Η επιτυχία δεν αλλάζει το πλάνο


21 May 2021, 10:49 a.m. kifinescom

Στις 15 του Μάρτη που μας πέρασε ο Πρόεδρος της ομάδας, Σταύρος Παπασταύρου, ανακοίνωνε από αέρος στην εκπομπή Total Green ότι η Ομόνοια θα συνεχίσει και του χρόνου με την ίδια συνταγή. Ήτοι Λάρκου, Ταραπουλούζης και Μπεργκ συνεχίζουν στις θέσεις τους. 

Όντας η μοναδική ομάδα με σημαντικά κέρδη και στο οικονομικό στην φετινή χρονιά της χασούρας, με πενιχρά έσοδα, κάποιος θα περίμενε ότι η μεταγραφική περίοδος θα ξεκινούσε αλλιώς για την Ομόνοια από την ανακοίνωση ενός ποδοσφαιριστή που έχει ήδη συνηθίσει στην ιδέα των ... -άντα. Πόσο δε όταν αυτός έρχεται για να καλύψει το κενό που αφήνει πίσω του ο βασικός σέντερ μπακ της καλύτερης άμυνας του πρωταθλήματος. 

Στην Ομόνοια όμως δεν φαίνεται να υπάρχει η ίδια ανησυχία που επικρατεί σε κάποιους άλλους. Επιλέγοντας η Διοίκηση να εμπιστευτεί για άλλα δύο χρόνια το μοντέλο Νεόφυτου Λάρκου, γνωρίζει πλέον ο καθής ότι η μεταγραφική περίοδος θα είναι και πάλι μακριά με ελάχιστα ρίσκα. 

Στην περσινή περίοδο μεταγραφών λόγου χάρη το μεγάλο ρίσκο άκουγε στο όνομα Ακιντόλα. Ενός ποδοσφαιριστή που με 6 εμφανίσεις με το Τριφύλλι στο στήθος έγινε απωθημένο όλων, εντέλει δικαίως. Ο παίχτης πλέον ακούει σειρήνες από Ιταλία μεριά και έχει ανεβάσει τις μετοχές του σε σημείο δυσθεώρητο για τα δεδομένα μας. Τι θα σήμαινε για την Ομόνοια μια πιθανή απόκτηση του ποδοσφαιριστή πέρσι, δεν το ξέρουμε στα σίγουρα. Αυτό που ξέρουμε ότι η ιδιοσυγκρασία των ανθρώπων που χειρίζονται τον προγραμματισμό της Ομόνοιας δεν τους επιτρέπει να δώσουν παραδείγματος χάριν μισό εκατομμύριο transfer fee για ένα ποδοσφαιριστή έχοντας τόσο μικρό δείγμα για την αξία του. 

Για τον Λούφτνερ τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Με 51 συμμετοχές σε αγώνες πρωταθλήματος με την ομάδα μας, το να αγοράσει η Ομόνοια τα δικαιώματα του Τσέχου αμυντικού κάθε άλλο παρά ρίσκο αποτελεί. Είναι όμως ένα μεγάλο μέρος του διαθέσιμου ποσού μεταγραφών για την καλοκαιρινή περίοδο. Το ρίσκο δηλαδή θα μετατοπιστεί στις επόμενες μεταγραφές. 

Και επειδή η τριανδρία του ποδοσφαιρικού τμήματος, η οποία επανέφερε την Ομόνοια στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου, έχει πλέον δώσει τα διαπιστευτήρια της, πρέπει να πιστωθεί με την εμπιστοσύνη ότι το ρίσκο μη απόκτησης των δικαιωμάτων του Λούφτνερ και η μεταγραφή ενός "έμπειρου" Γιούστε για να πλαισιώσει τους Λανγκ, Χούμποτσαν και Παναγιώτου είναι σαφώς μικρότερο από το να πρέπει να περάσουν στις δεύτερες (οικονομικά) επιλογές για τη θέση του εξτρέμ και του μεσοεπιθετικού. 

Να μην ξεχνάμε άλλωστε ότι είμαστε ακόμη στην αρχή. Ο Μάης έχει ακόμη 21 και το πρωτάθλημα επίσημα ακόμη τρέχει. 

Η Ομόνοια του 21/22 θα είναι σίγουρα πολύ διαφορετική από αυτή της απελθούσας περιόδου. 'Οπως ήταν κι αυτή αλλιώτικη από την προηγούμενη. Τι έμεινε το ίδιο; Ο άνθρωπος στον πάγκο που ξέρει τι θέλει αλλά πολύ παραπάνω το πως να το πάρει. Και δίπλα του; Αυτός που ήταν εκεί στους τελευταίους τρεις τίτλους.

 

 

Follow Kifines