Χρυσάνθου «Το χρώμα της φανέλλας..»


20 Jan 2013, 2:15 p.m. kifinescom

Το χρώμα της φανέλλας καθορίζει τις αποφάσεις στα ντέρμπι ΟΜΟΝΟΙΑ-αποελ δήλωσε ο Παύλος Χρυσάνθου σε συζήτηση με δημοσιογράφο σε ραδιοφωνικό σταθμό. Στήριξη στους οπαδούς που άδικα συνελήφθησαν ψες μετά τον αγώνα 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Χρυσάνθου

Για τον αγώνα:

 Νομίζω και χθες ήμουν πάρα πολύ ήρεμος. Δεν μας προκαλούν καμία έκπληξη πλέον τα όσα γίνονται στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Εμείς είμαστε περήφανοι για την προσπάθεια που έκαναν οι ποδοσφαιριστές μας και για τον κόσμο μας. Σίγουρα δεν κάναμε καλό πρώτο ημίχρονο. Πουλήσαμε μπάλα και αφήσαμε το αποέλ να μας κάνει ευκαιρίες. Ήμασταν όμως καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο, ισοφαρίσαμε και όσο περνούσε η ώρα δείχναμε ότι γινόμασταν καλύτεροι. Ήρθε όμως η αποβολή στο τελευταίο 15λεπτο που μπορούσε να αλλάξει κάτι και αναγκαστήκαμε να προσέξουμε τα νώτα μας.

Για τη διαιτησία:

Αυτό που μας ενοχλεί σ' αυτή την ιστορία με τη διαιτησία είναι η ανομοιομορφία στον πειθαρχικό έλεγχο. Δεν γίνεται να σφυρά ακόμα ένας διαιτητής με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Δεν γίνεται να διαμαρτύρεται ο αρχηγός της ομάδας και να τρώει κάρτα και ο Πίντο να μην δέχεται. Δεν γίνεται ο Στάθης Αλωνεύτης που πέρσι αποβλήθηκε με την πιο μεγάλη ευκολία και χθες να δέχεται παρατήρηση απλά ενώ στο πρώτο παιγνίδι έπρεπε να αποβληθεί. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι το χρώμα της φανέλας που μετράει. Δεν είναι τυχαίο ότι στα ντέρμπι με το αποελ πάντα είναι η ομάδα μας που έχει τις φάσεις εναντίον της.

Φαίνεται ότι οι διαιτητές στην Κύπρο δεν αντέχουν στην πίεση και στις πρώτες πιέσεις που δέχονται όπως έκανε το αποελ μετά το ματς με τον Απόλλωνα, υποκύπτουν και σφυρίζουν περίεργα στα παιγνίδια που ακολουθούν. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Έγινε και με την Ανόρθωση στον πρώτο γύρο. Το κάνουν αυτό για να πάρουν τις διαιτησίες που θέλουν. Το μόνο που κάνουν είναι να διώχνουν τον κόσμο από το γήπεδο. Είδα και τον τρόπο που αντέδρασε το αποελ. Σε δύσκολες φάσεις, οριακές και με τον απόλλωνα να έχει παράπονα είδατε πως αντέδρασαν. Είδατε εχθές τι έγινε. Δεν γίνεται για το χθεσινό να ήταν ανθρώπινο λάθος ενώ σε ένα παιγνίδι που τέλειωσε στο 115 ήταν εσκεμμένο! Έτσι δεν θα λυθούν τα προβλήματα ποτέ. 

Για τον Β.Δημητρίου και Νικήτα:

Εγώ θεωρούσα ότι ο Β.Δημητρίου ήταν ο πλέον ανερχόμενος διαιτητής. Όχι μόνο να κάνει μια σταδιοδρομία μόνο στο Κυπριακό ποδόσφαιρο αλλά και στην Ευρώπη. Φαίνεται όμως ότι ο τρόπος που αντιδρούμε στις πιέσεις μας απογοητεύει. Ας προβληματιστούν οι αρμόδιοι. 

Σαφώς και θα καταγγελθούν Δημητρίου και Νικήτα. Καθόρισαν αποτέλεσμα και η διαητσία του κ. Δημητρίου μας έχει πικράνει. Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε αυτά τα πράγματα στα ντέρμπι ΟΜΟΝΟΙΑ - αποελ. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτή. 

Για τη συνέχεια:

Σαφώς και θα δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε το τρίποντο και με την Ανόρθωση. Η ΟΜΟΝΟΙΑ αγωνίζεται μόνο για την φανέλα της, τον κοσμο της και την ιστορία της.

Για τους οπαδούς μας:

 Είχαμε κι άλλα πράγματα όμως εχθές. Είχαμε συλλήψεις στα λεωφορεία μας. Συνελήφθησαν οπαδοί μας για εξύβριση οργάνων ενώ εμείς έχουμε αντίθετες πληροφορίες και θα τις εξετάσουμε. Θα πάρουμε στοιχεία γιατί υπήρχαν μάρτυρες για το ότι δέχτηκαν κτυπήματα οι νεαροί οπαδοί μας. Είναι άξιον απορίας για τον τρόπο που αντιδρούν τα όργανα της τάξης στους νεαρούς. Θα υπερασπιστούμε τους οπαδούς μας. 

Δεν θα κάνω θεωρίες συνωμοσίας. Ήμουν ξεκάθαρος για τα όσα είπα και δεν θεωρώ ότι δείχνει ανομοιομορφία η αστυνομία ή έχει σχέδιο εξόντωσης μας. Αλλά στην διαιτησία υπάρχει ανομιομορφία. Δεν γίνεται όλες οι φάσεις να είναι εναντίων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Θυμήθηκα Αλωνεύτη, Μπουθόν, Εσπασαντίν. Όλες συζητήσιμες και όλες εναντίων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Και τώρα ο Μαργκάσα. Μπορούσε να πάρει μια κίτρινη κάρτα όμως αυτό δεν έγινε. Η ΟΜΟΝΟΙΑ όμως είναι μεγάλη ομάδα και θα βρει τον τρόπο να συνεχίσει. 

 

 

 

Τα στατιστικά του αγώνα ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας vs ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας

Follow Kifines