Αεκ - ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2


13 Apr 2013, 5:27 p.m. kifinescom

Εξαιρετικής σημασίας νίκη πέτυχε σήμερα η ομάδα μας που πλέον ξεπέρασε και την Άεκ και βρίσκεται στην τρίτη θέση. Με πολύ καλή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο και με συντήρηση δυνάμεων στο δεύτερο το Τριφύλλι πέτυχε τη πρώτη της νίκη απέναντι στην Άεκ φέτος!

Δεν χρειάστηκε να παίξει μεγάλη μπάλα το Τριφύλλι. Απλά επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και με μεγάλη σοβαρότητα στο πρώτο ημίχρονο πήρε δίκαια προβάδισμα δύο τερμάτων, κάτι που το χειρίστηκε ιδανικά στο δεύτερο. Η Άεκ σε κανένα σημείο του αγώνα δεν κατάφερε να πάρει κεφάλι στο παιγνίδι και η ομάδα μας έφτασε με σχετική ευκολία στην 9η συνεχόμενη της νίκη στο πρωτάθλημα. Μια νίκη που την φέρνει στην τρίτη θέση και σε απόσταση βολής από την 2η Ανόρθωση!

Με αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με τους δύο τελευταίους αγώνες ξεκίνησε η ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Σκέμπρι επανήλθε στην 11άδα μετά από καιρό, αντικαθιστώντας τον Εφραίμ, ενώ την απουσία του Σοάρες στο κέντρο κάλυψε ο Μπρούνο Αγκουιάρ. Αλλαγή είχαμε και στην άμυνα, με τον Ντανιέλσον να παίρνει τη θέση του Αλαμπί 

1ο Ημίχρονο

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν η ομάδα που ξεκίνησε καλύτερα το παιγνίδι. Με κατοχή και παιγνίδι από τα πλάγια ήταν η ομάδα που έψαξε από νωρίς το γκολ και ευτύχησε να το κάνει με τη συμπλήρωση 10 λεπτών. Ο Αγκουιάρ εκτέλεσε από αριστερά το κόρνερ που (λανθασμένα) κέρδισε ο Σκαραμοτσίνο και οι αμυντικοί της Άεκ έκαναν λάθος διώξιμο στρώνοντας τη μπάλα μέσα στη περιοχή. Εκεί ο Σκέμπρι που παραμόνευε με εύστοχο πλασέ από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ! 

ΑΕΚ-ΟΜΟΝΟΙΑ 13/4/13 ΑΝΤΡΕ ΣΚΕΜΠΡΙby thialouka

Μετά το γκολ η ΟΜΟΝΟΙΑ συνέχεισε να είναι η ομάδα με την κατοχή και την μεγαλύτερη διάθεση για μπάλα μη επιτρέποντας στην Άεκ να αντιδράσει άμεσα. Μάλιστα στο 17' με λίγο καλύτερο σουτ από τον Λέο μπορούσε και για το 2-0, όμως ο Χαίμοφ δεν δυσκολεύτηκε να αποκρούσει.  Πολύ πιο ξεκάθαρη η φάση του 25' όταν ο Άλβες μέσα στη περιοχή δεν κατάφερε να πια΄σει το σουτ όπως ήθελε όμως ούτε και ο Λεάντρο στη συνέχεια από ευνοϊκή θέση δεν κατάφερε να κάνει εύστοχο σουτ, στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ!

Η επιθετικότητα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν σταμάτησε και στο 30 έχασε νέα ευκαιρία με τον Χριστοφή. Ο Ασσίς είχε βγάλει όμορφη πάσα στον κενό χώρο και ο Τζίμμης έκανε σπριντ, πάτησε περιοχή, όμως το πλασέ του από πλάγια θέση έφυγε άουτ. Ενδεικτικό στοιχείο για την ανωτερότητα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ το πρώτο σουτ που έγινε για την Άεκ που έγινε στο 35ο λεπτό με τον Πάλιτς να αστοχεί εκτός περιοχής.

Το 0-2 έμοιαζε ότι ήταν θέμα χρόνου και ο Άλβες στο 37' με μια ατομική προσπάθεια το έκανε πραγματικότητα. Από δεξιά συνέκλεινε στον κεντρικό διάδρομο, πέρασε 2 ποδοσφαιριστές και με αριστερό δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χαϊμοφ!

ΑΕΚ-ΟΜΟΝΟΙΑ 13/4/13 ΑΝΤΡΕ ΑΛΒΕΣby thialouka

Και πάλι η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έδειξε να χάνει από τη δυναμική της ενώ ούτε και η Άεκ έδειξε να μπορεί να αντιδράσει στο προβάδισμα της ομάδας μας. Χωρίς λοιπόν κάτι το αξιόλογο πέραν ενός αδύναμου και ακίνδυνου σουτ της Άεκ, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με την ομάδα μας να προηγείται με το 0-2!

