OMONOIA - Αελ 2-0 (video)


22 Nov 2014, 5:57 p.m. kifinescom

Πολύ σημαντική νίκη για την ΟΜΟΝΟΙΑ που με νέο πρόσωπο κέρδισε δίκαια και καθαρά την Αελ και την άφησε πίσω της 3 βαθμούς στη βαθμολογία.

Οι νέοι ήταν ωραίοι για τον Κώστα Καϊάφα που προέβηκε σε πολλές αλλαγές στην 11άδα και δικαιώθηκε.

Με μια εντελώς καινούρια εντεκάδα αποφάσισε να ξεκινήσει το παιγνίδι ο Κώστας Καϊάφας, αφού έδωσε φανέλα βασικού σε ποδοσφαιριστές που μέχρι σήμερα ελάχιστα (έως καθόλου) δεν είχαμε δει. Συγκεκριμένα, μετά και το αναπάντεχο πρόβλημα με Στεπάνοφ, στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν Σκάρα και Γιόνας με τους πρωτοεμφανιζόμενο Μάριο Δημητρίου και Ρενάτο Μαργκάσα στα άκρα.

Αλλαγές και στον άξονα, με τους Φυλαχτού και Οικονομίδη να παίρνουν ρόλο κεντρικών μέσων με τον Ασσίς πιο μπροστά τους. Στα πλάγια της επίθεσης οι Ρούμπιο - πρώτη συμμετοχή στην 11άδα - και Κιρμ με τον Ποτέ μόνο στην επίθεση.

Η Αελ ξεκίνησε πιο δυνατά το παιγνίδι εκμεταλλευόμενη την αρχική σύγχυση στην ΟΜΟΝΟΙΑ, αφού οι πολλές ανακατατάξεις έφεραν και αρκετά λάθη. Η ομάδα μας όμως σταδιακά προσαρμόστηκε στα δεδομένα και ανέβασε απόδοση. Με τον Οικονομίδη να αναλαμβάνει πολύπλευρο ρόλο στο χώρο του κέντρου και να αναχαιτίζει επιτυχώς τους γαλαζοκίτρινους ποδοσφαιριστές, η ομαδα μας άρχισε να βγαίνει πιο σωστά στις επιθέσεις της.

Στο 16' ο Οικονομίδης επιχείρησε το σουτ ψηλά στην περιοχή με τον Σιέλη να αποκρούει με το χέρι. Ο Τράττος έδωσε το πέναλτι, το δεύτερο συνεχόμενο για την ομάδα μας στο πρωτάθλημα και ο Ποτέ ανάλαβε την εκτέλεση του. Με εύστοχο, ευθύβολο και δυνατό σουτ ψηλά στο τέρμα, ο μόνιμος σκόρερ του Τριφυλλιού έβαλε μπροστά την ΟΜΟΝΟΙΑ εν μέσω αποθέωσης από τους 8 περίπου χιλιάδες οπαδούς μας.

Η Αελ αντέδρασε και έβγαλε αρκετές επιθέσεις στα αμέσως επόμενα λεπτά, όμως η ομάδα μας άντεξε στην πίεση και σταδιακά ισορρόπησε τον αγώνα. Μάλιστα έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ αφού Οικονομίδης και Ασσίς έχασαν καλές ευκαιρίες για γκολ. Η Αελ πλησίασε στο γκολ σε μόνο μία φάση, όπου ο Μορέιρα αντέδρασε σωστά και μέσα σε μισό λεπτό απέκρουσε τις επικίνδυνες προσπάθειες των αντιπάλων στο 42'.

Την τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου είχε ο Ρούμπιο στο 44' όταν πέρασε δύο ποδοσφαιριστές από δεξιά και επιχείρησε το δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, χωρίς όμως να βρει στόχο.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ παρουσιάστηκε στο δεύτερο ημίχρονο αρκετά βελτιωμένη, με καλύτερη κατοχή και πιο καθαρό μυαλό στις μεταβιβάσεις της. Με τον Κιρμ να αναλαμβάνει πιο πολλές πρωτοβουλίες στο αριστερό φτερό η ομάδα μας ήταν πιο επικινδύνη στις επιθέσεις της.

Στο 58' η ΟΜΟΝΟΙΑ σκόραρε ένα όμορφο τέρμα μετά από συνδυασμό του Ασσίς με τον Ποτέ, όμως αυτό ακυρώθηκε λανθασμένα για οφσάιντ. Όπως φάνηκε από την τηλεοπτική προβολή ο Ποτέ ήταν καλυμένος την ώρα της πάσας του Ασσίς. Στο 63' ο Κιρμ μπήκε στη περιοχή όμορφα από αριστερά όμως το σουτ του δεν βρήκε στόχο όμως στο 64' ήρθε το ζητούμενο για την ομάδα μας. Ο Φυλαχτού σημάδεψε και βρήκε με κάθετη μπαλιά στη περιοχή τον Κιρμ ο οποίος γύρισε όμορφα και άφησε πιο δεξιά στον Ποτέ. Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος δεν λάθεψε και με δυνατό βολέ διπλασίασε τα τέρματα του και της ομάδας μας.

Με τη διαφορά των δύο τερμάτων η ΟΜΟΝΟΙΑ απολοποίησε το παιγνίδι της και περιόρησε στο ελάχιστο τις επισκέψεις των αντιπάλων στην περιοχή μας. Χωρίς όμως να σταματάει να κοιτάει και μπροστά για το τρίτο τέρμα. Στο 72' ο Ποτέ άφησε τη θέση του για τον Γκαρσία ενώ στο 81' ο Φοφανά αντικατάστησε τον τραυματία Ρούμπιο. Ένα λεπτό αργότερα ο Σταύρου πλησίασε στο γκολ για την Αελ με απευθείας εκτέλεση στο δοκάρι του Μορέιρα στην καλύτερη ευκαιρία της Αελ στο 2o ημίχρονο.

Με τη νίκη της η ομάδα μας ανεβαίνει στη 3η θέση, 8 πίσω από την κορυφή και 6 βαθμούς πίσω από τον δεύτερο Απόλλωνα

Αγωνίστηκαν: Μορέιρα, Δημητρίου, Ακουισταπάτσε, Σκαραμοτσίνο, Μαργκάσα, Φυλαχτού, Οικονομίδης, Ασσίς, Κιρμ (90' Ρουσιάς), Ρούμπιο (81' Φοφανά), Ποτέ (72' Γκαρσία)

Σκόρερ: 17', 64' Ποτέ
Κάρτες: Κιρμ, Δημητρίου

Το Live-Report του αγώνα

 

Τα στατιστικά του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας vs ΑΕΛ Λεμεσού

Follow Kifines