Η μπίρα εκτοξεύει το brand name της ΟΜΟΝΟΙΑΣ


2 Apr 2015, 11:31 a.m. kifinescom

Του Αντρέα Κωστουρή/SigmaLive & InBusinessNews

Εκτιμήσεις για έσοδα 200 χιλιάδων ευρώ σε ετήσια βάση.

Έχοντας πρόσφατα λανσάρει στην κυπριακή αγορά μπίρα γερμανικής προέλευσης η Ομόνοια έχει συμπληρώσει πλέον μια γκάμα τεσσάρων καταναλωτικών προϊόντων στη χώρα, βλέποντας παράλληλα τα έσοδά της να αυξάνονται και μάλιστα εν μέσω δυσμενών οικονομικών συνθηκών τόσο για την οικονομία όσο και το σωματείο.

Η μπίρα της Ομόνοιας διατίθεται πλέον σε 1.200 σημεία σε όλη την Κύπρο, σε χώρους όπως υπεραγορές, περίπτερα, εστιατόρια και ταβέρνες. Στόχος είναι να αυξηθούν τα σημεία πώλησης προκειμένου οι φίλοι της ομάδας να προμηθεύονται εύκολα την μπίρα της ομάδας τους. Μάλιστα, τα πρώτα μηνύματα είναι ιδιαίτερως ενθαρρυντικά αφού στην Ομόνοια αναφέρουν ότι εντός των πρώτων ημερών λανσαρίσματος της μπίρας πωλήθηκαν πάνω από 70 χιλιάδες τενεκεδάκια. Εξάλλου, στον σύλλογο της Λευκωσίας υπολογίζουν πως σε ετήσια βάση η μπίρα της Ομόνοιας θα αποφέρει κάπου 200 χιλιάδες ευρώ. Μάλιστα η ιδιαίτερα θετική πρώτη αντιμετώπιση των καταναλωτών δείχνει ότι η μπίρα θα αποτελεί σύντομα το πιο δημοφιλές προϊόν του συλλόγου. Πέραν της μπίρας κυκλοφορούν στην αγορά νερό, έτοιμος καφές και energy drink με τα χρώματα και το σήμα της Ομόνοιας.

Σημειώνεται ότι η μπίρα της Ομόνοιας γίνεται από τη γερμανική φίρμα Eichbaum, η οποία μετρά 400 χρόνια παράδοσης στην παρασκευή μπίρας. Στην Κύπρο την ευθύνη για την πώληση και διανομή της μπίρας Ομόνοια έχει η εταιρεία Gesorel Trading Ltd με βάση τη Λεμεσό.

My Spot και την επόμενη σεζόν

Την ίδια ώρα ως επιτυχημένο αξιολογείται το project με την ονομασία My Spot, μέσω του οποίου φίλοι της ομάδας αγόρασαν σημείο σε αριθμούς της επίσημης εμφάνισης της Ομόνοιας στο οποίο τοποθετήθηκε φωτογραφία τους. Το έργο ολοκληρώθηκε για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και ήδη γίνεται σχεδιασμός για ανάλογη δράση που θα αφορά την επόμενη σεζόν.

Διαδικτυακό Bingo

Νέο βήμα σε σχέση με την εμπορική αξιοποίηση της Ομόνοιας αποτελεί και το Bingo, το οποίο πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα και έχει μέχρι στιγμής γίνει δύο φορές. Από τον εκπρόσωπο Τύπου της ομάδας, Ανδρέα Δημητρίου, αναφέρεται ότι η ανταπόκριση του κοινού είναι ιδιαίτερα θετική αφού πρόκειται για ένα αγαπημένο παιχνίδι που πραγματοποιείται από τον σύλλογο που οι Ομονοιάτες αγαπούν. Η καινοτομία του Bingo της Ομόνοιας άπτεται των διαδικτυακών διαδικασιών που ακολουθούνται, μέσω των οποίων ο κάθε οπαδός της ομάδας μπορεί να εξασφαλίσει μέσω ίντερνετ την κάρτα με τους αριθμούς για την κλήρωση του Bingo και να ενημερωθεί στην πορεία εάν έχει κερδίσει κάποιο ποσό. «Μέχρι στιγμής οι κληρώσεις είναι της τάξης των 1.000 ευρώ αλλά στην πορεία και αναλόγως συμμετοχής το ποσό θα αυξηθεί» αναφέρει στο InBusinessNews ο Ανδρέας Δημητρίου.

Πηγή: sigmalive.com

Follow Kifines