Ιδιαίτερης σημασίας αγώνας με ένα και μόνο στόχο


10 Jan 2015, 10:41 a.m. kifinescom

Η ΟΜΟΝΟΙΑ αντιμετωπίζει σήμερα τον Εθνικό σε ένα αγώνα μεγάλης βαθμολογικής σημασίας αφού με ενδεχόμενη νίκη θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα αποτελέσματα του Ερμή και της ΑΕΚ όπως της ΑΕΛ και του αποελ.

Η περασμένη αγωνιστική που βρήκε την ΟΜΟΝΟΙΑ νικήτρια, έφερε την ομάδα μας στην ισοβαθμία με ΑΕΚ και στον ένα βαθμό από τον τρίτο Ερμή. Αυτό από μόνο του λέει ότι με νίκη σήμερα η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί να ανεβεί ακόμη και στη τρίτη θέση σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας του Ερμή.

Υπάρχει όμως και το ντέρμπι στη Λεμεσό όπου και εκεί η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα, είτε αυτό ευνοεί την ΑΕΛ είτε το αποελ, αφού με ήττα της ΑΕΛ βγαίνει ίσως εκτός μάχης της τετράδας η ομάδα της Λεμεσού, ενώ με απώλειες του αποελ η ΟΜΟΝΟΙΑ μειώνει την απόσταση στους 4 βαθμούς, με ο,τι μ' αυτό συνεπάγεται.

Η αποστολή της ομάδας δεν είναι διόλου εύκολη, αφού απέναντι της θα βρεθεί μια ομάδα που έχει ακόμη και τον κρυφό στόχο της εισόδου στην 6άδα. Και αν τα προηγούμενα χρόνια ο Εθνικός εκμεταλλευόταν στο έπακρο την άριστη του σχέση με το κατεστημένο για να γλιτώσει από τις δυσκολίες του αγώνα στο ΓΣΠ, φέτος έχει και μια καλή ομάδα η οποία κυρίως στην έδρα της είναι ικανή για το αποτέλεσμα κόντρα σε κάθε αντίπαλο. Το ζήσαμε από πρώτο χέρι στον αγώνα του πρώτου γύρου άλλωστε.

Φαινομενικά η ΟΜΟΝΟΙΑ παρουσιάζεται ενισχυμένη στον σημερινό αγώνα αφού προστίθεται στις επιλογές του προπονητή μας και ο Αντρέ Σκέμπρι ο οποίος σε οποιοδήποτε στάδιο του αγώνα μπορεί να προσδώσει νέα πνοή στην επιθετική γραμμή. Η απουσία του Μαργκάσα όμως κρίνεται ως σημαντική απώλεια αφού οι επιλογές είναι περιορισμένες για αντικατάσταση του. Ο Λεάντρο - ο μοναδικός αριστερός μπακ της ομάδας - θα αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας πλάι στον Λομπιανίτζε αφού δεν έχει αποκτηθεί ακόμη άλλος κεντρικός αμυντικός. Αυτό το δεδομένο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με δοκιμή του Φιλιώτη σε ένα αγώνα ψηλής δυσκολίας σε ένα αλλιώτικο ρόλο γι αυτόν.

Σε όλο αυτό το σκηνικό σημαντική κρίνεται και η παρουσία του κόσμου ο οποίος αναμένεται να αψηφίσει το κρύο και να δώσει το παρών του στο ΓΣΠ στις 5. Με την υποστήριξη της κερκίδας και της προστασίας της από τις όποιες αναποδιές στο παιγνίδι, η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί να κολλήσει τρίτη συνεχόμενη νίκη και να βάλει πλώρη για άλλα...
 

Τα στατιστικά του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας vs Εθνικός Αχνας

Follow Kifines