ΘΥΡΑ 9: «Και η κατηφόρα συνεχίζεται….»


2 Dec 2015, 1:24 p.m. kifinescom

Αδέρφια της ΘΥΡΑ 9, περήφανε πράσινε λαέ

Αλήθεια πόσο περήφανος είσαι πλέον σε ρωτάμε. Με όλα αυτά που αντικρύζεις κάθε εβδομάδα στο γήπεδο, με όλα αυτά που ακούς μέρα νύχτα στα ραδιόφωνα, στη τηλεόραση, στα καφενεία και στα στέκια. Πόση περηφάνεια μας άφησαν να έχουμε στο βλέμμα? Πείτε μας. Στο βλέμμα εκείνο που κοίταζε ταβάνια και ουρανούς και τώρα βλέπει σκυφτό τα πατώματα. Και όχι δεν είναι μίζερο το βλέμμα μας αδέρφια, το είδαμε και στον δικό μας τον καθρέφτη. Είναι κάτι χειρότερο, κάτι πιο μολυσμένο. Είναι συμβιβασμένο, είναι κουρασμένο και βουβό. Παραδομένο. Σαν να αποδέχεται πλέον την προκαθορισμένη μοίρα του. Αυτήν που του επέβαλαν και του καθόρισαν οι αφέντες και οι «προστάτες» αυτού του άλλοτε ένδοξου σωματείου.

Έχετε προσέξει τον δίπλα σας καθώς βαδίζει το ανήφορο για το γήπεδο? Έστω έναν από αυτούς τους λιγοστούς που απομείναν στις κερκίδες. Δείτε τον. Παρατηρήστε τον καλά, μετρήστε τον. Δείτε πως όλο του το είναι φωνάζει απογοήτευση. Κούραση. Πιο χαρούμενα βαδίζουν μελλοθάνατοι παρά Ομονοιάτης σαν κοντεύει ο αγώνας. Και όμως ακόμα περπατά..

Μας κάνανε την μέρα της γιορτής ένα αναγκαστικό μαρτύριο. Μας θυμώνει. Μας ξεχειλίζει η οργή. Ποιων ρε γαμώτο. Εμάς?. Εμάς?

Εμάς που η πυρκαγιά στα μάτια μας έκαιγε τον κόσμο. Και τώρα δεν φτάνει για να ανάψει ένα τσιγάρο.

Μας κάνανε το γήπεδο μια ακόμα καθημερινή. Και ας λέγαμε πως μπουχτίσαμε από τις ίδιες ημέρες, και ας λέγαμε πως ζούσαμε για τις Κυριακές.

Οι εγκληματικές διορισμένες διοικήσεις των τόσων χρόνων ευθύνονται για όλα αυτά. Όλα ξεκινάνε από εκεί όλα εκεί καταλήγουν. Αλλάζουν ονόματα και πρόσωπα μα όλα εκεί καταλήγουν. Δικές τους επιλογές δικές τους οικονομικές διαχειρίσεις δικοί τους προπονητές ακόμα και δικοί τους παίχτες μιας και μερικοί μας έκαναν και τους μάνατζερ τρομάρα τους. Τα είπαμε χίλιες φορές. Να τα ξαναπούμε? Όχι. Γιατί για ότι μιζέρια δέρνει τώρα αυτή την βασίλισσα φταίει και ο λαός της καταβάθος. Γιατί ποτέ του δεν ανάλαβε τις ευθύνες του, γιατί ποτέ του δεν έκανε την επανάσταση του και να πει «Αρκετά , πάρτε δρόμο». Την επανάσταση που τόσο πόθησε στα λόγια μα τόσο πούλησε στην πράξη.

Και η κατηφόρα συνεχίζεται….

Το ίδιο και η ανηφόρα για το γήπεδο όμως….

Θα την φουντώσουμε ξανά την φλόγα, θα την κάνουμε ξανά καμίνι την καρδιά. Δεν γίνεται αλλιώς. Δεν υπάρχει αλλιώς. Θα πάμε πάλι στο πλευρό της σαν τα ραντεβού που δίναμε παλιά. Τα δοκάρια στα γρασίδια περιμένουν τα παιδιά. Και τα παιδιά εσένα…Την Κυριακή η πορεία από τον κεντρικό ξεκινα στις 15:30.

ΥΓ Όσοι θέλουν να συμμετέχουν στην εκδρομή να επικοινωνήσουν μαζί μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΥΡΑ

ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΘΥΡΑ 9

Follow Kifines