Την χρειαζόταν όσο τίποτα άλλο


23 Nov 2014, 11:09 a.m. kifinescom

Η νίκη στο χθεσινό ντέρμπι δεν μπορεί να είναι χαλί για να σκεπάσει τα προβλήματα που υπάρχουν στην ΟΜΟΝΟΙΑ, έχει όμως τη δυνατότητα να δώσει ηρεμία στην ομάδα του Κώστα Καϊάφα.

Δεν θάμπωσε με την απόδοση του το Τριφύλλι, όμως δεδομένων των αναλογιών - βλέπε τις αποκαρδιωτικές ήττες από Αγία Νάπα και Απόλλων - χθες δέχτηκε το χειροκρότημα του κόσμου. Η παρουσία Κυπρίων ποδοσφαιριστών που δεν πήραν μέχρι σήμερα τις ευκαιρίες που περίμενε ο κόσμος, οι αποκρούσεις του Μορέιρα, ο Ποτέ αλλά και το ανέβασμα των Κιρμ και Ρούμπιο έδωσαν λόγο στον κόσμο που βρέθηκε στο ΓΣΠ να σηκωστεί από τα καθίσματα του.

Η μεγάλη όμως χαρά ήρθε από το γεγονός ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε τον αγώνα, κόντρα σε μια καλή ομάδα, ασχέτως αν δεν παρουσιάστηκε όπως έπρεπε.

Αυτό ήταν και το τι χρειαζόταν η ΟΜΟΝΟΙΑ ενόψει της συνέχειας αφού μια νίκη πάνω σε ομάδα του βελινηκούς της Αελ δινει ώθηση στην ομάδα στον ψυχολογικό τομέα ενώ ανακουφίζει και το γενικό αίσθημα εκνευρισμού που διακατέχει τον κόσμο στην κερκίδα. Αποφορτίζεται το κακό κλίμα και δίνεται η ευκαιρία σε όλους να παίρνουν τις αποφάσεις τους χωρίς την πίεση και τον αφορισμό που ακολουθεί μια αποτυχία.

Σίγουρα το πράγμα μπορούσε να στραβώσει αν ο Τράττος σφύριζε αντρίκια το πέναλτι που ζήτησε η Αελ στο 41'. Δεν μπορούμε όμως να πάρουμε όρκο ότι η αντίδραση της ομάδας θα ήταν διαφορετική στο δεύτερο ημίχρονο ή ότι η Αελ θα γινόταν κυρίαρχη με μια πιθανή ισοφάριση. Αυτό το εξάγουμε ως συμπέρασμα από το καλό δεύτερο ημίχρονο που είχε η ομάδα μας αφού παρότι η Αελ καιγόταν για το γκολ, η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν αυτή που το κυνήγησε με αξιώσεις.

Και να μην ξεχνάμε ότι της ακυρώθηκε ένα τέρμα πεντακάθαρο το οποίο απορούμε πραγματικά πως διέφυγε των διαιτητών. Ακόμη κι ο Αναστασίου ως βοηθός γραμμής μπορούσε να το υποδείξει στον Τράττο, αλλά θεωρούμε ότι θέλησαν να "απολογηθούν" οι ίδιοι τρεις που δεν έδωσαν το πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο. Γελοίες νοοτροπίες από διαχρονικά ανεπαρκείς ανθρώπους...

Δεδομένου ότι ακολουθεί το ντέρμπι με το αποελ, μια νίκη έρχεται να δώσει αυτοπεποίθηση στους ποδοσφαιριστές στην εβδομάδα προετοιμασίας.

Ο Καϊάφας θα πρέπει να φιλτράρει τα όσα είδε χθες από την ομάδα και να μην παρασυρθεί από το γενικό κλίμα ευφορίας που ακολουθεί μια νίκη. Γιατί χθες έγιναν και λάθη τόσο σε ατομικό όσο και ομαδικό επίπεδο. Ιδιαίτερα στην κυκλοφορία της μπάλας στο κέντρο με πολλές χαμένες μπάλες στο πρώτο ημίχρονο και πολλά λάθη στα άκρα της άμυνας όταν η ομάδα βρισκόταν πίσω στο δικό της γήπεδο.

 

Τα στατιστικά του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας vs ΑΕΛ Λεμεσού

Follow Kifines