Κύπελλο: ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΟΑΝ 4-0 (videos)


14 Jan 2015, 6:50 p.m. kifinescom

Με μια ριπή γκολ στα αρχικά στάδια του δευτέρου ημιχρόνου η ΟΜΟΝΟΙΑ σφράγισε την πρόκριση από σήμερα, αφού κέρδισε την Αγία Νάπα με 4-0!

Αν και θα έπρεπε να προηγηθεί από νωρίς στο πρώτο ημίχρονο, η ΟΜΟΝΟΙΑ παρολίγο να πληρώσει την αστοχία της με τους φιλοξενούμενους να χάνουν τα άχαστα στο 40' και 41'. Όμως με το τέρμα του Σκέμπρι στο 47' που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη, όλα άλλαξαν και με τους Λέο, Κιρμ και Ρουσιά να δίνουν διαστάσεις στη νίκη, η ομάδα μας πήρε το ζητούμενο!

Με πολλές αλλαγές στην εντεκάδα παρουσιάστηκε η ΟΜΟΝΟΙΑ στον αγώνα κόντρα στην Αγία Νάπα. Ο Κώστας Καϊάφας ούτε λίγο ούτε πολύ, έκανε 6 άλλαγες στο αρχικό σχήμα αφού στη θέση του τερματοφύλακα αγωνίστηκε ο Γιωργαλλίδης, επέστρεψε στην 11άδα στο αριστερό άκρο ο Μαργκάσα, στο κέντρο πήρε φανέλα βασικού ο Ρόντρι μετά από καιρό ενώ εντεκαδάτοι ήταν και οι Σκέμπρι, Φοφανά και Γκαρσία, ποδοσφαιριστές οι οποίοι στο ματς με Εθνικό πέρασαν μέσα ως αλλαγή.

Καλύτερη στο ξεκίνημα η ομάδα μας αφού με το καλημέρα έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Σκέμπρι από πλάγια θέση δεξιά έπιασε ένα καλό σουτ το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο Αθανασίου ενώ ο Γκαρσία στο 3ο λεπτό εντός της μικρής περιοχής σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ του Ράμος.. Στο χορό των χαμένων ευκαιριών μπήκε και ο Κιρμ ο οποίος στο 11' από το σημείο του πέναλτι έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του τερματοφύλακα.

Μέχρι το 35ο λεπτό η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα με τους φιλοξενούμενους να έχουν μέχρι εκείνο το σημείο "τυπική συμμετοχή" στον αγώνα. Όμως η ομάδα της Αγίας Νάπας ανέβασε στροφές στο τελευταίο δεκάλεπτο και έχασε 2 μεγάλες ευκαιρίες με τον Μάρτσιεφ και τον Φιλγκειτ για να ανοίξει αυτή το σκορ, στο 41' και 44' αντίστοιχα.

Β' Ημίχρονο

Όπως ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο, έτσι άρχισε και στο δεύτερο ημίχρονο η ΟΜΟΝΟΙΑ μόνο που αυτή τη φορά είχε τρομερή ευστοχία στις προσπάθειες της. Μόλις στο 47ο λεπτό ο Άντρε Σκέμπρι άνοιξε το σκορ μετά από όμορφη σέντρα του Κιρμ από τα αριστερά. Ο Σκέμπρι με το κεφάλι έστειλε τη μπάλα στο πλεκτό θυμίζοντας σε όλους ότι...το χει το γκολ με οποιοδήποτε μέρος του σώματός του.

Τρία λεπτά αργότερα η ομάδα μας κέρδισε φάουλ δεξιά της περιοχής σε μπάσιμο του Ράμος. Ο Πορτογάλος ανέλαβε και την εκτέλεση του, στέλντονας την μπάλα έξυπνα εκτός περιοχής στρώνοντας την στον Λεάντρο. Ο Λέο με κεραυνοβόλο ευθύβολο σουτ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Αθανασίου αφού η μπάλα κόντραρε και λίγο σε αμυντικό.

Το επιθετικό μπαράζ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν είχε όμως τελειωμό και μόλις 2 λεπτά αργότερα σε ανατροπή του Κιρμ λίγο έξω από την περιοχή από αριστερά, ο Αναστασίου έδωσε το φάουλ. Ο Σλοβένος το πήρε πάνω του και δεν λάθεψε αφού έστειλε τη μπάλα πανέμορφα στο δεξί παραθυράκι του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων για το 3-0!

Το 3-0 έλυσε τα χέρια του Καϊάφα που αρχικά είχε στείλει για ζέσταμα τους Ασσίς και Ποτέ μετά και το 0-0 του ημιχρόνου. Έτσι στο 62' πέρασε στον αγώνα τον Ρουσιά στη θέση του Σκέμπρι ενώ στο 68' μπήκε και ο Φιλιώτης αντί του έταιρου σκόρερ Άντραζ Κιρμ.

Ο Ρουσιάς και πάλι έδειξε ότι είναι ποδοσφαιριστής που έχει την αίσθηση του γκολ αφού όταν στο 75' ο Φοφάνα έφυγε από δεξιά τοποθετήθηκε σωστά και υποδέχτηκε με τον σωστό τρόπο το πλασέ του συμποδοσφαιριστή του, γράφοντας με κοντινό πλασέ το 4-0.

Στο 78ο λεπτό ο Δημήτρης Μουλαζίμης πήρε τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά αφού αντικατέστησε τον Κριστοβάο Ράμος. Η Αγία Νάπα όπως ήταν φυσιολογικό δεν μπόρεσε να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνη μετά το βαρύ σκορ ενώ η ομάδα μας είχε κάποες καλές προσπάθειες με τον Ρουσιά και τον Γκαρσία. Ιδιαίτερα ο Ισπανός έδειξε να θέλει πολύ το γκολ.

Αυτό δεν ήρθε όμως στον αποψινό αγώνα, αφού η λήξη του αγώνα στο 92' βρήκε τον επιθετικό μας "άσφαιρο" μεν, χαρούμενο όμως για την μεγάλη νίκη της ομάδας!

Αγωνίστηκαν: Γιωργαλλίδης, Ράμος (78' Μουλαζίμης), Λεάντρο, Λομπιανίτζε, Μαργκάσα, Οικονομίδης, Ρόντρι, Σκέμπρι (62' Ρουσιάς), Φοφανά, Κιρμ (68' Φιλιώτης), Γκαρσία

Σκόρερ: 47' Σκέμπρι, 51' Λεάντρο, 53' Κιρμ, 75' Ρουσιάς
Κάρτες: Μουλαζίμης

Το Live Report του αγώνα

Τα στατιστικά του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας vs Αγία Νάπα

Follow Kifines