλωνας εδραιώθηκε στον χώρο του κέντρου και πήρε τον έλεγχο και την κατοχή, περιορίζοντας την ΟΜΟΝΟΙΑ σε παθητικό ρόλο. Μάλιστα μόλις στο 9ο λεπτό και στην πρώτη ουσιαστική επίσκεψη του στα καρέ μας κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με γκολ του Μάγκλιτσα με κοντινό πλασέ. 

Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο γκολ του Απόλλωνα και παρέμεινε σε ρόλο θεατή χωρίς να βρίσκει τις λύσεις για να αναπτυχθεί ορθόδοξα προς την αντίπαλη εστία. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα τους ήταν πάντα επικίνδυνοι και στο 20' ο Σακιέτι βρέθηκε στην περιοχή όπου ο Μαργκάσα με άτσαλο μαρκάρισμα τον ανέτρεψε και παραχώρησε πέναλτι. Ο Άλεξ Ντα Σίλβα εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών και με συνοπτικές διαδικασίες ο Απόλλωνας βρέθηκε από το 21' να προηγείται με 0-2. 

Με την πλάτη στον τοίχο πλέον η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν ανταποκρίθηκε όπως θα ήθελε ο πάγκος της, αφού στα πρώτα λεπτά έδειξε να συνεχίζει να μην ξέρει τι θέλει στο γήπεδο. Σταδιακά ανέβασε όμως την απόδοση της και άρχισε μετά το 30' να βρίσκει διαδρόμους προς το αντίπαλο κουτί. Η ομάδα μας έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τον Χριστοφή και τον Κύπρου, με αυτή του Χριστοφή στο 39' να είναι η μεγαλύτερη, αφού ο επιθετικός της ομάδας μας πρόλαβε στην έξοδο τον Βάλε, το σουτ του όμως έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι. 

Χωρίς να χρειαστεί να ιδρώσει περεταίρω ο Απόλλωνας κατάφερε να πάρει το παιγνίδι στο ημίχρονο χωρίς να επιτρέψει την παραβίαση της εστίας του και να πάει στα αποδυτήρια με το πολύτιμο προβάδισμα του 0-2. 

2ο Ημίχρονο

Ο Κάρβερ προχώρησε σε διπλή αλλαγή στο ημίχρονο αφού οι Αζίζ και Μπρέβελντ πήραν θέση στο παιγνίδι αντί των Κύπρου και Φυλαχτού. Οι αλλαγές δεν έδειξαν να βελτιώνουν την εικόνα αφού σε σχέση με το πως τελείωσε το ημίχρονο η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν και πάλι ανύπαρκτη οργανωτικά επιτρέποντας στον Απόλλωνα να ανανεώνει επιθέσεις. 

Στο 58' μια μακρινή μπαλιά του Αζίζ βρήκε τον Χριστοφή δεξιά να προλαβαίνει την μπάλα, να βγάζει τη σέντρα και τον Κλέιτον με καρφωτή κεφαλιά να μειώνει στο σκορ. 

Στο 60' η ομάδα μας έφτασε κοντά στην ισοφάριση σε μια φάση διαρκείας όπου πρώτα ο Χριστοφή δεν κατάφερε να κάνει το σουτ στην ελεύθερη μπάλα στην περιοχή με τον Κλέιτον να δοκιμάζει το ανάποδο στη συνέχεια και να αποκρούει ο Βάλε. Στο 61' ξανά ο Κλέιτον σε θέση βολής δοκίμασε το πόδι του όμως η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Ντάρμπισιαϊρ. Η συνεχής πίεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ όμως, μαζί με την βοήθεια της εξέδρας, έφεραν την ισοφάριση στο 63' αφού ο Αζίζ από αριστερά βρήκε έξοχα τον Χριστοφή ελεύθερο στην μικρή περιοχή, ο οποίος με κοντινό δυνατό πλασέ έκανε το 2-2. 

Με το ματς πλέον στο 2-2 οι δύο ομάδες έδειξαν μεγάλο πάθος με την κάθε μία να ψάχνει το 3ο γκολ. Οι πολλές δυνατές μονομαχίες έφεραν και σκληρά φάουλ με τον Νικολάου να καλείται να διαχειριστεί την κατάσταση μοιράζοντας την πίτα στην μέση σε ότι αφορά τις παρατηρήσεις και κάρτες. Η ΟΜΟΝΟΙΑ απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες για να κάνει την ολική ανατροπή όμως ο Βάλε και η έλλειψη ομαδικότητας δεν της το επέτρεψαν, αφού ο Χριστοφή είχε ένα πολύ καλό κτύπημα φάουλ που αποκρούστηκε από τον Βάλε ενώ σε μια γρήγορη αντεπίθεση ο Ντάρμπισιαϊρ επέλεξε να τελειώσει άσχημα μόνος την φάση αντί να δώσει δίπλα στον Χριστοφή που έφευγε μόνος. 

Αν και η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν η ομάδα με την κατοχή και τις ευκαιρίες ο Απόλλωνας ήταν αυτός που πλησίασε απειλητικά στο γκολ στο 82' όταν το σουτ του Ντα Σίλβα έφυγε πλάγια άουτ από καλή θέση εντός περιοχής. 

Ο Νικολάου δείχνοντας και πάλι την έλλειψη πυγμής που τον χαρακτηρίζει αποφάσισε να δείξει 2 μόλις λεπτά καθυστερήσεων (σσ: υπήρξαν 3 αλλαγές, 2 γκολ και 4 διακοπές για μικροτραυματισμούς των φιλοξενουμένων) και έλειξε το παιγνίδι με την ΟΜΟΝΟΙΑ να κερδίζει συνεχόμενο κόρνερ, προκαλώντας δυσφορία στους ποδοσφαιριστές και στον κόσμο. 

Αγωνίστηκαν: Κρέσιτς, Παναγιώτου, Νασιμέντο, Βύντρα, Σοϊλέδης, Μαργκάσα, Κατελάρης (46' Μπρέβελντ), Κλέιτον, Χριστοφή, Κύπρου (46' Αζίζ), Ντάρμπισιαϊρ

Σκόρερ: 58' Κλέιτον, 63' Χριστοφή 
Κάρτες: Φιλιώτης 

Τα στατιστικά του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας vs Απόλλων Λεμεσού

Follow Kifines