ΟΜΟΝΟΙΑ - Οθέλλος 1-0 (video)


6 Dec 2014, 7:10 p.m. kifinescom

Κλισέ, αλλά θα το πούμε. "Ποτέ μην πεις...Pote"! O επιθετικός μας ξανά στο 90φεύγα της αναμέτρησης με τον Οθέλλο έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και έδωσε τη νίκη στο Τριφύλλι.

Αγχώδης αλλά σημαντική νίκη της ομάδας μας που μπορούσε να έρθει νωρίτερα αφού ο Ποτέ σήμερα τα έχασε όλα. Πέναλτι, κλασσικές ευκαιρίες και γενικά φάνηκε ότι δεν ήταν στην μέρα του. Ιδιαίτερα με την απουσία του Ασσίς και με την ομάδα να δυσκολεύεται αφάνταστα στο να φτιάξει ευκαιρίες φτάσαμε σε σημείο που να μην πιστεύουμε ότι μπορούσε κάτι να αλλάξει.

Όμως επειδή στο ποδόσφαιρο δεν λες ποτέ, ποτέ και επειδή η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει στις τάξεις της αυτό το διαμάντι από το Μπενίν, κατάφερε να πάρει το τρίποντο στο 95 και να φτάσει στο ζητούμενο.

Ο αγώνας

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή από το ξεκίνημα με δυσκολία όμως στην τελική πάσα. Παρά την παρουσία 4 επιθετικών στο αρχικό σχήμα, η ομάδα μας δεν μπορούσε να γίνει αφόρητα πιεστική πάνω στην άμυνα του Οθέλλου.

Χαρακτηριστικό αυτού και οι λιγοστές καλές φάσεις μπροστά στο τέρμα του Ρόιν, αφού για να έχουμε κλασσική ευκαιρία έπρεπε να φτάσουμε στο 44' όταν και ο Ποτέ με τον τερματοφύλακα εξουδετερωμένο δεν σημάδεψε σωστά και έστειλε τη μπάλα άουτ.

Μια σέντρα του Δημητρίου στο 35' βρήκε και πάλι τον Ποτέ ο οποίος έπιασε τη κεφαλιά χωρίς να βρει όμως στόχο ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής είχε μια καλή κεφαλιά και στο 11' όμως κόντραρε σε αντίπαλο. Ο Οθέλλος από τη δική του πλευρά πρόσεξε περισσότερο την άμυνα του και έκανε μια προσπάθεια μόνο σε όλο το ημίχρονο. Στο 20ο λεπτό όμως ο Δημητρίου σταμάτησε μάλλον αντικανονικά τον Γκριγκαλασβίλι εντός περιοχής και θα μπορούσε να υποδειχθεί πέναλτι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΟΜΟΝΟΙΑ διατήρησε την κατοχή και την υπεροχή χωρίς όμως να μπορεί να βελτιώσει τα ποσοστά επιτυχημένων προσπαθειών. Η μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα μας ήρθε στο 63' όταν ο Ποτέ από τα 11 βήματα είχε την ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Όμως ο επιθετικός μας αντί το τέρμα σημάδεψε τον Ρόιν με ένα αδύναμο συρτό σουτ και το 0-0 διατηρήθηκε.

Με τα λεπτά να περνούν και την ΟΜΟΝΟΙΑ να αδυνατεί να φτάσει στο γκολ, έστω κι αν έγιναν νωρίς οι αλλαγές των Φοφάνα, Σαμμούτη και Ρουσιά, η πίεση αυξανόταν ενώ ο Οθέλλος αποκτούσε αυτοπεποίθηση. Ιδιαίτερα στον άσσο.

Και εκεί που πήγαμε να πιστέψουμε ότι το παιγνίδι τελείωσε, ο Ρόιν έκανε το λάθος και αποβλήθηκε στο 94 για χέρι εκτός περιοχής. Αν και το φάουλ του Μαργκάσα δεν έφερε το γκολ, η ΟΜΟΝΟΙΑ επανέφερε τη μπάλα στη περιοχή την ίδια ώρα που ο Ουλίσσε ήταν κάτω από το τέρμα του Οθέλλου. Μια ασταθής απόκρουση στο 95' έδωσε την ευκαιρία στον Ποτέ να εξιλεωθεί και με κοντινή κεφαλιά ψαράκι να κάνει το 1-0 σε νεκρό ουσιαστικά χρόνο!

Αγωνίστηκαν: Μορέιρα, Δημητρίου, Ακουισταπάτσε, Μαργκάσα, Σερτζίνιο, Οικονομίδης, Φυλαχτού, Κιρμ, Ρούμπιο, Γκαρσία, Ποτέ

Σκόρερ:
Κάρτες: Οικονομίδης

Το Live-Report του αγώνα

Τα στατιστικά του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας vs Οθέλλος Αθηένου

Follow Kifines