2ο Ημίχρονο

Ο Μπεν Σιμόν πέρασε τους Γκριν και Παύλου αντί των Μέρτακα και Μερσιο με την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει στο 2ο ημίχρονο στην ομάδα της Λάρνακας. Ο κ Σαβέφσκι συνέχισε με τους ίδιους 11. Η ομάδα μας ήταν αυτή που απείλησε πρώτη την εστία του αντίπαλου, με τον Άλβες να δοκιμάζει το σουτ μετά από στρώσιμο του Ασσίς, όμως ο Χαϊμοφ ήταν σε καλή θέση και απέκρουσε.

Σταδιακά η Άεκ για πρώτρη φορά στο παιγνίδι πήρε πρωτοβουλία και κέρδιζε μέτρα προς την περιοχή μας. Μάλιστα με μια οργανωμένη προσπάθεια στο 57' άφησε εκτεθειμένη την άμυνα μας, με τον Τόμας να μένει ελεύθερος δεξιά. Όμως ο Μορέιρα σε ετοιμότητα έκανε έξοδο και προ του επιθετικού της Άεκ μάζεψε τη μπάλα. Η φάση αυτή αν και δεν είχε κατάληξη για την Άεκ, της έδωσε περισσότερη αυτοεποίθηση και έμεινα πιο κοντά στη περιοχή μας τα επόμενα λεπτά, με την ΟΜΟΝΟΙΑ να περιόριζεται σε άμυνα. Αυτό δεν άρεσε στον Σαβέφσκι που στο 61' έκανε την πρώτη του αλλαγή, περνώντας στο παιγνίδι τον Εφραίμ αντί του Χριστοφή.

Η Άεκ όμως συνέχισε να είναι απειλητική και η ομάδα μας κράτησε το 0 σε 3 φάσεις επικίνδυνες χάρις στον Μορέιρα με την μία απόκρουση του  να είναι εντυπωσιακή στο 65' όταν έπιασε με υπερένταση το δυνατό σουτ του Παύλου! Ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που έδωσε δυναμικό παρόν με πέραν των 4000 οπαδών στο ΓΣΖ, παρά την κακή εμφάνιση στο 2ο μισό δεν έδειξε να πτοείται και ζητούσε συνεχώς μέσα από συνθήματα και τρίτο γκολ.

Η ατυχία του Μάτσι στο 68', όταν τραυματίστηκε στο γόνατο, έδωσε στην ομάδα μας το αριθμητικό πλεονέκτημα, αφού η Άεκ δεν είχε άλλη αλλαγή. Ο προπονητής μας επέλεξε να κάνει δύο αλλαγές φρεσκαρίσματος, βγάζοντας στο 72' τους Ασσίς και Άλβες και περνώντας στη θέση τους τους Μαργκάσα και Φρέντι.Τρία λεπτά αργότερα ο Φρέντι έφτασε κοντά στο 0-3, όμως παρότι ο Εφραίμ τον έβγαλε σε πολύ ευνοϊκή θέση, το σουτ του βρήκε τον Χαίμοφ αντί το κενό τέρμα.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα για την ΟΜΟΝΟΙΑ έδωσε ένα αργό ρυθμό στο παιγνίδι που έδειξε να ευνοεί την ομάδα μας αφού με σχετική άνεση κρατούσε μακριά από την εστία του Μορέιρα τους κινδύνους και την ίδια στιγμή να ψάχνει την ευκαιρία για το τρίτο γκολ στην αντεπίθεση. Η Άεκ αρκέστηκε σε ανούσια κατοχή και σε μερικά ακίνδυνα σουτ. Στις ελάχιστες περιπτώσεις που η μπάλα βρήκε τρόπο να μπει μέσα στη περιοχή μας ο για άλλο ένα αγώνα εξαιρετικός Μορέιρα καθάρισε τις φάσεις.

Η ομάδα μας είχε πάντως την ευκαιρία να διευρύνει το σκορ, όμως στις ευκαιρίες της δεν έδειξε αποφασιστικότητα. Το φάουλ πχ του Μαργκάσα στο 81 μπορούσε να εκτελεστεί καλύτερα ενώ σε αντεπίθεση 4 εναντίων 3 αμυντικών οι ποδοσφαιριστές μας επέδειξαν χαλαρότητα και δεν τέλειωσαν την φάση στο 87. Στο 88 η Αεκ έφτασε κοντά στο 1-2 με τον Τομάς να δοκιμάζει να πλασάρει όμως πρώτα ο Μορέιρα και μετά ο Σκέμπρι στην γραμμή είπαν όχι στον επιθετικό της Άεκ. 

Αγωνίστηκαν:Μορέιρα, Σπούγκιν, Ντανιέλσον, Ατράντε, Σκάρα, Λέο, Αγκουιάρ, Ασσίς (72' Μαργκάσα), Χριστοφή (61' Εφραίμ), Σκέμπρι, Α.ΆΛβες (72' Φρέντι)

Σκόρερ: 10' Σκέμπρι, 37 Άλβες

Κάρτες: Ντανιέλσον

Το Match Report του αγώνα

Τα στατιστικά του αγώνα ΑΕΚ Λάρνακας vs ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας

Follow Kifines